.
Κατηγορία Benelli
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 16:52

Benelli Leoncino 800 - Διέρρευσε φωτογραφία της μοτοσυκλέτας σε τελική μορφή

Πέρυσι εμφανίστηκε στην EICMA ως πρωτότυπο, αλλά φέτος φαίνεται πως το μεγάλο Leoncino θα έρθει ως κανονικό μοντέλο παραγωγής.

Από τη στιγμή που υπήρχε ήδη ο κινητήρας, όπως έχει ήδη τοποθετηθεί στο 752 S, ήταν αναμενόμενο η Benelli να τον περάσει και σε ένα από τα best sellers της, όπως είναι το Leoncino με το ιστορικό όνομα.

Μετά τις μικρές εκδόσεις και το κεντρικό μοντέλο των 500 cc, έρχεται η ώρα για το κάτι παραπάνω. Η άφιξη του Leoncino 800 ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, μετά το πρωτότυπο που έδειξε πέρυσι στην Ιταλία, και τώρα φαίνεται πως αυτή η αναμονή επιβεβαιώνεται περίπου έναν μήνα πριν ανοίξουν οι πύλες της EICMA 2019 με τη "διαρροή" της παρακάτω φωτογραφίας που υποτίθεται πως μας το δείχνει σε τελική μορφή παραγωγής.

Benelli Leoncino 800

Η βάση της νέας μοτοσυκλέτας είναι η γυμνή 752 S, μια μοτοσυκλέτα που ακόμη δεν έχει στην Ευρώπη, κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει με την έλευση του Leoncino 800. Η σημασία και η δημοφιλία του μοντέλου στη Γηραιά Ήπειρο θα έπρεπε λογικά να ωθήσει τη Benelli να εξασφαλίσει τη συμβατότητά του με τις Euro 5 και έτσι να έχει την ευκαιρία να φέρει και τις δύο μοτοσυκλέτες κανονικά στις αγορές μας.

Εφόσον το κάνει, οι φίλοι του Leoncino θα απολαύσουν μια εκδοχή με έναν σαφώς πιο μεγάλο και ψωμωμένο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα, με απόδοση 77 hp/8,500 rpm και ροπή 6.8 kg.m/6,500 rpm. Καθόλου άσχημα, σε μια αγορά που αποδεδειγμένα τιμά και με το παραπάνω στις νεο-κλασικίζουσες μοτοσυκλέτες και φυσικά ξέρει να εκτιμήσει την ιστορικότητα του εν λόγω λογοτύπου.

02

Το πρωτότυπο της EICMA φορούσε εν πολλοίς και όλον τον εξοπλισμό του 752 S, όπως το θηριώδες 50άρι ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi και τις τετραπίστονες ακτινικές Brembo σε δίσκους 320 mm.

Συγκριτικά με τις εικόνες του περσινού πρωτοτύπου, στη μοτοσυκλέτα παραγωγής που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα BikeSocial δε φορά τις ακτινωτές tubeless ζάντες, έχοντας "απλές" χυτές στη θέση τους, έχει απλούς δίσκους αντί για μαργαρίτες και φυσικά η βαφή του ακολουθεί το παράδειγμα των υπαρχόντων Leoncino.

Το μπροστινό του επίσης έχει μικροδιαφορές, όπως η κάτω τιμονόπλακα, ενώ η απουσία του σήματος της Marzocchi ίσως να υπονοεί πως στην τελική έκδοση να έχει ένα παρόμοιων χαρακτηριστικών πιρούνι, αλλά πιο χαμηλής τιμής.

Κατά τα λοιπά ωστόσο φαίνεται να είναι η ίδια μοτοσυκλέτα, γεγονός που απλά αυξάνει την ανυπομονησία μας.

Πηγή

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 17:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon