.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 11:15

Kawasaki D-Tracker 125

 

Λιλιπούτιοι μοτοσυκλετιστές

 

 

 


Tης Τζο Λαδά

Όταν το πρωτοκοιτάς νομίζεις ότι σου κάνουνε πλάκα. Πως γίνεται να είναι ΤΟΣΟ μικρό; Φαντάζεσαι τον εαυτό σου στη σέλα του κι αμέσως σκάει ένα πελώριο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Δε θέλεις να μείνεις αμέτοχος - θέλεις να ζήσεις αυτή την εμπειρία. Τι είναι αυτό που κάνεις; Παίρνεις το κλειδί και φεύγεις για ένα ταξίδι μαζί με το Γκιούλιβερ στη χώρα των λιλιπουτίων!

Τα ακριβά αρώματα έρχονται σε μικρά μπουκάλια


Με την πρώτη ματιά μπορεί να γελάσεις. Με τη δεύτερη θα σου κοπεί το γέλιο γιατί αμέσως παρατηρείς πόσο ποιοτικό και μοντέρνο είναι το μοτοσυκλετάκι. Upside-down πηρούνι 35mm μπροστά και μάλιστα με προστατευτικά καλαμιών, τι είπες τώρα; Χωρίς ρυθμίσεις, βέβαια, αλλά ‘ντάξει τώρα, σαν πολλά δε ζητάς; Πριν από λίγο γέλαγες.

Το βλέμμα απο εκεί πέφτει αμέσως στο δίσκο μπροστά. Και καπάκια στον πίσω. Ναι, καλά το φαντάστηκες: “μαργαρίτες” στο 125! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Και πάνω από τον 14άρη (ναι, τόσο μικρούλης είναι) τροχό το κοφτερό μαύρο φτεράκι, σαν ράμφος “κακού” αρπάκτικού.Τώρα μπορείς κι εσύ να κάνεις την υπερ-λεζάντα στην καφετέρια, λιλιπούτιε μοτοσυκλετιστή, χωρίς να σου κοστίσει ευρώ παραπάνω!
Και πάμε στα ανώτερα “στρώματα”. Εντύπωση προκαλούν οι τρύπες στα πλαστικά που περιβάλλουν το τεπόζιτο και πάνω απ’ την εξάτμιση. Παραπέμπουν σε καθαρόαιμα υπερκυβισμένα αγωνιστικά motocross και supermotard, όπου οι τρύπες στα πλαστικά εξυπηρετούν την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Εδώ αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο έχει σκοπίμως συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας για να προσδώσει μια πιο “άγρια” εμφάνιση.

Πάει, το καβάλησε αυτή...

Ε, ναι λοιπόν! Όχι, θα το άφηνα! Μα είναι δυνατόν; Αφού το μηχανάκι είναι τόσο όμορφο, πραγματικά σα να έβγαλε κάποιος φωτοτυπία ένα μεγάλο supermotard, πατώντας το “πλην” αρκετές φορές για να γίνει σμίκρυνση. Ήμουν περίεργη για το “τι ψάρια πιάνει” στο δρόμο. Δεν υπήρχε θέμα επιλογής, το καβάλησα κι έφυγα!
Ενθουσιάστηκα. Η μασκούλα κρύβει από πίσω της ένα κουκλίστικο πάνελ ψηφιακών οργάνων το οποίο αποτελείται από μια στενή οθόνη που τα περιέχει όλα: ευκρινέστατη ένδειξη ταχύτητας πάνω από την οποία απλώνεται το ψηφιακό στροφόμετρο, οδομετρητής (συνολικός και μερικός), ρολόι, όλα εκτός από τον εξαιρετικά χρήσιμο δείκτη στάθμης βενζίνης. Κολλητά στην οθόνη είναι τα χρωματιστά λαμπάκια των φλας και αυτό της βενζίνης (το οποίο όταν ανάψει ταυτόχρονα αναβοσβήνει η ένδειξη “FUEL” στην ψηφιακή οθόνη). Κι όταν βραδιάσει θ’ ανάψει ένα γλυκό πορτοκαλί φως για να μπορείς να διακρίνεις όλες τις ενδείξεις το ίδιο εύκολα που θα έκανες αν ήταν ημέρα.

Σε προπονεί η Κομανέτσι;

...γιατί αφ’ ενός μοιάζεις με τους αθλητές της ρυθμικής, έτσι μικρόσωμο και συμπαγές που είσαι, ταυτόχρονα όμως καταφέρνεις να προσεταιριστείς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, αυτά της ευλυγισίας και της ξεχωριστής χάρης. Ναι, σε σένα αναφέρομαι μικρό μου D-Tracker. Ο αναβάτης σου δεν θα το πιστεύει πόσο πολύ “κόβει” το τιμόνι σου και με πόση από αυτή τη χάρη κινείσαι ανάμεσα στους, τόσο μεγάλους μπροστά σου, όγκους των αυτοκινήτων. Θα το τολμήσω και μαζί σου θα κουμπώσω και 4η στην πλατεία Ομονοίας.

Ταυτόχρονα το μικρό πλαισιάκι (αλήθεια, πόσο γλυκούλι) που έχει σχεδιαστεί μόνο για μοτοσυκλέτες 125cc από την Kawasaki, είναι καλά “γυμνασμένο” και δεν θα “λυγίσει” πουθενά. O κινητήρας, φορεμένος κατ’ ευθείαν από τον χωμάτινο ομόλογο του D-Tracker, το KLX-125, είναι αρκετά ικανοποιητικός σε λειτουργία, με προβλεπόμενο γκαζάκι που θα φτάσει μέχρι τα 109km/h, σε εύκολη πίστα βέβαια (κατηφόρα), ο οποίος πολλές φορές θα σε ξεγελάσει και θα πας να σηκώσεις το λεβιέ απλά για να καταλάβεις ότι έχεις ήδη την 5η και τελευταία ταχύτητα μέσα στο κιβώτιο. Είναι ψεκαστός για μέγιστη απόδοση με οικονομία και μιζάτος για ευκολία. Για το ζέσταμα δε χρειάζεται ν’ ασχοληθείς καθόλου, το έχει αναλάβει το σύστημα ISC (Idle Speed Control) κι εσύ μπορείς να φορέσεις χαλαρά τα γαντάκια και το κράνος σου.

Παιδάααααακιιιιι... Έλα να παίξουμε ένα παιχνιδάκι!

Λέγεται “driftάρω σε κάθε γωνία-φανάρι-ευκαιρία τέλος πάντων”. Με το D-Tracker μπορεί κανείς να ευχαριστηθεί τις πρώτες του πλαγιολισθήσεις με την απόλυτη ασφάλεια που προσφέρουν οι πανέμορφοι δίσκοι των 240mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και 190mm με μονοπίστονη δαγκάνα ο πίσω, αλλά και τη σιγουριά που προσφέρει το μικρό βάρος (114kg) και το μικρό ύψος της σέλας στα μόλις 805mm. Ξέρεις ότι σε κάθε περίπτωση απλώνεις τα πόδια και πατάνε και τα δύο κάτω.

Αν σε προβληματίσει η θέση του λεβιέ, ο οποίος ήταν πολύ ψηλά στη μοτοσυκλέτα της δοκιμής, μάθε πως είναι άμεσα ρυθμίσιμος και η δουλειά μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που σου κάνει δώρο (!) η Kawasaki μέσα στη μικρούλα (κι αυτή) θήκη που είναι προσκολλημένη στο πίσω φτερό, πίσω από το συνεπιβάτη. Ο οποίος, σημειωτέον, για να νιώθει άνετα θα πρέπει να έχει τις διαστάσεις δεκάχρονου παιδιού, αλλιώς θα ταλαιπωρηθεί από τη θέση στην οποία αναγκάζεται να καθίσει, με τη σέλα χαμηλά (χαμηλώνει κι άλλο με το δεύτερο άτομο πάνω της) και τα πόδια στα ψηλά μαρσπιέ που έχουν προβλεφθεί για εκείνον.

Μένουμε πάντα παιδιά

Η οδήγηση με το D-Tracker μοιάζει με παιχνιδάκι. Παιχνιδάκι που θα σε κάνει να χαμογελάς, που θα σ’ ενθουσιάσει και δεν θα θες να το δώσεις σε άλλα παιδάκια. Οι μικρές του διαστάσεις σε συνδυσμό με το υψηλό επίπεδο ποιότητας και το μεράκι, που εμφανώς έχει δοθεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή της μοτοσυκλέτας, σχεδόν σε προκαλούν να το δοκιμάσεις και να ταξιδέψεις στους δρόμους με εντελώς καινούρια διάθεση! Το μικρό της μέγεθος και οι λιλιπούτειες διαστάσεις είναι ένα μεγάλο προσόν που θα τραβήξει τα μάτια μικροκαμωμένων αναβατών και αναβατριών, που θα νιώσουν ασφαλείς πάνω στο μικρόσωμο D-Tracker 125!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Kawasaki
Μοντέλο D-Tracker 125
Αντιπρόσωπος TEOMOTO A.E.
Τιμή 3.590euro
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, αερόψυκτος, διβάλβιδος, SOHC
Χωρητικότητα (cc) 125
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 54.0 x 54.4
Συμπίεση 9.5:1
Τροφοδοσία Fuel injection της Keihin διαμέτρου 20mm 
Εκκίνηση  Μίζα
Μετάδοση Αλυσίδα
Σχέσεις 5
Τελική σχέση 3.143 (44/14)
   
Πλαίσιο  
Τύπος Περιμετρικό ατσάλινο 
Μήκος (mm) 1900
Πλάτος (mm) 770
Ύψος  (mm) 1060
Μεταξόνιο (mm) 1,255
Γωνία κάστερ 26
Ίχνος  (mm) 94
Ύψος σέλας (mm) 805
Απόσταση εδάφους  (mm) 230
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt) 7
Βάρος (kg) 114
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά USD 35mm με διαδρομή τροχού 150mm
Πίσω Αμορτισέρ με μοχλισμό Uni-Trak με διαδρομή τροχού 180mm
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός 100/80-14
Πίσω 120/80-14
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος "μαργαρίτα" διαμέτρου 240 mm με δαγκάνα δύο εμβόλων
Πίσω Δίσκος "μαργαρίτα" διαμέτρου 190mm  με δαγκάνα ενός εμβόλου
   
Μέγιστη ιπποδύναμη 7.6kW (10,3ps) /8,000rpm
Μέγιστη ροπή 10Nm (1 kg) /6,400rpm

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 19:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Test - Kawasaki Z1000 2010 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon