.
Κατηγορία CFMOTO
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 15:55

Test – CFMOTO 800NK Advanced 2023

Ακατέργαστο διαμάντι

Του Απόστολου Μιστιλόγλου

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ταιριαστή φράση για τίτλο, από την παραπάνω. Το CFMOTO 800NK είναι μια νέα μοτοσυκλέτα, λίγο «άγουρη» στα σημεία, αλλά με τόσο καλά διαπιστευτήρια γενικότερα, που δεν μπορεί να ξεφύγει από την προσοχή σου και μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει, στην πορεία! 

CFMOTO 800NK Advanced 2023 τιμή: 8.290 ευρώ

Αυτή η CFMOTO διεκδικεί τον τίτλο της «μάρκας με την μεγαλύτερη ανάπτυξη», τα τελευταία χρόνια! Το κινεζικό εργοστάσιο έχει πάρει φόρα και τίποτα δεν το σταματά, καθώς παράλληλα με τις απανωτές παρουσιάσεις εξαιρετικών μοτοσυκλετών, τα μεγαλεπήβολα σχέδια της για νέους κινητήρες και μοντέλα, έχει συνάψει συνεργασίες κατασκευής με μάρκες-κολοσσούς, βλέπε Yamaha και KTM.

To νέο 800NK, που δοκιμάζουμε εδώ, είναι η εξέλιξη σε μοτοσυκλέτα παραγωγής, του εντυπωσιακού NK-C22 που είδαμε στην περσινή EICMA. Όταν το μοντέλο έγινε και επίσημο, ο συνδυασμός χαρακτηριστικών και τιμής του έβγαζε επιδεικτικά την γλώσσα στον ανταγωνισμό, προσφέροντας περισσότερα και ζητώντας λιγότερα. Τώρα, λοιπόν, με την όμορφη Naked της CFMOTO ανάμεσα στα πόδια μου, ήρθε η ώρα να βγουν και τα απαραίτητα… ποιοτικά συμπεράσματα. Πέρα από τον εντυπωσιασμό –γιατί για τέτοιο μιλάμε- των αριθμών.   

Ποιότης ΑΑ, σωστή δουλειά στις λεπτομέρειες

Με λίγες κουβέντες: Στην ποιότητα κατασκευής, το 800NK δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ανταγωνιστικά του μοντέλα. Η CFMOTO έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη, καταρρίπτοντας τις όποιες επιφυλάξεις περί… «κινεζιάς». Οι σοβαρές εταιρείες, φαίνονται… Υπάρχει ελάχιστο περιθώριο για παράπονα για την κατασκευή της μοτοσυκλέτας –θα τα δούμε σε λίγο- , αλλά η CFMOTO χτυπά δυσθεώρητα ύψη στην σχέση ποιότητας-τιμής. Πολύ σοφά, η εταιρεία απέφυγε κραυγαλέα στοιχεία φινιρίσματος, που πολλές φορές σημαίνουν… επιπλέον τμήματα/ανταλλακτικά. Το μόνο που θα δεις, είναι η φράση «Riding Machine», σε ένα από τα αυτοκόλλητα. Μία φράση που συνοψίζει απόλυτα τον χαρακτήρα της 800NK, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Εξετάζω την μοτοσυκλέτα σε κάθε σημείο της, απομυζώντας όση περισσότερη πληροφορία μπορώ. Οι διακόπτες στο τιμόνι είναι εξαιρετικής ποιότητας και αίσθησης στο χειρισμό τους. Η τεράστια οθόνη αφής TFT, η οποία είναι ίσως και η μόνη στυλιστική παραφωνία στην Advanced έκδοση, περικλείεται από πλαστικά εξαιρετικής ποιότητας που εμπνέουν εμπιστοσύνη, ως προς την αντοχή της στο χρόνο. Η σέλα του αναβάτη έχει ένα suede look  χάρη στο ειδικό της κάλυμμα, όμως η σέλα του συνεπιβάτη διαφέρει προς το χειρότερο: Μοιάζει σαν προσθήκη τελευταίας στιγμής και έχει ένα σκληρό, αφιλόξενο κάλυμμα. Δεν θα σε απασχολήσει εργονομικά, αν είσαι μοναχικός καβαλάρης, αλλά η εντύπωση που μας άφησε θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Όμως άλλες λεπτομέρειες της 800NK θα σε κάνουν να χαμογελάσεις ξανά. Ρυθμιζόμενα «τα πάντα» από χειριστήρια: Μανέτες συμπλέκτη και φρένου, ποδομοχλός πίσω φρένου και λεβιές ταχυτήτων! Ακτινική είναι η τρόμπα του εμπρός φρένου, με γνωστά πλεονεκτήματα όσον αφορά την αίσθηση. Ο φωτισμός είναι πλήρως LED και, όπως αποδείχθηκε, λειτουργεί πολύ σωστά στο σκοτάδι ειδικά στην μεγάλη σκάλα, αν και το «όριο δέσμης» φαίνεται αρκετά έντονα από τον εμπρός προβολέα. Αλλά και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, εμπρός και πίσω. Τώρα μάλιστα. Η CFMOTO τείνει την χείρα σε όσους αναβάτες γνωρίζουν και θέλουν να ασχοληθούν –που δεν είναι λίγοι και πάντα «δυσανασχετούν» με τις κλειστές, στοκ αναρτήσεις.  

Για την γενικότερη αισθητική του μοντέλου, θα αφήσουμε τα περισσότερα σχόλια σε εσάς, αντικειμενικά όμως, λες το εξής: Είναι σύγχρονη, είναι «ευρωπαϊκή», δεν είναι υπερβολική, αλλά είναι απόλυτα μυώδης, δυναμική και με υψηλό… δείκτη κεφαλογυρίσματος. Τι και αν είναι διαθέσιμο μόνο σε μαύρο ή άσπρο χρώμα, το CFMOTO 800NK τραβά εύκολα τα βλέμματα και αποπνέει την δική του ενέργεια. Σκεφτείτε να κάνει κανένα αστείο η CFMOTO, και να το βγάλει σε αυτό το θαυμάσιο αγωνιστικό γαλάζιο της, ή σε κανένα… απαστράπτον κίτρινο! Παράκληση για τους κατασκευαστές: Παίξτε το μπάλα το κίτρινο (και το χρώμα), δεν δαγκώνει!

Εκπλήξεις στον εξοπλισμό

Στα χέρια μας, είχαμε την Advanced έκδοση του μοντέλου, η οποία είναι η πληρέστερη σε θέμα εξοπλισμού. Το επίκεντρο της προσοχής, είναι φυσικά η κατακόρυφου προσανατολισμού, οθόνη αφής 8 ιντσών που κάνει… πάρα πολλά πράγματα, σε συνδυασμό και με το σύστημα συνδεσιμότητας με κινητό τηλέφωνο, T-Box. Μπορείς να την χειριστείς είτε με τα δάχτυλα, είτε με τα πλήκτρα σταυρού στο αριστερό μέρος του τιμονιού. Εντυπωσιαστήκαμε από το γεγονός ότι το 800NK έχει δικούς του χάρτες, ενσωματωμένους στην οθόνη, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για να τους «τραβήξει» από κινητό! Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία, με διάρκεια 3ετίας και ο αναβάτης μπορεί να προβάλλει ταυτόχρονα τον χάρτη, με τα όργανα. Εδώ να σημειώσουμε, ότι αυτή η λειτουργία σου δείχνει απλώς στίγμα και όχι πλοήγηση, αλλά και πάλι είναι πολύ ευπρόσδεκτο, ενώ λειτουργεί χωρίς κολλήματα. Άλλες λειτουργίες της οθόνης, έχουν να κάνουν με χειρισμό πολυμέσων-μουσικής, τηλεφώνου όπου μπορείς να κάνεις κλήσεις μέσω πληκτρολογίου στην οθόνη (!), αλλά και ρύθμισης της ίδιας της μοτοσυκλέτας. Υπάρχει Keyless σύστημα εκκίνησης, με την γνωστή λειτουργία, το οποίο όμως θα ήταν πραγματικά ολοκληρωμένο, αν μπορούσες να ανοίξεις και το ρεζερβουάρ ηλεκτρονικά –τώρα, θέλει να βγάλεις το κλειδί από την τσέπη και να το κάνεις χειροκίνητα.

Μάταια θα ψάχνετε το Traction Control στις ρυθμίσεις, πολύ απλά διότι δεν υπάρχει! Έκπληξη-κατραπακιά! Δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να το είχε, θα πούμε εμείς, ειδικά την σημερινή εποχή. Αλλά η απουσία του φέρνει το 800NK σε ένα κλαμπ «αγνών» οδηγικών εργαλείων με φανατικούς θαυμαστές, μοτοσυκλετιστές που εκτιμούν την ουσία της οδήγησης περισσότερο από τα… αεροπλανικά ηλεκτρονικά των εταιρειών. Χάρτες απόδοσης υπάρχουν, παρόλα αυτά, 3 στον αριθμό: Sport, Street, Rain, ενώ το γκάζι είναι πλήρως ηλεκτρονικό. Το quickshifter είναι επίσης στον βασικό εξοπλισμό, δύο κατευθύνσεων για ανεβάσματα/κατεβάσματα. Συμπεραίνεις έτσι ότι η CFMOTO επέλεξε να εντυπωσιάσει, σε ένα βαθμό, με την οθόνη και τις δυνατότητες της, αφήνοντας όμως τα «οδηγικά» του συνόλου σε έναν πιο Pure δρόμο.

Λίγο από… ποζεριά, πολύ από διέγερση αισθήσεων!

Ο παράγοντας εντυπωσιασμού στην μοτοσυκλέτα παίζει δυνατά, το γνωρίζουμε. Στο 800NK, αυτό έρχεται από το… show φωτισμού που η μοτοσυκλέτα δίνει, όταν την πλησιάζεις αλλά και όταν την λειτουργείς. Ο «φωτισμός καλωσορίσματος» ανάβει τα LED φώτα εμπρός και πίσω για λίγα δευτερόλεπτα με μεγάλη ένταση, όταν πλησιάζεις το 800NK με το κλειδί στην τσέπη, κάτι χρήσιμο ίσως αν την έχεις παρκάρει ανάμεσα σε πολλά οχήματα. Στο τιμόνι, υπάρχουν δύο πολυχρωματικά φώτα, που ανάβουν πράσινα με τα φλας, αλλάζουν χρώμα όταν επιλέγετε χαρτογράφηση και αναβοσβήνουν στο έντονο φρενάρισμα. Σίγουρα όλα αυτά, δεν τα θέλουν όλοι αλλά δεν προβληματίζει η ύπαρξη τους, ίσα ίσα, δίνει μια κάποια ταυτότητα στο μοντέλο.

Μόλις βάλεις μπροστά τον κινητήρα, ξεκινάει η ανατριχίλα: Ο πλήρως εκτεθειμένος στα μάτια και τα αυτιά σας, δικύλινδρος εν σειρά ακούγεται «αγριεμένος», ξερός, μεταλλικός και έτοιμος να καταπιεί το δρόμο. Στην «συμφωνία» παίζει και το τελικό της εξάτμισης, ψηλά τοποθετημένο στην δεξιά πλευρά και με διπλή απόληξη. Ο ήχος αλλά και ο χαρακτήρας του μοτέρ, θυμίζουν V2 και αυτό είναι λογικό, μιας και ο κινητήρας χρησιμοποιεί μία "crossplane" διάταξη: Τα κομβία του στροφαλοφόρου απέχουν 285 μοίρες, το ένα από το άλλο, μια διάταξη που κερδίζει ραγδαία έδαφος στους δικύλινδρους εν σειρά υψηλών επιδόσεων. Το μοτέρ σε προδιαθέτει άμεσα για γρήγορη οδήγηση παντού και, πράγματι, κάπως έτσι εξελίχθηκε η δοκιμή μας…

«Μηχάνημα οδήγησης» όνομα και πράγμα

Το 800NK ζει και αναπνέει για τις σπορ βόλτες του Σαββατοκύριακου, την στριφτερή απόδραση για να ξελαμπικάρει το μυαλό σου, ακόμα και τα παιχνίδια με παντιλίκια και σούζες σε οποιοδήποτε ασφάλτινο τερέν. Η θέση οδήγησης είναι φιλόξενη σε κάθε περίπτωση, βάζοντας τον αναβάτη σε μία αθλητική στάση, αλλά όχι υπερβολικά. Τιμόνι και μαρσπιέ είναι σωστά τοποθετημένα, ενώ χάρη στο καλό κράτημα από την σέλα και τον χώρο για τα πόδια στο ρεζερβουάρ, στηρίζεσαι θετικά όταν οδηγάς έντονα και έχεις πλήρη ελευθερία τοποθέτησης. Πολύ καλά τα καταφέρνει η σέλα και στην καθημερινή άνεση, αφού δεν θα σε κουράσει στην πόλη ή στον αυτοκινητόδρομο. Ο συνεπιβάτης θα πρέπει να οπλιστεί με περισσότερη υπομονή καθώς το 800NK προσφέρει μόνο τα απαραίτητα των ανέσεων στο σημείο αυτό.

Ο δικύλινδρος κινητήρας δηλώνεται στους 94 ίππους στα χαρτιά, με την μέγιστη ροπή στα 8,3 kgm, στις 9.000 και 8.000 στροφές αντίστοιχα και εμείς, στο δυναμόμετρο, βεβαιώσαμε τα 90,7 άλογα στο πίσω τροχό. Ανάλογα με τον χάρτη που έχετε επιλέξει, η διαφοροποίηση στον τρόπο απόδοσης είναι πολύ μεγάλη. Η «μέση λύση» του Street είναι κατάλληλη για όλες τις δουλειές, με λογική απόκριση στο αρχικό άνοιγμα και γραμμικότητα μέχρι το τέλος. Η Sport είναι απίστευτα ερεθιστική, κάνοντας την απόκριση στο γκάζι απόλυτη, ακραία, ενώ γεμίζει ακόμα περισσότερο την καμπύλη ισχύος σε όλο το φάσμα, όπως είδαμε και στο Dyno. Πολύ νευρική για εντός πόλης, θαύμα Κυρίου για στριφτερή βόλτα και για χρήση στην πίστα. Τέλος, το Rain περιορίζει και την απόκριση, αλλά και την ισχύ στους 77 ίππους, κατευνάζοντας το ανυπόμονο τερατάκι. Το Quickshifter λειτουργεί κάπως σκληρά στα «χαμηλά» και στις μικρές ταχύτητες, αλλά όταν ο ρυθμός ανέβει, συνεργάζεται άρτια με τον κινητήρα όσο εσύ αλλάζεις ταχύτητες με τα δάχτυλα μακριά από τον συμπλέκτη.

Όπως ίσως έχουν διαπιστώσει όσοι έκαναν test ride την μοτοσυκλέτα, η απόκριση και η λειτουργία του μοτέρ στο αρχικό άνοιγμα του γκαζιού απέχει παρασάγγας από το ιδανικό, με «βήχα» και νευρικότητα. Η CFMOTO μας ενημέρωσε ότι έχει γνώση του προβλήματος, που οφείλεται στην αρχική χαρτογράφηση, ενώ έχει ήδη λάβει το νέο λογισμικό που θα εγκατασταθεί στις 800NK άμεσα.

Το στήσιμο σε πλαίσιο και περιφερειακά, της 800NK είναι αρτιότατο και, χάρη στις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, μπορεί να βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με το αρχικό setup. Η αίσθηση της μοτοσυκλέτας είναι απόλυτα στιβαρή στην ευθεία, ενώ ακούει ακαριαία, όταν αλλάζεις κατεύθυνση και παίρνεις κλίση. Τα μαρσπιέ μπορούν να βρεθούν στην άσφαλτο με το καλημέρα σας, ενώ αν είστε έμπειρος, το 800NK είναι ικανό για (πολύ) γρήγορο ρυθμό παντού, σε βαθμό που δοκιμάζει την επαφή στο δρόμο και των δύο τροχών! Άρα, η ύπαρξη του αμορτισέρ τιμονιού (σταμπιλιζατέρ) είναι παραπάνω από θετική, περιορίζοντας τις όποιες ταλαντώσεις στο τιμόνι μπορεί να προέλθουν. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά από στροφή σε στροφή, το 800NK αποπνέει αίσθηση απόλυτου ελέγχου και ακρίβειας στις εντολές σου, όσο εσύ στηρίζεσαι επάνω του. Δεν σε φοβίζει στην μέση της στροφής (πολύ καλή δουλειά από τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Maxxis), ενώ ο φοβερός κινητήρας σε ωθεί σε καταπληκτικές εξόδους, ανοίγοντας το γκάζι αποφασιστικά. 

Το πίσω μέρος, χάρη και στην απουσία μοχλικού στο αμορτισέρ, προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα αίσθησης όσο έχεις το γκάζι ανοικτό, νιώθεις την μοτοσυκλέτα να στρίβει με τον… ποπό! Στο πιρούνι, λίγο πείραγμα των αρχικών ρυθμίσεων μπορεί να είναι απαραίτητο, ώστε να «σκληρύνει» λίγο για καλύτερη αίσθηση στο turn-in. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η 800NK δεν είναι μια απόλυτη, σπορ μοτοσυκλέτα και κάποιοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι για την καθημερινή χρήση. Φτάνοντας εδώ, λοιπόν, η 800ΝΚ αντιμετωπίζει σχετικά άνετα την οδήγηση σε περιβάλλον πόλης, χωρίς να σε ταλαιπωρεί. Δεν τίθεται καν θέμα επαρκούς απόδοσης για προσπεράσεις κλπ -90 άλογα στον τροχό είναι αυτά…-, το μέγεθος της μοτοσυκλέτας δεν αποκλείει την προσπέλαση διαμέσου της κίνησης, ενώ ο κινητήρας βγάζει ζέστη σε βαθμό πουν δεν προβληματίζει, αν και το καλοκαίρι ίσως είναι πιο έντονη.

Τα φρένα της J.Juan θέλουν μικρή βελτίωση στην απόκριση τους, καθώς το μπροστινό ειχε ένα ανεπιθύμητο κενό στα πρώτα χιλιοστά της μανέτας, ενώ το πίσω «πιάνει» με το παραμικρό πάτημα του πεντάλ. Όμως, η ισχύς τους δεν δίνει λαβή για άλλα παράπονα: Είναι πολύ δυνατά, αντέχουν στην πίεση επί μακρόν και, εν τέλει, σε ακινητοποιούν σωστά, ειδικά μόλις συνηθίσεις και την αναλογία δύναμης που έχουν, ώστε να μην επεμβαίνει το ABS νωρίτερα από το ιδανικό.

Κυνηγώντας την τελική ταχύτητα, εμείς είδαμε το νούμερο των 210 χλμ/ώρα με σχετική άνεση, ίσως να είναι υψηλότερο ανάλογα με τις συνθήκες και την διάπλαση του καθενός, σε κάθε περίπτωση… παραπάνω από αρκετό. Όλα αυτά, με μία μέση κατανάλωση γύρω στο 6,2/100, πολύ λογικό για 94 πεινασμένα άλογα και… αλόγιστη χρήση του γκαζιού κατά την διάρκεια μίας εβδομάδας…  

Που θα φτάσει αυτή η μάρκα;!

Οι εντυπώσεις που μας άφησε η CFMOTO 800NK ήταν άριστες, ειδικά σε συνάρτηση με την τιμή στην οποία προσφέρεται. Σε σχέση με την κατηγορία κυβισμού του, έχει την χαμηλότερη τιμή –βέβαια, και χάρη στην πιο «σπαρτιατική» προσέγγιση στα ηλεκτρονικά. Σε θέμα… hardware και οδηγικής ποιότητας, όμως, δεν έχει κάτι να φοβηθεί: Προσφέρει επιθυμητά χαρακτηριστικά όπως οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, συμπεριφέρεται άψογα στο δρόμο, έχει ένα μοτέρ-μούρλια και εν τέλει, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Οι μικρές «παιδικές ασθένειες» που σημειώσαμε, μπορούν να ξεπεραστούν αν η CFMOTO ασχοληθεί μαζί τους. Αλλά το… διαμάντι, φαίνεται ακόμα και πριν το περάσεις από τον τροχό. Και έτσι, δικαιολογούμε τον τίτλο που χρησιμοποιήσαμε. Εύγε, CFMOTO.-

Εξοπλισμός αναβάτη

Κράνος: Suomy Track-1 (Arai Greece)

Μπουφάν: Nordcode Striker (Motomarket)

Γάντια: Nordcode X-2  (Motomarket)

Μποτάκια: Eleveit Town WP (Motomarket)

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής / Μοντέλο CFMOTO 800NK Advanced
Αντιπρόσωπος MUVUS A.E.
Τιμή (€) 8.290
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2K, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 8 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 799
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 88 x 65,7
Συμπίεση 12,7
Τροφοδοσία  Ψεκασμός
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Χειροκίνητος πολύδισκος, υγρού τύπου, ολίσθησης-υποβοήθησης 
Μετάδοση Χειροκίνητη 6 σχέσεων
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο σωληνωτό
Κάστερ (°)  Δ/Α
Ίχνος (mm) Δ.Α
Μεταξόνιο (mm) 1.468
Ύψος σέλας (mm) 820
Μήκος (mm) 2.132
Πλάτος (mm) 810
Ύψος (mm) 1.158
Απόσταση εδάφους (mm) 150
Βάρος (kg, γεμάτο)   186
Ρεζερβουάρ (lt)  15
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά KYB USD πιρούνι 43 χλστ., πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω  KYB Μονό αμορτισέρ χωρίς μοχλικό, αλουμινένιο ψαλίδι, ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίου και απόσβεσης επαναφοράς
   
Ελαστικά Maxxis Supermaxx ST
Μπροστά 120/70-17"
Πίσω  180/55-17"
   
Φρένα  
Μπροστά 2 δίσκοι 320 χιλιοστών, 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες J. Juan, ακτινική τρόμπα, ABS
Πίσω Ένας δίσκος 260 χιλιοστών, δαγκάνα 2 εμβόλων J.Juan, ABS
   
Εξοπλισμός ABS, οθόνη TFT αφής 8 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας με κινητό τηλέφωνο (T-Box), ενσωματωμένοι offline χάρτες με συνδρομή, 3 χαρτογραφήσεις ισχύος, Keyless σύστημα εκκίνησης, Full LED φωτισμός, ρυθμιζόμενες μανέτες, ρυθμιζόμενοι ποδομοχλοί
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  94/9.000
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  8,3/8.000
Ισχύς στον τροχό (ίπποι) 90,7 στις χαρτογραφήσεις Street/Sport, 77 στην χαρτογράφηση Rain

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 16:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test – CFMOTO 800NK 2023 - Test ride Test – CFMOTO 450NK 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon