.
Κατηγορία Κράνη
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 06:46

Shark Skwal-i3 – Έξυπνο κράνος με εμπρόσθιο και οπίσθιο φωτισμό

Η Shark κυκλοφόρησε ένα full-face, έξυπνο κράνος το οποίο διαθέτει αυτόματο, ενσωματωμένο σύστημα φώτων φρένων δίχως μάλιστα να απαιτεί καλωδίωση ή ασύρματη σύνδεση.

Ο λόγος για το Skwal-i3, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015 και κατείχε επίσης την πρωτιά στην ενίσχυση της ορατότητας του αναβάτη με την προσθήκη τεσσάρων LED τοποθετημένων στο μπροστινό μέρος του κράνους που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν μόνιμα αναμμένα, να αναβοσβήνουν ή να είναι και απενεργοποιημένα.

Το i3 δεύτερης γενιάς πλέον, βασίζεται σε αυτό με την προσθήκη δύο φώτων φρένων LED που είναι ενσωματωμένα στο πίσω μέρος του επάνω εξαερισμού και μοιάζουν, όπως λένε οι κατασκευαστές με «το κομψό πίσω μέρος ενός υπεραυτοκίνητου».
Αυτό που κάνει το σύστημα πραγματικά έξυπνο, είναι ότι δεν απαιτεί σύνδεση Bluetooth σε μια εφαρμογή ή καλωδίωση στη μοτοσυκλέτα, αντίθετα ανιχνεύει δυνάμεις πέδησης μέσω ενός επιταχυνσιόμετρου τριών αξόνων, δηλαδή ενός αισθητήρα που μετρά την κίνηση σε τρεις κατευθύνσεις που είναι ρυθμισμένες σε ορθή γωνία μεταξύ τους.

shrk4.jpg

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν για αυτό το project», δήλωσε ο Christophe Fontana, Διευθυντής R&D της Shark. «Με βάση την ασφάλεια και τις προηγμένες λειτουργίες, αφήσαμε χώρο για καινοτομίες κατά τη διάρκεια των 30 μηνών ανάπτυξης.»

Αυτό που προέκυψε είναι ένα έξυπνο σύστημα πέδησης που θα αναβοσβήνει τα φώτα των φρένων τρεις φορές το δευτερόλεπτο υπό σταθερό φρενάρισμα και πέντε φορές το δευτερόλεπτο σε συνθήκες σκληρού φρεναρίσματος. Ο Fontana εξηγεί τα κύρια εμπόδια για την επίτευξη της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ λειτουργικότητας και ορατότητας: «Έπρεπε να συνδυάσουμε τη βαθμονόμηση της λειτουργίας πέδησης και να ενσωματώσουμε την «έξυπνη ορατότητα» στο κράνος, ενώ παράλληλα βελτιστοποιήσαμε την απόδοση φωτός ώστε να είναι πιο ορατή και αισθητική από το προηγούμενο Skwal».

shrk2.jpg

Ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει τα μπροστινά LED στις ίδιες τρεις λειτουργίες όπως πριν, ενώ τα φώτα φρένων δεν μπορούν να προσαρμοστούν. Η τροφοδοσία παρέχεται από μια εσωτερική μπαταρία που φορτίζεται μέσω USB με τρεις ώρες φόρτισης που προσφέρει 12 ώρες χρήσης. Η κατάσταση αναστολής λειτουργίας ενεργοποιείται μετά από δύο λεπτά χωρίς κίνηση και μετά από 24 ώρες η μονάδα θα απενεργοποιηθεί εντελώς για να διατηρήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η τεχνολογία συνεχίζεται καθώς το Skwal-i3 διαθέτει επίσης ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα γρήγορης αφαίρεσης της ζελατίνας χωρίς εργαλεία, το οποίο λειτουργεί μετακινώντας την προς τα πάνω και πατώντας δύο κουμπιά. Ακόμα, η Shark έχει αναπτύξει έναν ειδικό τρόπο τοποθέτησης της επένδυσης για να περιορίσει την ποσότητα της κόλλας και άλλων αναλώσιμων που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής.

shrk3.jpg

Τα νέα πρότυπα ασφαλείας ECE 22:06 απαιτούν τη συμπερίληψη μεγαλύτερης διαβάθμισης ασφαλείας, αλλά λιγότερο από τον βελούδινο αφρό που προσφέρει άνεση, ο οποίος λέει ο Fontana προσθέτει στην πρόκληση κατά τη δημιουργία κράνους.

Για να διατηρήσει την άνεση, η εταιρεία έχει αναπτύξει την ιδέα «Best Fit» που περιλαμβάνει τη λήψη μιας σειράς τρισδιάστατων σαρώσεων κεφαλής για να ρυθμίσει με ακρίβεια την εφαρμογή. Είναι το πρώτο κράνος στη γκάμα τους που χρησιμοποιεί αυτή τη βάση δεδομένων.

Πηγή: mcn.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon