.
Κατηγορία Κράνη
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 10:23

Caberg Levo X – Νέα ανοιγόμενη ναυαρχίδα

Με το Levo X η Caberg μας συστήνει το νέο της κορυφαίο μοντέλο στη δημοφιλή κατηγορία των flip-up κρανών.

Μερικούς μήνες πριν από τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής, η κατασκευάστρια κρανών από το Μπέργκαμο που το 1992 με το 292 Unlimited έγινε η πρώτη που είχε παρουσιάσει ένα ανοιγόμενο κράνος κατασκευασμένο στην Ιταλία, αποκαλύπτει το νέο της κορυφαίο σχέδιο.

Το LEVO X είναι ένα σχέδιο flip-up (ανοιγόμενο) που φτιάχτηκε σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές ECE 22.06 και προορίζεται να καλύψει ένα μεγάλο εύρος χρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μοτοσυκλετιστικού τουρισμού.

caberg levo colors

Ένα από τα σημεία-κλειδιά στη σχεδίαση του LEVO X είναι το βάρος, με την Caberg να καταφέρνει να κρατήσει την ένδειξη του νέου της μοντέλου στα 1,550 γραμμάρια (+/- 50 g για τα μεγέθη XS, S, M και +100 για τα μεγέθη με μεγαλύτερο κέλυφος L, XL και XXL.

Επιπλέον, στη συλλογή του νέου της κράνους συμπεριλαμβάνεται και η έκδοση LEVO X CARBON με κέλυφος εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα, με το οποίο το βάρος του κράνους περιορίζεται στα 1,450 γραμμάρια.

Levo Sonar Black Red Anthracite Silver 3 4

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αεροδυναμική, με τους τεχνικούς της Caberg να βασίζουν σε αυτή τη μελέτη τον σχεδιασμό του συστήματος αερισμού του κράνους για να περιορίσουν τον θόρυβο μέσα του όταν οι ταχύτητες ανεβαίνουν. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει δύο εισαγωγές αέρα μπροστά και δύο εξόδους πίσω.

Το νέο LEVO X εξοπλίζεται με ζελατίνα Panoramic Ultra-Wide, δηλαδή πανοραμική με πολύ ευρύ οπτικό πεδίο, ένα από τα μεγαλύτερα της αγοράς κατά την Caberg με μπροστινό άνοιγμα 82°.

Η ζελατίνα του εξοπλίζεται επίσης με αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock Max Vision, ενώ μια ενσωματωμένη φιμέ μάσκα αποκαλύπτεται συρταρωτά με τον μηχανισμό Double Visor Tech μέσω χειριστηρίου που είναι εύχρηστο ακόμη και με χοντρά γάντια.

caberg levo sonar silver2288

Η Caberg έχει φροντίσει ώστε το LEVO X να έχει έτοιμη όλη την απαραίτητη υποδομή για την εγκατάσταση του δικού της συστήματος Pro Speak Evo και συσκευών επικοινωνίας από όλους τους γνωστούς κατασκευαστές.

Μάλιστα η Caberg ενημερώνει πως το σύστημά της είναι συμβατό με τις διατάξεις ελέγχου που έχουν ενσωματώσει στις μοτοσυκλέτες τους όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές - BMW, KTM, Ducati κ.ο.κ..

Όπως πλέον συμβαίνει με όλα τα νέα μοντέλα στη γκάμα του 2023 της Caberg, και το νέο LEVO X είναι πιστοποιημένο κατά τις νεότερες και αυστηρότερες προδιαγραφές ECE 22.06, και μάλιστα με το σύστημα Pro Speak Evo εγκατεστημένο.

Αντιπρόσωπος Ελλάδας Caberg: Moto Market

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 10:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon