.
Κατηγορία Κράνη
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 20:09

Arai RX 7 RC

 

Η κορυφή σε Carbon Fibre

 

 



Το ολοκαίνουργιο κράνος Arai RX-7 RC carbon fibre είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα κράνη που παρουσιάστηκαν ποτέ στο μοτοσυκλετιστικό κοινό. Το εξωτερικό του αποτελείται από 11 στρώσεις ινών carbon, προσεκτικά τοποθετημένες. Η τεχνολογία του νέου RX-7 RC είναι βασισμένη στο αγωνιστικό GP 6 RC κράνος των αγώνων αυτοκινήτου, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε Formula 1, και αποτελείται από ένα εξαιρετικά άκαμπτο αλλά ελαφρύ εξωτερικό κέλυφος από carbon, ενισχυμένο με δομή "peripherally belted", δηλαδή με περιφερειακές ζώνες ενίσχυσης.

 

Τεχνολογία μαχητικών αεροσκαφών

Οι τεχνικοί της Arai κατόπιν έρευνας δημιούργησαν ένα carbon αξεπέραστης ποιότητας. Ένα μείγμα από εξαιρετικό carbon που χρησιμοποιείται στα μαχητικά αεροσκάφη, μαζί με τα αποκλειστικά υλικά της Arai, resin και zylon, για περισσότερη ενίσχυση. Ένα μείγμα που αποδεδειγμένα αποτελεί το ιδανικό για το νέο Arai RX-7 RC.
Το εξωτερικό περίβλημα έχει περιφερειακή ζώνη από ίνες κάρμπον SNC. το κράνος RC είναι εξαιρετικά άκαμπτο, με δόμηση περιφερειακής ζώνης ενίσχυσης. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί μια ζώνη κατά μήκους του κράνους, ακριβώς πάνω από τη ζελατίνα, χαρίζοντας στο εξωτερικό περίβλημα ακόμη περισσότερη δύναμη. Το κράνος πληρεί τους κανονισμούς   ECE 22-05 και SNELL M2010. Το αποτέλεσμα αυτής της συγκλονιστικής τεχνολογίας δεν είναι άλλο από ένα πανέμορφο αλλά ταυτόχρονα πανίσχυρο και συνάμα ελαφρύ κράνος.
Το βάρος του RX-7 RC είναι εμφανώς λιγότερο από το αντίστοιχο RX-7 GP.  όπως και το RX-7 GP, το RX-7 RC είναι πλήρως ενισχυμένο με SNC (Structural Net Composite), δηλαδή ένα δίχτυ στη δόμησή του από ενισχυτικά υλικά, τοποθετημένα ανάμεσα στις στρώσεις των ινών κάρμπον Super Complex Laminate, οι οποίες φθάνουν τις έντεκα στον αριθμό.
Απαιτείται η εργασία μιας ολόκληρης μέρας ενός εξειδικευμένου τεχνίτη της Arai για να φτιάξει μόλις ένα στρώμα του εξωτερικού περιβλήματος του κράνους, γι' αυτό το λόγο η διαθεσιμότητα του RX-7 RC περιορίζεται στα 300 κομμάτια το χρόνο και η ελληνική αντιπροσωπεία, MC Motor Import εξασφάλισε το μοναδικό αυτό κράνος για τους φανατικούς πελάτες. Με την τιμή να αγγίζει τα 2.750 euro, (στην Ιταλία έχει 2.990 με ΦΠΑ 19%), το κράνος αυτό έχει σίγουρα ειδικό κοινό.

Το ελαφρύτερο της αγοράς

Η ζελατίνα έχει έξτρα φάρδος και νέο σκίαστρο SAI για εντυπωσιακή θέαση του δρόμου ή της πίστας, για περισσότερη ασφάλεια αλλά και καλύτερους χρόνους.
Διαφανή και διακριτικά στηρίγματα του μηχανισμού SuperAdSis της ζελατίνας.
Εξαερισμός με αεραγωγούς που απομακρύνουν τη ζέστη και την υγρασία
Αεροτομή για περισσότερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες ή όταν ο αναβάτης ανασηκώνεται για δυναμικό φρενάρισμα.
Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του νέου RX-7 RC είναι το βάρος του, που το κάνει το ελαφρύτερο κράνος με έγκριση SNELL M2010 αυτή τη στιγμή στην αγορά, ζυγίζοντας εντυπωσιακά λιγότερο από τα υπόλοιπα κράνη.

Να θυμίσουμε πως το νέο RC είναι βασισμένο στο RX 7 GP στο οποίο η ζελατίνα είναι πιο φαρδιά στα πλαϊνά και έτσι έχει αυξηθεί το εύρος όρασης. Το νέο RX 7 GP διαθέτει ρυθμιζόμενο spoiler σε πέντε θέσεις στο πίσω μέρος, το οποίο φροντίζει για την σταθερότητα του κεφαλιού στις υψηλές ταχύτητες.
Το εσωτερικό του είναι αντιαλλεργικό, πολύ ποιοτικό και αφαιρείται για πλύσιμο, ενώ αφαιρούνται μεμονωμένα και γρήγορα τα πλαϊνά μαξιλαράκια σε περίπτωση ατυχήματος.

Φωτογραφίες


MC Motor import S.A.
Μιχαλακοπούλου 44, Αθήνα, 210 7212986
www.mcmotor.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 15:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AGV AX-8 DUAL Black AGV K-3 Multi Fleurs - Black Pink »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon