Κατηγορία Βελτιωτικά
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 22:12

Healtech Speedohealer v4

 

Δες την πραγματική σου ταχύτητα

 

Σε όλες τις μοτοσυκλέτες το κοντέρ τους αναγράφει περισσότερα χιλιόμετρα από τα πραγματικά κατά μέσο όρο 8% ανάλογα με την εταιρία. Αν ο κάτοχος έχει επέμβει στις σχέσεις της μοτοσυκλέτας, η απόκλιση μπορεί να φτάσει στο 20%.

Παράδειγμα μια μοτοσυκλέτα με τα εργοστασιακά γρανάζια όταν πιάνει 276 km/h το κοντέρ της δειχνει 299 και στη δεύτερη περίπτωση που έχει αλλάξει γρανάζια μικραίνοντας τις σχέσεις πιάνει πραγματικά 239 ενώ το κοντέρ δείχνει 299.

Το πλεονέκτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο αναβάτης βλέπει περισσότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ του, κάτι που είναι ωραίο συναίσθημα για αυτόν.Το μεγάλο μειονέκτημα όμως είναι ότι όταν χρειαστεί να πουλήσει τη μοτοσυκλέτα του αυτή θα αναγράφει περισσότερα χιλιόμετρα απο τα πραγματικά.

Τοποθετώντας λοιπόν το Speedohealer μπορούμε να διορθώσουμε την απόκλιση του 8% που έχουν όλα τα εργοστασιακά μοντέλα, καθώς και την απόκλιση 20% που έχουν όσες μοτοσυκλέτες που έχουν κοντύνει τα γρανάζια.

Είναι μια οικονομική και εύκολη στην εγκατάσταση λύση, συμβατή με όλες τις μοτοσυκλέτες με ταχύμετρο χωρίς ντίζα.

Πλεονεκτήματα:
- Ο αναβάτης βλέπει τα πραγματικά χιλιόμετρα.
- H μοτοσυκλέτα δείχνει τα πραγματικά χιλιόμετρα και όχι περισσότερα.

Λειτουργεί επίσης σαν αντικόφτης για κάποιες μοτοσυκλέτες όπως: Honda CBR1000RR, VFR800X, VFR1200F, Kawasaki ZX-10R, ZX-12R, ZX-14, Yamaha FZ-09, ΜΤ-09, Tracer 900, R1, V-Max, Can- Am ATVs και πολλά άλλα.

To Speedohealer είναι από τα πιό διαδεδομένα στον κόσμο με χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες.

Θα το βρείτε, όπως και όλη τη σειρά προϊόντων της Healtech, στα καταστήματα Papastavroushops.

Λιανική τιμή: 85.00€
Κόστος τοποθέτησης (προαιρετικά): 30.00€

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 22:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Malossi - κιτ αύξησης κυβισμού Dynojet Display Pod 300 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube