.
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 08:02

Givi EA146/EA147 - Tailbags με το νέο σύστημα Tailock

Το πρακτικό σύστημα στερέωσης Tanklock που χρησιμοποιείται για tankbags, διατίθεται τώρα και στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας χάρη στη νέα σειρά που ονομάζεται Tailock.

Η εν λόγω σειρά περιλαμβάνει επί του παρόντος δύο μοντέλα: το EA146 των 23 λίτρων και το EA147 των 30 λίτρων - με δυνατότητα επέκτασης στα 48 λίτρα. Χαρακτηρίζονται από συμπαγή σχεδιασμό και πλούσιο τεχνικό εξοπλισμό,  ενώ αμφότερες οι προτάσεις έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται με τη βάση S430 Seatlock.

Το Tanklock εντωμεταξύ, παρουσιάστηκε από την GIVI πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, με το σύστημα γρήγορης τοποθέτησης/αποδέσμευσης να συνεχίζει να κερδίζει την εύνοια όλων των τύπων μοτοσυκλετιστών για την εξαιρετική πρακτική χρήση του. Για να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτό το σύστημα, η βάση στερέωσης της τάπας του ρεζερβουάρ βρίσκει άλλη μια θέση στη μοτοσυκλέτα χάρη στη γενική βάση S430 Seatlock, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί και να αφαιρεθεί πολύ γρήγορα χωρίς τη χρήση εργαλείων και η οποία επιτρέπει στο Tanklock ή στα Tankbags να στερεωθούν στο πίσω μέρος των μοτοσyκλετών και των σκούτερ. Αν και αυτή η βάση είναι συμβατή με όλες σχεδόν τις τσάντες Tanklock, η μάρκα εισήγαγε πρόσφατα δύο νέα μοντέλα ονόματι Tailock, σχεδιασμένα ειδικά για να ταιριάζουν με το S430. Μιλάμε για τα EA146 και EA147.

tailock2_24.jpg

EA146 - Τσάντα Tailock με χωρητικότητα 23 λίτρων και συμπαγή σχεδιασμό. Αυτό το μοντέλο είναι κατασκευασμένο από 1200D POLY/PU με φθορίζουσες κίτρινες γραμμές ενώ προσφέρει ένα κύριο άνοιγμα με διπλό ρυθμιστικό, 2 πλαϊνές τσέπες (η μία έχει ξεχωριστή θήκη) + μια πίσω τσέπη με διπλό φερμουάρ: το κάτω φερμουάρ περιέχει ένα φθορίζον κίτρινο κάλυμμα βροχής, ενώ το επάνω φερμουάρ περιέχει μια επένδυση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλάτη συνοδηγού, εάν η βάση S430 (και κατά συνέπεια η τσάντα) είναι στερεωμένη σε πίσω πλάκα ή σχάρα. Άνετο λουρί ώμου και λαβή για μεταφορά με το χέρι ή πάνω από τον ώμο. Τα αντανακλαστικά ένθετα ενισχύουν την ενεργητική ασφάλεια. Μεγέθη (mm): 360 x 270 x 340 (LxHxD)

EA147 - Τσάντα Tailock χωρητικότητας 30 λίτρων, επεκτάσιμη έως 38 λίτρα (χωράει full-face κράνος). Κατασκευασμένο από 1200D POLY/PU με φθορίζουσες κίτρινες γραμμές, αυτό το μοντέλο μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε σακίδιο πλάτης που μπορεί επίσης να μεταφερθεί μόλις βγει από τη σέλα. Η κάτω τσέπη κρύβει ένα σύστημα ιμάντα ώμου και ένα πτερύγιο με επένδυση για να καλύψει τη βάση του Tanklock. Υπάρχει επίσης μια πίσω τσέπη με διπλό φερμουάρ, που περιέχει την επένδυση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλάτη συνοδηγού και το φωσφορίζον κίτρινο κάλυμμα βροχής. Η χειρολαβή μεταφοράς και τα ανακλαστικά ένθετα είναι απαραίτητα. Μεγέθη (mm): 320 x 210>290 x 420 (ΜxΥxΒ)

S430 - Πρόκειται για τη βάση με το σύστημα καθολικής τοποθέτησης που επιτρέπει τη χρήση Tanklock (εκτός από αυτές με κυρτό κάτω μέρος) στη σέλα, στο τμήμα του συνοδηγού του καθίσματος ή σε μια αλουμινένια πλάτη (μοντέλα M8A, M8B, M9A, M9B) . Αυτό το αξεσουάρ έχει αντιχαρακτική και αντιολισθητική επιφάνεια από καουτσούκ και ταιριάζει σε κάθε μοντέλο μοτοσικλέτας ή σκούτερ. Η συναρμολόγηση/αποσυναρμολόγηση μέσω ρυθμιζόμενων ιμάντων διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά και δεν απαιτεί τη χρήση μηχανικών εργαλείων.

Τα παραπάνω και όχι μόνο, θα τα βρείτε στο Moto Market.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 08:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon