.
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 14:27

BMW Motorrad Vario σύστημα βαλιτσών για τη νέα R1300GS

Με δύο σκληρές πλαϊνές βαλίτσες και μια κεντρική top case, η BMW Motorrad παρουσιάσει το νέο επίσημο αξεσουάρ για ατελείωτα ταξίδια.

Η νέα γενιά BMW R1300GS είναι εδώ, πλήρως ανανεωμένη, ισχυρότερη από ποτέ και εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να υπηρετήσει τον τουρισμό σε κάθε είδους έδαφος και συνθήκες.

Το σύστημα αποσκευών Vario της BMW Motorrad ανανεώνεται επίσης για να συνοδεύσει τη νέα GS στις μελλοντικές της περιπέτειες, αποτελούμενο από ένα πλήρες τριβάλιτσο: δύο πλαϊνές και μια κεντρική βαλίτσα.

P90527407 highRes

Η BMW επανασχεδίασε το σύστημα Vario με ανοδιωμένες αλουμινένιες επιφάνειες εξωτερικά, αλλά και νέες ηλεκτρικές ανέσεις. Ο χώρος των βαλιτσών είναι φωτιζόμενος και περιλαμβάνει δύο παροχές φόρτισης USB-A με ισχύ έως 15 W (5 V / 3 A) στην κεντρική και στην αριστερή Vario βαλίτσα.

Επιπλέον, οι κλειδαριές και των τριών βαλιτσών ενσωματώνονται στο στάνταρ ασύρματο κλειδί της μοτοσυκλέτας ώστε το άνοιγμά τους να γίνει παιχνιδάκι με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά διατηρούνται και τα φυσικά τους κλειδιά για παν ενδεχόμενο – λ.χ. απώλειας του ασύρματου κλειδιού.

P90527408 highRes

Συνολικά το σύστημα Vario προσφέρει έως 96 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, καθώς και οι τρεις βαλίτσες διαθέτουν ένα σύστημα αυξομείωσης του όγκου τους χωρίς συγκεκριμένα βήματα ώστε να προσαρμόζονται ακριβώς στις εκάστοτε απαιτήσεις. Μάλιστα το νέο σύστημα ρύθμισης του όγκου είναι πλέον πιο εύκολο στη χρήση καθώς ο χειρισμός του γίνεται μέσω ενός περιστροφικού κομβίου.

Ο ελάχιστος διαθέσιμος όγκος των πλευρικών βαλιτσών Vario μετρά 49 λίτρα αθροιστικά, ενώ η επέκτασή τους προσθέτει περίπου 5.5 λίτρα σε κάθε μια εκ των δύο. Επιπλέον, το top case χωρά 28 λίτρα κατ’ ελάχιστο, επεκτεινόμενο έως τα 36 λίτρα, ενώ ο σχεδιασμός του προβλέπει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει το κράνος BMW Helmet GS από τα επίσημα αξεσουάρ της εταιρείας.

P90527404 highRes

Το μέγιστο βάρος που επιτρέπεται να φορτώσουν οι βαλίτσες Vario είναι 10 κιλά ανά πλευρά και 6 για την κεντρική βαλίτσα, για ένα σύνολο 26 κιλών. Επιπλέον, βολικοί γάντζοι στο πάνω μέρος του top case και στα πλαϊνά των άλλων δύο βαλιτσών προσφέρονται για να δεθούν επιπλέον αντικείμενα, το μέγιστο βάρος των οποίων μπορεί να είναι 2 κιλά για την κεντρική βαλίτσα και από 1 κιλό για τις πλευρικές.

Οι νέες βαλίτσες Vario για την R1300GS θα είναι διαθέσιμες μέσω της συλλογής γνήσιων αξεσουάρ της BMW Motorrad, όπου θα βρείτε και εσωτερικές τσάντες ειδικά σχεδιασμένες γι’ αυτές με τις εξής χωρητικότητες:

  • Αριστερή βαλίτσα: 21.5 - 28.9 λίτρα
  • Δεξιά βαλίτσα: 21.3 - 26.8 λίτρα
  • Κεντρική βαλίτσα: 24.8 - 33 λίτρα

P90527402 highRes

Οι εσωτερικές αυτές τσάντες περιλαμβάνουν ακόμη μια επιπλέον μικρή που μπορεί να χωρέσει μέσα στην κεντρική βαλίτσα πάνω από τη βασική τσάντα, ενώ αυτή της αριστερής βαλίτσας (αυτής δηλαδή με την παροχή φόρτισης) διαθέτει ειδική τσέπη με μαλακές ενισχύσεις για την προστασία ηλεκτρονικών συσκευών.

Το σύστημα Vario BMW R1300GS είναι σχεδιασμένο για χρήση σε ταχύτητες έως 180 km/h, ωστόσο τονίζεται πως δεν είναι συμβατό με τα προηγούμενα μοντέλα της οικογένειας BMW GS.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 14:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon