.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 13:23

MV Agusta. Προβλήματα & αναδιάρθρωση

 

Αλλά και φήμες για εξαγορά της από την AMG

 

Η MV Agusta ανακοίνωσε επιχειρηματική αναδιάρθρωση, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Η κίνηση αυτή έδωσε τροφή στις φήμες ακόμα και για εξαγορά της εταιρείας από την AMG, που ήδη κατέχει το 25% του ιταλικού εργοστασίου.

Οι φήμες αναφέρουν πως η MV Agusta πιθανότατα δεν μπορεί να πληρώσει τους πιστωτές της, ενώ το νούμερο που ακούγεται βρίσκεται κοντά στα... 40 εκατομμύρια ευρώ!

Τώρα οι Ιταλοί εξέδωσαν ανακοινωθέν, στο οποίο μέσα από ένα πυκνό και δυσνόητο πέπλο... φλυαρίας και εταιρικής διαφήμισης -που λειτουργεί κάπως σαν προπέτασμα καπνού- αναφέρουν πως θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση της φίρμας.

mvagusta2

Θα ήταν άσκοπο να μεταφράσουμε όλο το ανακοινωθέν-σεντόνι, οπότε θα σταθούμε στα σημαντικά σημεία.

"Οι αξίες της εταιρείας οδήγησαν τη φίρμα να κλείσει το 2015 με ετήσιο κύκλο εργασιών 100 εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί αύξηση 30% σε σχέση με το 2014, την ώρα που η αγορά παρουσιάζει αύξηση μόνο 12%. Επενδύσαμε περισσότερο από το 15% αυτού του κύκλου εργασιών στους τομείς της Έρευνας και Εξέλιξης. Αν δεν το είχαμε κάνει, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στον αφρό των premium ιταλικών μοτοσυκλετών. Τους τελευταίους μήνες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρονται στις οικονομικές ανάγκες που έχει η MV Agusta, ώστε να διατηρήσει αυτή την ανάπτυξη. Η φίρμα αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την θετική πορεία και την ανάπτυξη μας, ικανοποιώντας έτσι και τους επενδυτές μας.  

Η MV Agusta διαθέτει τρομερές δυνατότητες, κάτι που φαίνεται και από τις πωλήσεις μας. Με την ενεργή ανάμειξη όλων των εργαζομένων μας, και με μια ενισχυμένη εταιρική δομή, η MV Agusta παρουσιάζει την στρατηγική που θα της επιτρέψει να εδραιώσει και να ενισχύσει τις εταιρικές της αξίες, καθώς και την προστασία των επενδυτών της. Πιστεύουμε πως, ξεπερνώντας την τρέχουσα κατάσταση στην οικονομική ρευστότητα της φίρμας, θα ανακάμψουμε και θα επιτύχουμε οικονομικά αποτελέσματα που θα ικανοποιήσουν τις προσδοκίες της διοίκησης αλλά και των πιστωτών μας."

mvagusta

Η κατάσταση σίγουρα δεν δείχνει ρόδινη, καθώς η φίρμα αναφέρεται αρκετές φορές στην επιθυμία ικανοποίησης των πιστωτών της. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι θετικό, και η MV Agusta σύντομα να βρει τις απαιτούμενες λύσεις που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει απρόσκοπτη την πορεία της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 18:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon