.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 09:12

SHIDO CONNECT smart battery

 

Η πρώτη «έξυπνη» μπαταρία στον κόσμο!

Στην EICMA 2017 η AFAM παρουσίασε την πρώτη «έξυπνη» μπαταρία στον κόσμο, με το όνομα SHIDO CONNECT LiFePO4. Πρόκειται για μια εξελιγμένη και ελαφριά μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία μέσω Bluetooth παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση της στο Smartphone σας! Τώρα, η SHIDO CONNECT ήρθε και στην Ελλάδα.

Η νέα αυτή μπαταρία έχει τα εξής πλεονεκτήματα σε σχέση με μια τυπική μπαταρία μολύβδου, δηλαδή μια μπαταρία πρώτης τοποθέτησης της μοτοσυκλέτας σας.

  • 60% ελαφρύτερη από την αντίστοιχη μολύβδου
  • Πάνω από 1200 κύκλους φόρτισης
  • Μεγαλύτερη χωρητικότητα
  • Μικρότερη απώλεια ρεύματος
  • Επικοινωνία με τον αναβάτη μέσω Bluetooth

shido connect 2

Έτσι μέσω του Smartphone του (υποστηρίζεται τόσο Android όσο και iOS), ο αναβάτης μπορεί να ελέγξει την φόρτιση της μπαταρίας και τη ζωή της, ενώ η μπαταρία θα τον ειδοποιήσει για υψηλή θερμοκρασία, υπερφόρτιση, χαμηλή τάση, κ.α. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα sleep & wake-up για αποθήκευση τον Χειμώνα! 

shido connect 6

Επειδή οι εσωτερικές αντιστάσεις μιας μπαταρίας λιθίου είναι 3 φορές λιγότερες από ότι σε μια μπαταρία μολύβδου, η δύναμη εκκίνησης της SHIDO είναι μεγαλύτερη από των συμβατικών μπαταριών.

shido connect 11

Πλεονέκτημα έχει και στο βάρος, καθώς είναι ελαφρύτερη σε σχέση με μπαταρία μολύβδου από 1,1 έως 5,3 κιλά αναλόγως της μοτοσυκλέτας!

shido connect 7

Η διάρκεια ζωής της είναι μεγαλύτερη από μιας μπαταρίας μολύβδου, με 1200 κύκλους φόρτισης έναντι μόλις 350 κύκλων.

shido connect 5

Συνολικά, με τη διάρκεια ζωής της η μπαταρία SHIDO αποδεικνύεται πιο οικονομική σε σχέση με τις μπαταρίες μολύβδου, με το κόστος της να φτάνει στα 2/3 της τιμής των μπαταριών μολύβδου που θα χρησιμοποιούσατε.

Και ενώ κατά τη διάρκεια ενός χειμώνα αν δεν χρησιμοποιήσετε τη μοτοσυκλέτα σας οι μπαταρίες μολύβδου χάνουν τη φόρτιση τους, η SHIDO μπορεί να εκκινήσει τη μοτοσυκλέτα σας ακόμα και μετά από… 2 χρόνια αχρησίας!

shido connect 3

Η SHIDO διαθέτει τρία LED λαμπάκια για να ελέγχετε την τάση της μπαταρίας

Η μπαταρία είναι σφραγισμένη και αδιάβροχη, και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε Jet Ski. Επιπλέον μπορείτε να την τοποθετήσετε στη μοτοσυκλέτα σε οποιαδήποτε θέση, ακόμα και ανάποδα, δίχως πρόβλημα.

Τέλος η SHIDO δίνει εγγύηση 3 χρόνων για την έξυπνη μπαταρία της.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 12:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon