.
Κατηγορία Ευρώπη
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 09:27

Ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη - Ride the Classic Way, με BMW R18 Classic First Edition - 3η ανταπόκριση: Γερμανία - Γαλλία

Μπορεί να έφυγα από την Fussun με βροχή και δυνατό αέρα, όμως, ο ήλιος που μού ξαναχαμογέλασε νωρίς το ίδιο μεσημέρι αναπτέρωσε τις ελπίδες μου για ένα στεγνό “RIDE THE CLASSIC WAY”. Τα αδιαβροχα μπήκαν και πάλι μέσα στις μαλακές βαλίτσες της BMW R 18 CLASSIC και το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη μου. Τί το καλύτερο να ταξιδεύεις με ηλιόλουστο καιρό, ειδικά σε τούτα τα μέρη!
 Ο λόγος της ταξιδιωτικής περιπλάνησής μου στη νοτιοδυτική Γερμανία με την BMW R 18 CLASSIC ήταν η επιθυμία μου να επισκεφθώ τις δυο παραδοσιακές κωμοπόλεις Rothenburg ob der Tauber και Tubingen. Πρώτη στον κατάλογο ήταν η Rothenburg ob der Tauber (απείχε περίπου 250 χλμ. βόρεια της Fussen), που είναι διάσημη για την καλά διατηρημένη μεσαιωνική παλιά της πόλη και βρίσκεται πάνω στην διαδρομή του δημοφιλούς «Ρομαντικού Δρόμου».
 
 ROTERBURG_1.jpg
ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΠΟΛΗ
Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Tauber από το 1275, η αξεπέραστη Rothenburg ob der Tauber αποκαταστάθηκε πλήρως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αντιπροσώπευε ένα αυθεντικό σκηνικό εποχής. Περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια της, έκπληκτος διαπίστωσα πως ο ενεστώτας είχε πάψει να υφίσταται και τον λόγο είχαν μόνο οι εικόνες ενός μακρινού, παραμυθένιου παρελθόντος. Ξαφνικά βρέθηκα να περιπλανιέμαι ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, αναγεννησιακές κατοικίες, στιβαρά τείχη, πύλες και επάλξεις, σιντριβάνια, αμυντικές εγκαταστάσεις και γοτθικές εκκλησίες. Δεν είναι τυχαίο που η Rothenburg ob der Tauber αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. 
Από τις συναρπαστικότερες στιγμές μου στην Rothenburg ob der Tauber ήταν η ανάβασή μου στον πύργο του Δημαρχείου, απ’ όπου είχα την ευκαιρία να απολαύσω ένα αποκαλυπτικό πανόραμα της πόλης. Και μετά την ολοκλήρωση της γνωριμίας μου με την Rothenburg ob der Tauber, αγόρασα σ’ ένα από τα γραφικά μαγαζιά της τα καθιερωμένα αναμνηστικά μου από την Γερμανία. Παρεμπιπμόντως, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, στην Rothenburg ob der Tauber λειτουργεί μια από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας.
 TUBINGEN_2.jpg
ΣΤΗ ΓΕΝΝΕΤΕΙΡΑ ΤΗΣ Δ. ΒΑΝΔΗΣ
Η πυξίδα του “RIDE THE CLASSIC WAY” στράφηκε κατόπιν νοτιοδυτικά και «σημάδεψε» την κωμόπολη Tubingen, που καθρεπτιζόταν στα ήρεμα νερά του ποταμού Neckar. Με μια ολογόωρη στάση στο κέντρο της συννεφιασμένης Ulm (για καφέ και ξενάγηση στον Καθεδρικό ναό και στο Δημαρχείο της πόλης), η BMW R 18 CLASSIC ένωσε χιλιομετρικά την Rothenburg με την Tubingen (255 χλμ.).  
Στη Tubingen εδρεύει είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (1477) και της Ευρώπης γενικότερα – περίπου το 1/3 των 90.000 κατοίκων της πόλης είναι σπουδαστές. Αρκετά μικρότερο σε έκταση και με λιγότερα μνημειακά αξιοθέατα (σε σχέση με την Rothenburg), το ιστορικό κέντρο της παραποτάμιας Tubingen μού χάρισε άλλο ένα συναρπαστικό πισωγύρισμα, αφού κι εδώ οι δείκτες του χρόνου παρέμεναν στάσιμοι στον γερμανικό μεσαίωνα. Και μια «καλλιτεχνική» λεπτομέρεια: στην Tubingen γεννήθηκε η γνωστή τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή.
 STRASBURG_8.jpg
Η «ΠΟΛΗ–ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ»
Αλλαγή χώρας για το “RIDE THE CLASSIC WAY”, με την BMW R 18 CLASSIC να αποχαιρετά προσωρινά την Γερμανία και να περνά στη γειτονική Γαλλία. Η προσέγγιση της Γαλλίας έγινε κάτω από άστατες καιρικές συνθήκες, αφού ένας βαρύς, συννεφιασμένος ουρανός έστεκε απειλητικά πάνω από το κεφάλι μου. Τελικά οι προσευχές μου εισακούστηκαν και οι κρουνοί του ουρανού δεν άνοιξαν – για ακόμα μια φορά τη γλίτωσα. Αν έχεις τύχη διάβαινε… 
Περνώντας τη συνοριακή γέφυρα του Ρήνου, η BMW R 18 Classic έβαλε ρόδα στην Γαλλία και κατευθύνθηκε στο κοντινό Στρασβούργο, που το διαρρέει ο ποταμός Ιλ (παραπόταμος του Ρήνου). Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε., η πρωτεύουσα της Αλσατίας είναι μια πόλη–μωσαϊκό γαλλικών και γερμανικών στοιχείων και γι’ αυτό επιλέχθηκε να αποτελέσει την «γέφυρα ενότητας» μεταξύ της Γαλλίας και Γερμανίας. Δεν είναι τυχαίο που το Στρασβούργο ετυμολογικά σημαίνει «Πόλη–Σταυροδρόμι». Η γνωριμία μου με το Στρασβούργο επικεντρώθηκε στο γιγάντιο Καθεδρικό ναό (μέχρι το 1867 ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο), στην πλατεία Kleber, στις γέφυρες Ponts Couverts και φυσικά στην «Petite France», την πιο γραφική συνοικία της Παλιάς Πόλης.
Οι εικόνες που μου χάρισε η «Μικρή Γαλλία» άνετα προσφέρονταν για καρτ-ποστάλ: μικρές παρόχθιες κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα, πολύχρωμα ανθισμένα μπαλκόνια, υδάτινα κανάλια, διατηρητέα οικήματα που λειτουργούν ως εστιατόρια και καφετέριες, μεσαιωνικές γέφυρες και καλντερίμια αποτελούσαν μοναδικά θέματα για υπέροχες φωτογραφίες και αξέχαστες αναμνήσεις.
Αυτή η μοναδική γραφικότητα της «Petite France» ελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 600.000 τουρίστες.
Το Στρασβούργο ήταν η μοναδική στάση της BMW R 18 Classic στην Γαλλία. Επιστροφή ξανά στην Γερμανία και πορεία νότια με προορισμό την χώρα της σοκολάτας TOBLERONE!
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κωνσταντίνος Μητσάκης

Κωνσταντίνος Μητσάκης
Ταξιδιωτικός Aρθρογράφος - Φωτογράφος

ΟΝΟΜΑ: Κωνσταντίνος Μητσάκης
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: Γεώργιος
ΗΛΙΚΙΑ: 19/11/1964
ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ: Sydney, Αυστραλία
WEB-SITE: www.motoexplorer.gr & www.roadsoftheworld.gr
E-MAIL: [email protected]
FACEBOOK: Konstantinos Mitsakis
INSTAGRAM: mitsakiskonstantinos

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, γνωστός και καταξιωμένος ταξιδιωτικός αρθρογράφος-φωτογράφος, δημοσιογραφεί στον Ημερήσιο και Ειδικό Τύπο από το 1993. Ταξιδεύοντας στη σέλα μιας μοτοσυκλέτας τα τελευταία 35 χρόνια, έχει επισκεφθεί 110 χώρες, διατρέχοντας 1.350.000 km και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.

Τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που βίωσε ο Κων/νος Μητσάκης στους δρόμους του κόσμου έχει αποτυπώσει σε 12 καλαίσθητα βιβλία, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 600 ταξιδιωτικά άρθρα.
Εκτός από την συμμετοχή του σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ο Κων/νος Μητσάκης πραγματοποιεί επίσης εκθέσεις φωτογραφίας και ενημερωτικές διαλέξεις -με ταξιδιωτικό περιεχόμενο- σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, πρεσβείες ξένων χωρών, μοτοσυκλετιστικές λέσχες και μορφωτικούς συλλόγους.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Από το 2001, ο Κων/νος Μητσάκης έχει εκδώσει δώδεκα (12) βιβλία ταξιδιωτικού περιεχομένου:

1) Στους Δρόμους του Κόσμου
2) Στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου
3) Στους Δρόμους της Ασίας
4) Στους Δρόμους της Αφρικής
5) Στους Δρόμους της Ευρώπης
6) Στους Δρόμους της Αμερικής
7) Στους Δρόμους της Αυστραλίας
8) 25 επιλεγμένες διαδρομές στην Ελλάδα
9) 25 ταξίδια στην Ελλάδα
10) 25 αποδράσεις στην Ελλάδα
11) Ταξιδέψτε στα Βαλκάνια
12) 25 διαδρομές στην Ελλάδα

Από το 1993, ο Κων/νος Μητσάκης αρθρογραφεί στον Ειδικό - Ημερήσιο Τύπο, καθώς και στον Ηλεκτρονικό Τύπο:

1) Καθημερινό περιοδικό μοτοσυκλέτας www.bikeit.gr (2011 -…).
2) Περιοδικό μοτοσυκλέτας «2Τροχοί» (1993 - 1999)
3) Περιοδικό μοτοσυκλέτας «0-300» (1999 - 2010)
4) Περιοδικό μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟ» (2010 - …)
4) Εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» (ένθετο «Περιηγήσεις») (2005 - 2006)
5) Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής (ένθετο «Ταξίδια»)
(2007- 2008)
6) Εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (ένθετο «Ταξίδια»)
(2008 - 2018)
7) Ταξιδιωτικό περιοδικό «TRAVEL BOOK» (2015 - 2018)

 

TRAVEL DATES

1984–1990:Various destinations in Europe.
1991: Greece 2 North Cape.
1992: Italy, France, Spain, Morocco, Mauritania.
1993: Turkey, Syria, Jordan, Egypt. (MIDDLE EAST TOUR)
1994: Turkey, Iran, Pakistan, Kashmir (GREECE 2 CHINA).
1995: Turkey, Iran, Pakistan, India, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Malaysia, Singapore, Australia (AROUND THE HALF WORLD IN 40 DAYS / ATHENS - SYDNEY)
1996: Russia, Siberia, Alaska, Canada, USA, Europe. (AROUND THE WORLD IN 80 DAYS - NORTH)
1997: China, Kyrgyzstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Turkey (SILK ROAD).
1998: Israel, Egypt, Sudan, Ethiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, South Africa (AFRICA ROUND I).
1999: Libya, Tunisia, Algeria, Niger, Burkina Faso, Mali, Togo, Benin, Nigeria, Cameroon, Zambia, Botswana, Namibia, South Africa (AFRICA ROUND II).
2000: Argentina, Chile, Peru, Ecuador, Colombia, Panama, Costa Rica, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Guatemala, Mexico, USA, Canada, Alaska (TRANS - AMERICAN CROSSING I).
2001: Turkey, Syria, Lebanon, Israel, Egypt, Iraq, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Afghanistan, Pakistan, India (ON THE FOOTSTEPS OF ALEXANDER THE GREAT).
2002: Egypt, Libya, Tunisia, Algeria, Morocco, Mauritania Senegal (NORTH AFRICA TRAIL).
2003: Italy, Austria, Germany (CENTRAL EUROPE).
Turkey, Iran, Afghanistan, Pakistan (AFGANI MISSION).
2004: Australia (AUSTRALIAN TOUR I)
2005: Turkey, Iran, Uzbekistan, Kazakhstan, Afghanistan, Pakistan, Himalaya (CENTRAL ASIA TOUR I)
2006: Turkey, Georgia, Armenia, Russia, Ukraine, Moldova, Romania, Bulgaria (AROUND THE BLACK SEA I).
Albania, FYROM, Montenegro, Kosovo, Croatia, Bosnia, Slovenia (BALKAN TRIP I)
2007: Bulgaria, Romania, Moldova, Ukraine, Russia, Siberia, Mongolia, Japan (TRANS SIBERIAN & JAPAN).
2008: Turkey, Georgia, Azerbaijan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kyrgyzstan, China (OLYMPIC SILK ROAD).
Bulgaria, Romania, Serbia, Croatia, Bosnia, Montenegro, Albania (BALKAN TRIP II)
2009: Turkey, Iran, Pakistan, India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Malaysia, Singapore (TRANS ASIAN I).
Italy, Austria, Liechtenstein, Swiss, San Marino (CENTRAL EUROPE)
2010: Turkey, Syria, Jordan, Egypt, Libya, Tunisia, Algeria, Morocco, Spain, France, Italy (AROUND THE MEDITERRANEAN SEA).
Turkey, Bulgaria, Romania, Moldova, Ukraine, Russia (AROUND THE BLACK SEA II).
2011: Italy, France, Spain, Portugal (WEST EUROPE TOUR).
2012: Turkey, Egypt, Sudan, Ethiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, South Africa, Argentina, Brazil, Uruguay (AROUND THE WORLD IN 80 DAYS - SOUTH)
2013: USA, Canada (COAST TO COAST).
2014: Turkey, Iran, Pakistan, India (FROM GREECE 2 INDIA).
Argentina, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Panama, Costa Rica, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Guatemala, Mexico, USA, Canada, Alaska (TRANS-AMERICAN CROSSING II).
2015: Australia, New Zealand (AUSTRALIAN TOUR II & NZ).
2016: Turkey, Iran, U.A.E, Oman (ADV 2 DUBAI).
Turkey, Georgia, Russia, Ukraine, Moldavia, Romania, Bulgaria (AROUND THE BLACK SEA III)
2017: Turkey, Iran, Pakistan, India, Myanmar, Thailand, Malaysia, Indonesia (TRANS ASIAN II).
Kyrgyzstan, Tajikistan (PAMIR RAOD).
Turkey, Iraq (NORTH IRAQI TRIP).
2018: Italy, San Marino, Austria, Germany, Tunis
(2 GENERATIONS’ RIDE / 2 CONTINENTS).
Bulgaria, Romania, Moldavia, Ukraine, Russia, Siberia, Mongolia, South Korea, Japan (PEACE ROAD / ANCIENT OLYMPIA - HIROSIMA).
Indonesia (INDONESIA TOUR I).
2019: Italy, Austria, Germany, Finland, Norway, Sweden
(2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE).
Turkey, Georgia, Russia, Kazakhstan, Uzbekistan, Tajikistan, Afghanistan (CENTRAL ASIA TOUR II).
Bulgaria, Romania, Ukraine, Russia, Siberia (ADV 2 SIBERIA).
Indonesia (INDONESIA TOUR II).

2020: Bulgaria, Romania, Serbia, Kosovo, Albania (2 GENERATIONS’ RIDE / BALKAN TOUR 2020).Austria, Slovakia, Hungary, Serbia (2 GENERATIONS’ RIDE / DANUBE’S CAPITALS).Italy (Alps Tour - SYM VF 125)

Κωνσταντίνος Μητσάκης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 10:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon