.
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 22:46

Αφιέρωμα - Triumph 2024

Δυναμικά μπήκε στο 2024 η Triumph με άφθονη επικαιρότητα χάρη πρώτη της αγωνιστική motocross, δύο νέα τετρακοσάρια, επιστροφή της Daytona, νέα Tiger 900 και αρκετά ακόμη νέα στη γκάμα της.

Φωτογραφίες: Triumph / EICMA

Με την Triumph φέτος πραγματικά δεν ξέρει κανείς από πού να ξεκινήσει. Συνήθως είναι εύκολο να βρει κανείς τη μια μοτοσυκλέτα που ξεχωρίζει για την πρώτη θέση προβολής στα νέα κάθε εταιρείας, αλλά με τους Άγγλους φέτος βρέχει ειδήσεις.

triumph speed 400 3

Η Triumph ανοίγει νέα κεφάλαια στην ιστορία της σε διάφορα επίπεδα. Από την πλευρά της αγοράς ίσως το σημαντικότερο νέο του 2024 να είναι το ολοκαίνουργιο δίδυμο των Speed 400 και Scrambler 400 X, δηλαδή της νέας Α2 πλατφόρμας 398 cc που κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Bajaj στην Ινδία και φέρνει τον κόσμο της αγγλικής εταιρείας πιο κοντά σε πολλούς νέους πελάτες, τόσο σε ηλικία όσο και σε οικονομική επιφάνεια.

triumph tf 250 x 4

Μια νέα πόρτα ανοίγει όμως και με την TF 250-X με την οποία η Triumph ετοιμάζεται για παγκόσμιο motocross, εγκαινιάζοντας μια μελλοντική νέα γκάμα με μεγάλες βλέψεις.

triumph tiger 900 3

Στα πιο παραδοσιακά δυνατά σημεία της, η Triumph παρουσιάζει φέτος μια νέα γενιά Tiger 900 με τρεις εκδόσεις, περισσότερη δύναμη και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Η άλλη μεγάλη άφιξη του 2024 αφορά στην τρικύλινδρη φαμίλια των 660 cc, η οποία τρίτωσε τα μοντέλα της με το νέο Daytona 660 που ποντάρει σε ένα ιστορικό όνομα με μια υλοποίηση που βλέπει περισσότερο δρόμο παρά πίστα.

triumph daytona 660 4

Ανανέωση έχουμε και στα Scrambler 1200, καθώς αμφότερες οι εκδόσεις έχουν αρκετές και σημαντικές αλλαγές κινούμενες σε μια κατεύθυνση συγκράτησης των τιμών τους.

Για τη συνέχεια η Triumph παρουσιάζει την τελευταία έκδοση, Final Edition, του Thruxton που φαίνεται πως οδεύει για ριζική αλλαγή, καθώς και μια σειρά Stealth των Modern Classics της με ειδικούς πολυτελείς χρωματισμούς.

Τέλος, η κολεξιόν του 2024 ολοκληρώνεται με φρέσκιες χρωματικές επιλογές για όλες τις μοτοσυκλέτες της γκάμας που συνεχίζει από την προηγούμενη χρονιά. Και, όταν λέμε όλες, εννοούμε όλες!

Tiger 900

triumph tiger 900 1

Ισχυρότερο, πιο οικονομικό και με πολλές ακόμα αλλαγές, το Tiger 900 του 2024 θέλει να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα, όπως λέει και η ίδια η Triumph. Το νέο μοντέλο θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις, GT, GT Pro και Rally Pro, με σημαντικότερες αλλαγές την ενισχυμένη απόδοση και την προσθήκη νέων τεχνολογιών υπέρ της ασφάλειας του αναβάτη.

Ο τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας αποδίδει ισχύ αυξημένη κατά 13% φτάνοντας στους 108 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή έχει επίσης ενισχυθεί στα 9.2 kgm. Διατηρώντας την αρχιτεκτονική στροφάλου T-plane, δηλώνει πιο ελαστικός στις χαμηλές στροφές και υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης κατά 9%.

Αξιοσημείωτες είναι οι αλλαγές στην εργονομία. Η σέλα αναφέρεται ως πιο επίπεδη και μεγαλύτερη, ενώ στις εκδόσεις Pro είναι θερμαινόμενη στον βασικό εξοπλισμό -είναι παράλληλα ρυθμιζόμενη καθ' ύψος με εύρος 20 mm σε όλα τα μοντέλα, ενώ διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και μια χαμηλότερη κατά 40 mm. Το τιμόνι έχει νέες ελαστικές βάσεις για μεγαλύτερη άνεση, ενώ στην έκδοση Rally Pro έρχεται 15 χιλιοστά πιο κοντά στον αναβάτη, επιτρέποντας "μια πιο ευέλικτη οδήγηση σε καθιστή ή όρθια στάση".

Νέα είναι η οθόνη TFT των 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας Bluetooth μέσω της εφαρμογής My Triumph σε όλα τα μοντέλα, ενώ προστίθεται και θύρα παροχής ρεύματος USB.

triumph tiger 900 2

Οι εκδόσεις GT και GT Pro εξοπλίζονται με χυτούς αλουμινένιους τροχούς 19 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ η έκδοση Rally Pro φέρει ακτινωτές ζάντες 21 και 17 ιντσών με tubeless ελαστικά.

Η Triumph βελτίωσε τις ικανότητες φρεναρίσματος των Tiger 900 2024, με όλα τα μοντέλα της γκάμας να έχουν δαγκάνες Brembo Stylema. Στα ηλεκτρονικά περιλαμβάνεται σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης των αλάρμ σε φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ενώ νέα φώτα θέσης αυξάνουν την ορατότητα του μοντέλου και αναδεικνύουν καλύτερα την εμφάνιση του.

Ο εξοπλισμός των Tiger 900 2024 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Cornering ABS και Traction Control με μονάδα IMU
  • Μέχρι και 6 χαρτογραφήσεις λειτουργίας, ανάλογα την έκδοση
  • Full LED φωτισμό και φωτιζόμενους διακόπτες
  • Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, στις Pro εκδόσεις
  • Quickshifter στις Pro εκδόσεις
  • Σύστημα απεικόνισης πίεσης ελαστικών, στις Pro εκδόσεις
  • Ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Marzocchi στις εκδόσεις GT και GT Pro, με την τελευταία να έχει ηλεκτρονική ρύθμιση προφόρτισης και διαδρομές 180 και 170 χιλιοστά, εμπρός και πίσω αντίστοιχα
  • Στην έκδοση Rally Pro, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Showa με διαδρομές 240 και 230 χιλιοστά εμπρός και πίσω, για πιο έντονη off-road χρήση
  • Ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα σε εύρος 50 χιλιοστών.

Η μοτοσυκλέτα θα συνοδεύεται και από μία εκτενή γκάμα επίσημων αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων εξάτμιση τιτανίου Akrapovic, που σηματοδοτεί μια νέα συνεργασία μεταξύ της Triumph και της σλοβενικής εταιρείας εξατμίσεων.

Τα μοντέλα θα γίνουν διαθέσιμα νωρίς το 2024 και μάλιστα έχει ήδη ενεργοποιηθεί η δυνατότητα προκράτησης, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμη η τιμή τους στην αγορά μας.

Daytona 660

triumph daytona 660 1

Βασισμένη στον τρικύλινδρο κινητήρα 660 cc της Triumph, η νέα Daytona αφήνει στην ιστορία το σκληροπυρηνικό παρελθόν της και ξανασυστήνεται ως μια σπορ μοτοσυκλέτα με αυξημένο το αίσθημα πρακτικότητας.

Πρόκειται για ένα όνομα με σημαντική ιστορία για την εταιρεία του Hinckley που με αυτό βάφτισε τις supersport της νέας εποχής της, πρώτα ως τετρακύλινδρες σε 600 και 650 κυβικά, έπειτα τρικύλινδρη στα 675 κυβικά μέχρι τη διακοπή της παραγωγής της.

Η νέα Daytona 660 ακολουθεί σχεδιαστικά τη χαρακτηριστική μορφή των προκατόχων της, με το απαραίτητο φρεσκάρισμα για το 2024. Τα φωτιστικά σώματα είναι LED, ενώ θα έρχεται σε τρεις μονόχρωμες επιλογές με έντονα γραφικά "660".

Ο γνωστός τρικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 660 κυβικών, είναι ισχυρότερος από αυτόν των Tiger 660 και Trident 660, αποδίδοντας 95 ίππους στις 11,250 στροφές, με τον κόφτη να επεμβαίνει στις 12,650. Η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 7 kgm, ενώ πάνω από το 80% αυτής "είναι διαθέσιμο από τις 3,125 στροφές", προφανώς στοχεύοντας σε έναν απόλυτα ελαστικό κινητήρα που μπορεί να χρησιμοποιείται και μακριά από τις υψηλές στροφές του.

Ο συμπλέκτης είναι ολίσθησης-υποβοήθησης και εξατάχυτο κιβώτιο μπορεί να εξοπλιστεί και quickshifter από τη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Triumph ανακοινώνει ότι τα διαστήματα μεταξύ των μεγάλων σέρβις ορίζονται στα 16,000 χιλιόμετρα ή στους 12 μήνες, όποιο έρθει πρώτο.

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα περιλαμβάνεται traction control με δυνατότητα απενεργοποίησης, ενώ η απόδοση ρυθμίζεται σε τρεις χαρτογραφήσεις ισχύος (Sport, Road, Rain) χάρη στο πλήρως ηλεκτρονικό γκάζι ride-by-wire.

triumph daytona 660 2

Εργονομικώς η νέα Daytona 660 2024 φορά κλιπόν για σπορ θέση οδήγησης, αλλά χωρίς υπερβολές καθώς η Triumph δηλώνει πως η θέση του αναβάτη έχει μελετηθεί με γνώμονα την άνεση σε πολύωρη οδήγηση. Το ύψος σέλας είναι στα 810 χιλιοστά, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και χαμηλότερη επιλογή στα 785 χιλιοστά.

Στις αναρτήσεις η Triumph επιστρατεύει ένα δίδυμο της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών και ένα αμορτισέρ πίσω, ενώ οι μόνη διαθέσιμη ρύθμιση είναι η προφόρτιση πίσω με απομακρυσμένο ρυθμιστή. Στα φρένα, εμπρός χρησιμοποιούνται ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες που δαγκώνουν δίσκους 310 χιλιοστών. Το σύστημα περιλαμβάνει μονάδα ABS της Continental, στάνταρ μεταλλικά σωληνάκια εμπρός, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα νέα Michelin Power 6. Το βάρος της Daytona 660 ανακοινώνεται στα 201 κιλά έτοιμη για οδήγηση.

Οι ενδείξεις απεικονίζονται σε μια οθόνη παρόμοια με αυτή της Trident 660, με τη δυνατότητα σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο να προσφέρεται χωριστά στον προαιρετικό εξοπλισμό ανοίγοντας δυνατότητες πλοήγησης turn-by-turn, ακρόασης μουσικής και χρήσης τηλεφώνου.

Πλούσια ανακοινώνεται και η λίστα των έξτρα που μπορείς να αποκτήσεις για τη νέα Daytona 660 2024, στα οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων: θερμαινόμενα γκριπ, κάλυμμα ουράς, θερμαινόμενα γκριπ, θύρα παροχής ρεύματος USB κάτω από τη σέλα, σύστημα απεικόνισης πίεσης ελαστικών TPMS, διάφορες επιλογές αποσκευών, συναγερμός με GPS Tracker και ποικιλία billet αξεσουάρ έτοιμα για χρήση και στην πίστα όπως τάπα λαδιού, μπομπίνες για Paddock stand και δοχείο υγρών φρένων πίσω.

Η Triumph Daytona 660 αναμένεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο 2024 σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Speed 400

triumph speed 400 2

H από καιρό αναμενόμενη επέκταση της Triumph σε μικρότερους κυβισμούς γίνεται πραγματικότητα φέτος με την ταυτόχρονη παρουσίαση δύο μοτοσυκλετών με κοινή βάση.

Οι Speed 400 και Scrambler 400 X σχεδιάστηκαν στην Αγγλία σε κλασικότατες γραμμές προς ένταξη στην οικογένεια Modern Classics της Triumph, ενώ κατασκευάζονται στην Ινδία από τη Bajaj Auto βασισμένα σε μια νέα πλατφόρμα κινητήρα TR.

Το όνομα αυτό τιμά την ιστορική σειρά των Triumph Trophy, οι ρίζες της οποίας εντοπίζονται στις αγωνιστικές μονοκύλινδρες των αρχών του εικοστού αιώνα που έτρεχαν στον αγώνα εκτός δρόμου Six Day Trial.

Ο ολοκαίνουργιος μονοκύλινδρος 398 cc έχει τετραβάλβιδη κεφαλή με δύο εκκεντροφόρους και αποδίδει 40 hp και 3.8 kgm σε καθεστώς Euro 5 μέσω εξατάχυτου κιβωτίου και μονόδρομου συμπλέκτη με υποβοήθηση, ενώ μιμείται πετυχημένα τα μεγαλύτερα αδέλφια της οικογένειάς του κρύβοντας επιμελώς το κύκλωμα υγρόψυξης για μια πειστική ρετρό εικόνα.

Η διαχείριση του κινητήρα ανατίθεται σε μια μονάδα της Bosch με γκάζι ride-by-wire, ενώ περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control) που απενεργοποιείται κατ' επιλογή του αναβάτη, καθώς και δικάναλο ABS επίσης της Bosch.

triumph speed 400 9

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο και συνδέεται με αφαιρούμενο υποπλαίσιο και ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο, ενώ το υγρό βάρος του Speed 400 ανακοινώνεται στα 170 κιλά, με το 13λιτρο ρεζερβουάρ γεμάτο βενζίνη.

Στις αναρτήσεις θα συναντήσουμε ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm και monoshock αμορτισέρ με διαδρομές 140 mm μπροστά και πίσω.

Το Speed 400 κυλά σε χυτές ζάντες 17 ιντσών και σταματά με έναν δίσκο 300 mm μπροστά και τετραπίστονη δαγκάνα ακτινικής έδρασης, καθώς και μεταλλικά σωληνάκια για το κύκλωμα φρένων.

Τα όργανα περιλαμβάνουν αναλογικό ταχύμετρο και ενσωματωμένη οθόνη LCD που περιλαμβάνει ψηφιακό στροφόμετρο. Μια βολικά τοποθετημένη υποδοχή φόρτισης USB-C επιτρέπει τη φόρτιση συσκευών που είναι τοποθετημένες στο τιμόνι, όπως smartphone και συστήματα πλοήγησης.

Τα φώτα είναι όλα τεχνολογίας LED και ο στρογγυλός προβολέας ενσωματώντει φως ημέρας DRL Triumph, ενώ στον βασικό εξοπλισμό συγκαταλέγεται και αντικλεπτικό immobilizer.

Η τιμή του νέου Triumph Speed 400 στην Ελλάδα ορίζεται στα €5,690.

Scrambler 400 X

triumph speed 400 1

Η scrambler παραλλαγή του Speed 400 έχει εμφάνιση και κάποιες ουσιώδεις διαφορές που παραπέμπουν σε διπλή χρήση, εντός και εκτός ασφάλτου.

Οι σημαντικότερες δομικές διαφορές του Scrambler 400 X περιλαμβάνουν τροχό 19 ιντσών μπροστά και λίγο μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, από 140 σε 150 mm, αλλαγές που μακραίνουν το μεταξόνιο κατά 41 mm.

Η θέση οδήγησης στο Scrambler 400 X είναι διαφορετική καθώς το ύψος σέλας φτάνει στα 835 mm, 45 ψηλότερα από το Speed 400, το τιμόνι είναι φαρδύτερο και τα μαρσπιέ τοποθετούνται λίγο πιο χαμηλά ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα η όρθια στάση του σώματος.

Η ένδειξη της ζυγαριάς στην έκδοση αυτή δείχνει εννιά κιλά παραπάνω, 179 στο σύνολο.

triumph speed 400 4

Μηχανικώς ο κινητήρας δε διαφέρει μεταξύ των δύο μοντέλων, υπάρχουν ωστόσο δύο ακόμη διαφορές ουσίας στους εξοπλισμούς τους: στο Scrambler 400 X ο μπροστινός δίσκος φρένου είναι μεγαλύτερος με διάμετρο 320 mm και το ABS έχει δυνατότητα απενεργοποίησης για χρήση εκτός δρόμου.

Επιπλέον υπάρχουν αρκετά πρακτικά χαρακτηριστικά που είναι αποκλειστικά στο Scrambler 400 X, όπως η εξάτμιση με τη διπλή απόληξη, προστατευτικά για προβολέα, ψυγείο και κάρτερ, χούφτες και μπάρα τιμονιού με μαξιλαράκι, μακρύτερο μπροστινό φτερό και μεγαλύτερο πετάλι πίσω φρένου.

Το Triumph Scrambler 400 X θα διατεθεί στην Ελλάδα προς €6,390.

Scrambler 1200 X

triumph scrambler 1200 2

H Triumph ανανέωσε το δίδυμο των Scrambler 1200 για το 2024, με αρκετές αλλαγές σε βασικά μέρη τους και νέα ονοματοδοσία για τη χαμηλότερη έκδοση XC που πλέον θα λέγεται X.

Το Scrambler 1200 Χ ενίσχυσε την ασφάλτινη πλευρά του ξεκινώντας με μια σημαντική αναβάθμιση που ως πέρυσι ήταν αποκλειστικό προνόμιο του ΧΕ. Απέκτησε αδρανειακή κεντρική μονάδα ελέγχου (IMU) που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Continental και επιτρέπει την ενσωμάτωση cornering ABS και traction control - το τελευταίο και με δυνατότητα απενεργοποίησης.

Οι επιλέξιμες χαρτογραφήσεις (ride modes) είναι πέντε - Sport, Road, Rain, Off-Road και η Rider Configurable με τις προσωπικές επιλογές του ιδιοκτήτη - και ελέγχουν την απόκριση του ηλεκτρονικού γκαζιού και τις ρυθμίσεις ABS και TC.

Οι αναρτήσεις είναι νέες και προέρχονται από τη Marzocchi με ανεστραμμένο πιρούνι 45 χιλιοστών εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίων. Οι διαδρομές των αναρτήσεων και στα δύο άκρα μετρούν 170 χιλιοστά.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό και των δύο εκδόσεων Χ και ΧΕ είναι η διατήρηση των τροχών σε διαστάσεις 21 ιντσών μπροστά και 17 πίσω με ζάντες που δέχονται λάστιχα χωρίς αεροθάλαμο (tubeless).

triumph scrambler 1200 8

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται η στρογγυλή έγχρωμη TFT οθόνη που γνωρίζαμε από πριν στα Scrambler 1200, LED φωτισμός με φώτα ημέρας DRL, νέο πίσω φωτιστικό σώμα και νέα φλας, παροχή ρεύματος USB, ενώ προαιρετικά μπορούν να προστεθεί συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο για πλοήγηση, χρήση τηλεφώνου και μουσικής.

Τα φρένα στην έκδοση αυτή προέρχονται από τη Nissin με διπίστονες δαγκάνες σε δίσκους 310 χιλιοστών μπροστά και δίσκο 255 χιλιοστών πίσω - αντικαθιστώντας το σύστημα της Brembo που φορούσε ως τώρα.

O κινητήρας παραμένει όμοιος με αυτόν του απερχόμενου μοντέλου, με μερικές επεμβάσεις στην αναπνοή του. Ο δικύλινδρος εν σειρά 1200 cc της οικογένειας Bonneville τροφοδοτείται με καύσιμο από ένα νέο σώμα ψεκασμού διαμέτρου 50 mm, ενώ επανασχεδιασμένες είναι τόσο οι εισαγωγές αέρα, όσο και οι λαιμοί της εξάτμισης, με αποτέλεσμα ενίσχυση της ροπής από τις 5,000 στροφές και πάνω.

Η κορύφωση της ισχύος φτάνει στους 90 ίππους και της ροπής στα 11.2 χιλιογραμμόμετρα, μέγιστα που έχουν κατέβει ελαφρώς χαμηλότερα στις 7,000 και 4,250 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Το νέο Triumph Scrambler 1200 X 2024 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με τιμή που ξεκινά από €14,990.

Scrambler 1200 XE

triumph scrambler 1200 1

Στο κορυφαίο Scrambler 1200 XE η Triumph αντικατέστησε τα δύο αμορτισέρ Ohlins της πίσω ανάρτησης με Marzocchi, πλήρως ρυθμιζόμενα και με διαδρομές που φτάνουν τα 250 χιλιοστά.

Μπροστά το πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 45 mm φέρει την ίδια ιταλική υπογραφή και έχει επίσης χορταστική διαδρομή 250 χιλιοστών, καθώς το Scrambler 1200 XE προωθείται ως ικανότερο για εκτός δρόμου χρήση.

Στα φρένα η Triumph επιλέγει δαγκάνες Brembo Stylema εμπρός σε δύο δίσκους 320 χιλιοστών, ενώ πίσω υπάρχει μια δαγκάνα ενός εμβόλου της Nissin.

Το Scrambler 1200 XE μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι ride modes, πέντε κοινές με το αδελφό Scrambler 1200 X και επιπλέον την Off-Road Pro ως αποκλειστική του ΧΕ.

Αρκετές από τις αλλαγές της έκδοσης Χ περνούν και στην ΧΕ, όπως τα νέα φλας, οι επεμβάσεις στην εισαγωγή και εξαγωγή του κινητήρα, όπως και το νέο φωτιστικό σώμα πίσω.

Το τιμόνι του XE είναι φαρδύτερο από αυτό του X κατά 65 χιλιοστά, ενώ επιπλέον διαθέτει και ρυθμιζόμενα μαρσπιέ.

Στη χώρα μας η λιανική τιμή του νέου Triumph Scrambler 1200 XE ξεκινά από €16,990.

TF 250-X

triumph tf 250 x 1

Η Triumph Motorcycles παρουσίασε επίσημα τη νέα της motocross μοτοσυκλέτα, TF 250-X, εξελιγμένη εξ’ ολοκλήρου στην Αγγλία σε στενή συνεργασία με δύο σπουδαίους πρωταθλητές, Ricky Carmichael και Iván Cervantes.

Για την TF 250-X η Triumph ανέπτυξε έναν ολοκαίνουργιο τετράχρονο μονοκύλινδρο αγωνιστικό κινητήρα με σφυρήλατο έμβολο αλουμινίου και βαλβίδες τιτανίου, αντιτριβικές επιστρώσεις άνθρακα "diamond-like coating", ελαφριά καλύμματα μαγνησίου και έναν συμπλέκτη Exedy Belleville.

Η προηγμένη διαχείριση και ρύθμιση κινητήρα συμπληρώνεται από την προαιρετική εφαρμογή MX Tune Pro, επιτρέποντας στους αναβάτες να χρησιμοποιούν χαρτογράφηση με δυνατότητα επιλογής από το χρήστη σε πραγματικό χρόνο, πίνακα ελέγχου αισθητήρων κινητήρα σε πραγματικό χρόνο και ζωντανή διαγνωστική λειτουργία, μέσω ενός ελεγχόμενου προγραμματιζόμενου συστήματος διαχείρισης κινητήρα.

Το πλαίσιο κατασκευάζεται από αλουμίνιο και συμβάλλει ώστε το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας να "θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος στην κατηγορία", όπως δηλώνει η Triumph. Παρέχει επίσης υψηλό επίπεδο ρυθμισιμότητας για να ταιριάζει σε διαφορετικούς αναβάτες και στυλ.

triumph tf 250 x 2

Η TF 250-X διαθέτει εξαρτήματα κορυφαίων προδιαγραφών παντού, όπως τις αναρτήσεις της KYB με πιρούνι AOS 48 και ένα πλήρως ρυθμιζόμενο piggyback αμορτισέρ.

Το σύστημα πέδησης της Brembo διαθέτει διπλή πλευστή μπροστινή δαγκάνα με έμβολο 24 mm, πλευστή πίσω δαγκάνα μονού εμβόλου 26 mm και δίσκους Galfer 260 mm μπροστά και 220 mm πίσω. Οι ζάντες αλουμινίου DirtStar 7000 Series ντύνονται με ελαστικά Pirelli Scorpion MX32 mid-soft. Το τιμόνι Pro-Taper ACF carbon core και τα γκριπ ODI half-waffle ολοκληρώνουν το σύνολο.

Εκτός από το υψηλό επίπεδο προδιαγραφών που περιλαμβάνεται ήδη ως στάνταρ, η Triumph έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες premium μάρκες για τη δημιουργία μιας αποκλειστικής σειράς αγωνιστικών αξεσουάρ που περιλαμβάνουν:

  • Πλήρες σύστημα εξάτμισης Akrapovič από τιτάνιο
  • Συσκευή κλειδώματος πιρουνιού XTrig
  • Μονάδα ελέγχου εκτόξευσης Athena LC-GPA με ρυθμίσεις ενισχυμένου ελέγχου πρόσφυσης και ελέγχου εκκίνησης που επιλέγει ο αναβάτης και με ένδειξη στροφών κινητήρα LED
  • Μονάδα Wi-Fi MX Tune Pro
  • Σέλα και κάλυμμα σέλας επιδόσεων
  • Κιτ αντικατάστασης πλαστικών

Οι ντίλερ Triumph's Motocross θα διαθέτουν επίσης μια νέα σειρά ρούχων που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Alpinestars και περιλαμβάνει μπότες και ρούχα Motocross και Enduro.

Η TR 250-X θα διατεθεί σε συγκεκριμένες χώρες το 2024, με την Ελλάδα να την περιμένει την Άνοιξη του 2025.

Thruxton Final Edition

triumph thruxton last edition

Το Triumph Thruxton Final Edition είναι ο τελευταίος σταθμός του εμβληματικού μοντέλου, του οποίου η παραγωγή σταματά το 2024. Η Triumph κατασκευάστηκε για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα με το όνομα Thruxton το 1964, έτσι αυτή η "τελική" έκδοση σβήνει και τα κεράκια για τα 80 του χρόνια.

Η Final Edition βασίζεται στο Thruxton RS, συνδυάζοντας επιδόσεις αλλά και αποκλειστικά χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν το τέλος εποχής. Το πιο προφανές από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι φυσικά η βαφή, το μεταλλικό χρώμα Competition Green που λειτουργεί ως φόρος τιμής στις αγωνιστικές εφαρμογές των Thruxton τη δεκαετία του 1960.

Το πράσινο τονίζεται από χρυσές πινελιές στο τμήμα του ρεζερβουάρ και της ουράς, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης κρυμμένα τα αρχικά του καλλιτέχνη που τις ζωγράφισε στο χέρι. Επίσης σε χρυσό είναι το σήμα Thruxton Final Edition και το λογότυπο Heritage, σε αντίθεση με τα μαύρα πλαϊνά πλαστικά και λασπωτήρες.

Η μοτοσυκλέτα συνοδεύεται με πιστοποιητικό γνησιότητας που εμφανίζει τον μοναδικό αριθμό της και υπογράφεται από μέλη της ομάδας σχεδιασμού του Thruxton 1200, καθώς και από τον CEO της Triumph, Nick Bloor. Η Triumph δημιούργησε επίσης ένα προσαρμοσμένο φέρινγκ για την Final Edition ως αξεσουάρ για να ολοκληρώσει την cafe racer αισθητική του.

Η Triumph Thruxton Final Edition πρόκειται να φτάσει στους αντιπροσώπους την Άνοιξη του 2024, ενώ η τιμή στην Ελλάδα αναμένεται.

Bonneville Stealth Editions

triumph bonneville stealth 1

Σειρά αποκλειστικών χρωμάτων που παιχνιδίζουν με τον περιβάλλοντα φωτισμό, διαθέσιμη μόνο για έναν χρόνο.

Οι Modern Classic μοτοσυκλέτες της Triumph έρχονται σε πέντε μοναδικά χρώματα, καθένα εξ αυτών ταιριασμένο με μία έκδοση εκ των οκτώ της σειράς Bonneville, ως εξής:

  • Bonneville Speedmaster σε κόκκινο Red Stealth
  • Bonneville Bobber σε μωβ Purple Stealth
  • Bonneville Τ100 σε μπλε Blue Stealth
  • Bonneville T120 σε μπλε Blue Stealth
  • Bonneville T120 σε μαύρο Black Stealth
  • Speed Twin 1200 σε κόκκινο Red Stealth
  • Speed Twin 900 σε πράσινο Green Stealth
  • Scrambler 900 σε πορτοκαλί Orange Stealth

Κάθε μοντέλο της σειράς εκμεταλλεύεται το ιδιαίτερο σχήμα ρεζερβουάρ κάθε μοτοσυκλέτας, ενώ η βαφή εφαρμόζεται στο χέρι, σε πολλαπλά στάδια: αρχικά, εφαρμόζεται μία στρώση μεταλλικής επίστρωσης Silver Ice πλήρους ανακλαστικότητας, ενώ στη συνέχεια εφαρμόζεται η βινιέτα σε Sapphire Black. Το χρώμα σε κάθε περίπτωση έρχεται μέσω πολλαπλών στρώσεων χρωματισμένου βερνικιού, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα παχύ χρώμα ανάλογης ποιότητας και αίσθησης.

Μηχανολογικώς τα μοντέλα της ειδικής σειράς δεν έχουν αλλαγές. Είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελίες στις αντιπροσωπείες Triumph, ενώ οι παραδόσεις τους προβλέπονται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο 2024.

Rocket 3 R / GT

triumph colors rocket3 gt

Νέα απόχρωση Sapphire Black/Carnival Red/ Silver Ice, διαθέσιμα και στην Sapphire Black, το Rocket 3R είναι διαθέσιμο και στην έκδοση Matt Silver Ice.

Speed Triple 1200 RS

triumph colors speedtriple rs

Προσθήκη του χρώματος Carnival Red, διαθέσιμο και στα Matt Silver Ice και Sapphire Black

Tiger 850 Sport

triumph colors tiger 850

Νέος συνδυασμός Graphite και Jet Black, παραμένει διαθέσιμος ο Graphite/Diablo Red.

Trident 660

triumph colors trident 660

Προσθήκη της απόχρωσης Jet Black & Triumph Racing Yello, διαθέσιμο και στις Silver Ice/Diablo Red, Matt Jet Black/Silver Ice, Sapphire Black.

Tiger Sport 660

triumph colors tiger 660 1

Νέες αποχρώσεις Snowdonia White και Graphite, σε συνδυασμό με Jet Black. Παραμένει η επιλογή Korosi Red/Graphite.

Thruxton RS

triumph modern classics 15

Νέα χρωματική επιλογή Jet Black/Silver Ice, παραμένει η Jet Black.

Speed Twin 900

triumph modern classics 14

Νέα χρώματα Carnival Red/Phantom Black, Competition Green/Phantom Black, παραμένει το Jet Black.

Speed Twin 1200

triumph modern classics 12

Νέα χρώματα Carnival Red/ Storm Grey και Matt Ironstone/Matt Storm Grey, διατηρείται το Jet Black.

Scrambler 900

triumph modern classics 10

Νέο Cosmic Yellow/Graphite, παραμένουν τα Matt Khaki και Jet Black.

Scrambler 1200 XE και XC

triumph modern classics 9

Νέα απόχρωση Matt Sandstrorm/Matt Jet Black, παραμένουν οι Matt Khaki Green/Matt Jet Black και η Sapphire Black.

Bonneville T100

triumph modern classics 3

Νέο Competition Green/Ironstone, παραμένουν οι Carnival Red/Fusion White και Jet Black.

Bonneville T120

triumph modern classics 7

Νέα Jet Black/Fusion White, παραμένοι οι Cordovan Red/Silver Ice και Jet Black.

Bonneville T120 Black

triumph modern classics 4

Νέα απόχρωση Graphite/Matt Graphite, παραμένει η Jet Black.

Bonneville Bobber

triumph modern classics 1

Νέα επιλογή Jet Black/Ash Grey, παραμένουν οι Red Hopper και Jet Black.

Bonneville Speedmaster

triumph modern classics 2

Νέα επιλογή Pacific Blue/Silver Ice, παραμένουν οι Cordovan Red και Jet Black.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 23:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα - SYM 2024 Αφιέρωμα - Voge 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon