.
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 19:23

Αφιέρωμα - Voge 2024

Μετά από μια σπουδαία χρονιά στην αγορά με μπροστάρη το DS525X, η Voge συνεχίζει να μεγαλώνει, τόσο κατακόρυφα ανεβάζοντας το ταβάνι κυβισμού της με το νέο DS900X, όσο και οριζόντια με επέκταση σε νέες κατηγορίες.

Φωτογραφίες: Voge / EICMA

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια στην Ελλάδα η Voge έχει μάλλον διαψεύσει κάθε αρχική πρόβλεψη καταφέρνοντας να πιάσει τον παλμό της αγοράς με μια σειρά από μοντέλα που έχουν αποδειχθεί δημοφιλέστατα από τις οικογένειες DS και AC, καθώς και το 300 Rally. Ξεδιπλώνοντας τη φετινή της στρατηγική η πολυτελής μάρκα της Loncin κινήθηκε πάνω σε τέσσερεις άξονες.

voge ds900x 1

Πρώτα έχουμε μια νέα, πρεστιζάτη adventure που ορίζει ένα νέο μέγιστο κυβισμού και ισχύος στη γκάμα της Voge. Με το DS900X η κινέζικη εταιρεία στρέφει το βλέμμα της σε μια ανώτερη κατηγορία με πολύ έντονο ανταγωνισμό από Ευρώπη και Κίνα και το κάνει με έναν κινητήρα με ευρωπαϊκές επιρροές.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την επέκταση του νέου κινητήρα 494 cc που κινεί ήδη τα DS525X και AC525Χ. Με το πρώτο να έχει βάλει πλώρη για κορυφή στην ελληνική αγορά πριν καν κλείσει χρόνο στις βιτρίνες, ο δυνατός δικύλινδρος θα φορεθεί φέτος σε τρεις νέες μοτοσυκλέτες: 525RR, 525R και CU525.

voge 525rr 3

Οι δυο εξ αυτών μας αποκαλύπτουν και το τρίτο θέμα της φετινής στρατηγικής της Voge, που είναι η επέκταση σε νέες κατηγορίες. Η καθημερινή supersport προδιαγραφών Α2 και η cruiser/bobber CU525 μπαίνουν σε γωνίες της αγοράς που η Voge δεν είχε ως τώρα παρουσία.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον τέταρτο άξονα, ο οποίος αφορά τον κόσμο των σκούτερ. Η Voge έσπασε το ρόδι με το SR4 Max και τώρα παρουσίασε μια ολάκερη αρμάδα με SR1, SR2 ADV, SR3, SR 16 με μεγάλους τροχούς και για κερασάκι μια ακόμη πολυτελέστερη έκδοση SR4 Max Smart.

Eicma 2023 Photo: Simon Palfrader

Ας δούμε αναλυτικά όλα τα νέα μοντέλα σκούτερ και μοτοσυκλετών που φέρνει το 2024 στη γκάμα της Voge.

DS900X

Eicma 2023 Photo: Simon Palfrader

Λίγο πριν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του μοντέλου στην EICMA 2023 τον περασμένο Νοέμβρη, η Voge αποκάλυψε το νέο της adventure DS900X.

Η μεγαλύτερη σε κυβισμό και ισχύ μοτοσυκλέτα της Voge φορά δικύλινδρο εν σειρά μοτέρ 895 cc με μέγιστη ισχύ 95.2 hp στις 8,250 rpm, ροπή 9.3 kgm στις 6.250 rpm και quickshifter δύο κατευθύνσεων στον βασικό εξοπλισμό. Θα είναι επίσης η πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας με ride-by-wire τεχνολογία, δηλαδή πλήρως ηλεκτρονικό γκάζι που επιτρέπει την ενσωμάτωση τεσσάρων riding modes (sport, street, rain, enduro), αλλά όχι και cornering χαρακτηριστικά στα ABS και traction control.

Μάλιστα ο κινητήρας αυτός συγγενεύει σχεδιαστικά με τον ομόλογό του των BMW F900 που κατασκευάζεται στην Κίνα από τη μητρική εταιρεία της Voge, Loncin.

Το DS900X φορά τροχούς 21 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα με tubeless λάστιχα, το πλαίσιο του θα είναι ατσάλινο περιμετρικό με αφαιρούμενο υποπλαίσιο από το ίδιο υλικό, ενώ το βάρος του ανακοινώνεται στα 215 κιλά, με άδειο το 17 λίτρων δοχείο καυσίμου του.

voge ds900x 8

Ένα στοιχείο που κάνει το DS900X να ξεχωρίζει είναι ο πλουσιότατος βασικός εξοπλισμός του, ο οποίος περιλαμβάνει τα εξής:

– Τέσσερα προγράμματα ισχύος
– Quickshifter Up & Down
– Ακτινωτοί τροχοί 21″-17″ tubeless
– Cruise Control
– TCS σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
– Αμορτισέρ (σταμπιλιζατέρ) τιμονιού
– LCA (αισθητήρας υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας)
– TPMS σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών
– LED φωτιστικά σώματα
– Έγχρωμη οθόνη TFT
– Συνδεσιμότητα Bluetooth με δυνατότητα πλοήγησης
– Dash Cam (κάμερα καταγραφής διαδρομών)
– Keyless σύστημα εκκίνησης
– Μονόδρομος συμπλέκτης
– Φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά, δύο δίσκοι 305mm και ένας 265mm πίσω
– Απενεργοποιούμενο ABS τελευταίας γενιάς
– KYB πλήρως ρυθμιζόμενo ανεστραμμένο πιρούνι
– ΚΥΒ πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ με μοχλικό σύστημα
– Έξτρα προβολείς ομίχλης LED
– Ρυθμιζόμενες μανέτες
– Προστατευτικές χούφτες
– Ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας
– Θερμαινόμενη σέλα
– Θερμαινόμενα γκριπ
– Άγκιστρο ασφάλισης κράνους
– Πρίζα παροχής ρεύματος και θύρα φόρτισης USB
– Ανοξείδωτα πλευρικά προστατευτικά κάγκελα και σχάρα
– Ανοξείδωτη εξάτμιση
– Πλάγιο & κεντρικό σταντ.
(Οι αλουμινένιες βαλίτσες που απεικονίζονται σε κάποιες φωτογραφίες δεν ανήκουν στο στάνταρ πακέτο και αγοράζονται προαιρετικά.)

Την ως τώρα εντυπωσιακή εικόνα του Voge DS900X συμπληρώνει ιδανικά η λιανική τιμή με την οποία θα διατεθεί στην Ελλάδα: €9,995.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και στη χώρα μας από τον Δεκέμβριο 2023, με την αντιπρόσωπο Mototrend να προσφέρει μια ακόμη νοστιμότερη προσφορά (δείτε εδώ https://voge.gr/bike/ds900x-1-2/) για όσους σπεύσουν να κλείσουν πρόωρα το DS900X με όφελος €500 που κατεβάζει την τιμή στα €9,495.

525RR

voge 525rr 1 

Διεκδικώντας μερίδιο στην κατηγορία των σπορ μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού η Voge παρουσίασε την νέα 525RR.

Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος εν σειρά, όμοιος με αυτόν που έχουμε γνωρίσει στην 525 γκάμα της εταιρείας με μέγιστη απόδοση 48 hp και 4.5 kgm για 172 υγρά κιλά. Αν και ο κινητήρας στην αυθεντική κινέζικη μορφή του φτάνει ως τους 55 ίππους, ο περιορισμός της ισχύος του κρίθηκε απαραίτητος ώστε να μπορέσει να διατεθεί εντός των προδιαγραφών των ευρωπαϊκών διπλωμάτων οδήγησης Α2.

Η δύναμη του δικύλινδρου μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία προφίλ απόδοσης (modes) και καλύπτεται με σύστημα traction control που διαθέτει δυνατότητα απενεργοποίησης.

Το πλαίσιο του 525RR είναι ατσάλινο, ενώ στις αναρτήσεις χρησιμοποιούνται ανεστραμμένο πιρούνι KYB εμπρός και monoshock αμορτισέρ πίσω με μοχλικό. Στο εμπρός φρένο ξεχωρίζει η ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo σε έναν δίσκο 320 χιλιοστών, ενώ το πίσω φρένο φέρει δαγκάνα Nissin ενός εμβόλου και δίσκο 240 χιλιοστών. Φυσικά υπάρχει υποστήριξη από δικάναλο σύστημα ABS που επίσης μπορεί να απενεργοποιηθεί για οδήγηση σε πίστα.

voge 525rr 2

Στον εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται μία έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth, παροχή ρεύματος USB και LED φωτιστικά σώματα.

Αξίζει να σημειωθεί η ύπαρξη αεροδυναμικών στοιχείων στο φέρινγκ, τόσο για στυλιστική βελτίωση όσο και για καλύτερη συμπεριφορά σε ταχύτητες κοντά στην τελική του που ανακοινώθηκε στα 190 km/h, καθώς και η εργοστασιακή επιλογή των εξαίρετων ελαστικών Pirelli Diablo Rosso III σε διαστάσεις 120/70-17 και 160/60-27 μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Το εντυπωσιακό κόκκινο 525RR έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στην EICMA και αναμένεται κανονικά στην Ευρώπη, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε τις απαραίτητες πρακτικές πληροφορίες που θέλουμε για τη χώρα μας. Όταν με το καλό έρθει πιθανότατα θα δούμε και το δεύτερο χρώμα με το οποίο διατίθεται στην Κίνα, το εξίσου γοητευτικό στο μάτι μαύρο.

525R

voge 525r 3

Με μια ακόμη εφαρμογή του νέου δικύλινρου κινητήρα της που γνωρίσαμε στα DS525Χ και AC525X η Voge παρουσίασε το επόμενο βήμα του 500R.

Το νέο Voge 525R μπορεί, κατά τα λεγόμενα του κατασκευαστή του, να φτάσει τους 53.9 ίππους και τα 5.2 kgm ροπής, ωστόσο στην ευρωπαϊκή του αποδίδει 47.6 ίππους, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα δύο μοντέλα που φορούν τον ίδιο κινητήρα αλλά και το νέο CU525. Η τελική του ταχύτητα ανακοινώνεται στα 160 km/h.

Σχεδιαστικά η Voge δεν απομακρύνθηκε καθόλου από τη σιλουέτα του 500R, φρεσκάροντάς τη με πολύ διακριτικές αλλαγές στα πλαϊνά πλαστικά του ρεζερβουάρ και νέα γραφικά που τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του.

Τα περισσότερα κύρια μέρη του 525R πάντως μοιάζουν να προέρχονται κατευθείαν από το 500, προσμετρώντας σε αυτά το πλαίσιο, το ψαλίδι, την εξάτμιση, τους τροχούς, τις αναρτήσεις της ΚΥΒ και τα φρένα Nissin.

Το βάρος ανακοινώθηκε στα 198 υγρά κιλά, με γεμισμένο το ρεζερβουάρ 17 λίτρων.

Περιμένουμε συντόμως νέα από τη Voge για το 525R, καθώς ήδη το 500R έχει αφαιρεθεί από την ελληνική ιστοσελίδα της Voge. Μιλάμε για τη μοτοσυκλέτα που διακρίθηκε ως η καλοπουλημένη naked τον Ιούλιο του 2023, οπότε ο διάδοχος δε μπορεί παρά να αναμένεται διακαώς.

CU525

Eicma 2023 Photo: Simon Palfrader

Το νέο bobber μοντέλο της Voge παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα την περασμένη Άνοιξη και έκανε την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο Μιλάνο τον Νοέμβρη.

Στυλιστικά το CU525 ανατρέχει στην αμερικανική cruiser σχολή με τροχούς 16 ιντσών, απλωτή γωνία πιρουνιού (κάστερ), τελική μετάδοση με ιμάντα και φυσικά την απαραίτητη χαμηλή θέση οδήγησης με τα πόδια μπροστά.

Το στυλ εμπλουτίζεται με εισαγωγές αέρα στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, bar-end καθρέπτες, δίδυμα τελικά εξάτμισης, βάση πινακίδας στο ψαλίδι, φαρδύ τιμόνι μεταβλητής διατομής, αλλά και με σύγχρονες πινελιές όπως η οβάλ έγχρωμη ψηφιακή οθόνη, η θύρα USB και ο LED φωτισμός.

Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας είναι ο γνωστός που φορούν όλα τα 525 μοντέλα της Voge, με πραγματική χωρητικότητα 494 cc, μέγιστη ισχύ 47.6 hp και ροπή 4.5 kgm.

Διοχετεύει τη δύναμή του στον ιμάντα της τελικής μετάδοσης μέσω συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και εξατάχυτου κιβωτίου και το ηλεκτρονικό χαλινάρι ενός συστήματος ελέγχου πρόσφυσης.

Σταματά με δύο δισκόφρενα, με βασικό εφόδιο την τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα της J.Juan μπροστά και την πολύτιμη συνδρομή δικάναλου ABS όπου χρειαστεί.

Το CU525 θα έρθει σίγουρα στην Ελλάδα, σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

SR4 Max Smart

voge sr4 max smart 1

H Voge παρουσιάζει μιαν ακόμα πιο πλούσια Smart Edition εκδοχή του SR4 Max, η οποία διακρίνεται από μια γερή δόση πολυτέλειας στον ήδη πληρέστατο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Αυτή μεταφράζεται στην προσθήκη ηλεκτρικά ρυθμιζόμενου σε ύψος ανεμοθώρακα, θερμαινόμενων γκριπ και σέλας, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που γνωρίζουμε από το SR4 Max παραμένουν.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μπροστινή κάμερα HD, φώτα στροφής, φώτα με λειτουργία "follow me home" που παραμένουν αναμμένα για λίγο μετά το σβήσιμο του κινητήρα, φώτα φρένου έκτακτης ανάγκης (που αναβοσβήνουν σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος), έγχρωμη οθόνη TFT 7” με συνδεσιμότητα bluetooth και λειτουργίες πολυμέσων και πλοήγησης, σύστημα TPMS, έξυπνο κλειδί για αυτόματη εκκίνηση και εντοπισμό του σκούτερ, ηλεκτρικό άνοιγμα σέλας και τάπας δοχείου καυσίμου, LED φωτιστικά σώματα με DRL) και θύρα USB.

Το SR4 Max Smart βασίζεται σε αυτούσια την πλατφόρμα των σκούτερ BMW C400 - που κατασκευάζει η Loncin - με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 350 cc με 34 hp και 3.6 kgm, αναρτήσεις ΚΥΒ, φρένα J.Juan (by Brembo) με δύο ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά (!) και λάστιχα πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel.

To νέο SR4 Max Smart βρίσκεται ήδη στα καταστήματα των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Voge σε δύο χρωματισμούς, λευκό και μαύρο, και η τιμή του έχει οριστεί στα €6,495.

SR3

voge sr3 1

Μετά από την επιτυχία του SR4 Max στην κατηγορία των μεσαίων GT, η Voge αποφάσισε να παρουσιάσει και το SR3 που γεφυρώνει το κενό μεταξύ του SR2 και του SR4 με παρόμοια φιλοσοφία και εμφάνιση.

Το νέο μοτέρ έχει πραγματικό κυβισμό 244.3 cc με απόδοση 25.5 hp και μπορεί να πετύχει μέγιστη ταχύτητα 125 km/h.

Το SR3 εξοπλίζεται με τροχούς 14 και 13 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με δικάναλο ABS και traction control, ενώ το υγρό βάρος του ανακοινώνεται στα 165 κιλά.

Το Voge SR3 διαθέτει ακόμη σύστημα χειρισμού με ασύρματο κλειδί (keyless), θύρα USB, οθόνη LCD και χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full-face κι ένα ανοικτό κράνος.

Περιμένουμε και τις ανάλογες ενημερώσεις για την άφιξη ή όχι του μοντέλου στη χώρα μας.

SR2 ADV 125/200

voge sr2 adv 1

Και στον χορό των adventure σκούτερ μπαίνει η Voge αποκαλύπτοντας το νέο SR2 σε δύο εκδόσεις κυβισμού, 125 και 200 cc (174 πραγματικά). Προφανώς εμπνευσμένα από τις περιπετειώδεις σχεδιαστικές τάσεις της εποχής μας, τα SR2 ξεχωρίζουν με το ψηλό μπροστινό τμήμα τους, τη γεμάτη γωνίες σχεδίασή τους και το fat-bar τιμόνι που μοιάζει να βγήκε κατευθείαν από εντούρο μοτοσυκλέτα.

Και οι δύο κινητήρες είναι υγρόψυκτοι με ισχύ 11.4 και 17.7 ίππων (125 και 200 αντίστοιχα) που και στις δύο παραλλαγές κορυφώνεται στις 8,500 rpm, ενώ εξοπλίζονται με traction control και σύστημα Start&Stop.

Το SR2 ADV φορά τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω με λάστιχα μικτής χρήσης (110/80, 130/70), αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές τόσο στο πιρούνι όσο και στα δύο αμορτισέρ πίσω, με δισκόφρενα και στους δύο τροχούς και υποστήριξη από δικάναλο ABS.

Στα εξοπλιστικά περιλαμβάνεται ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, keyless χειρισμός που της εκκίνηση, της σέλας και της πρόσβασης στο ρεζερβουάρ, χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα που χωρά full-face κράνος, παροχή USB καθώς και μπροστινή κάμερα (dash cam).

Με ψηλούτσικο ύψος σέλας στα 810 mm, ρεζερβουάρ 9 λίτρων, βάρος 135 κιλά για το μοντέλο 125 κυβικών και 140 για το μεγαλύτερο, το νέο Voge SR2 ADV έχει επισημοποιηθεί για την ελληνική αγορά και απομένει να μάθουμε τιμή και χρόνο άφιξης.

SR1

voge sr1 1

H γκάμα της Voge επεκτείνεται και το, σχεδιασμένο στην Ιταλία, νέο SR1 σηματοδοτεί την είσοδό της στην άκρως εμπορική κατηγορία των σκούτερ 125 cc και δη των Luxury GT.

Το SR1 είναι εξοπλισμένο με έναν ολοκαίνουργιο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 124.9 cc που αποδίδει 11.6 hp και 1.1 kgm με Bosch ψεκασμό και οικονομική κατανάλωση, καθώς η Voge μιλά για κάλυψη άνω των 300 χιλιομέτρων με τα 8 λίτρα του ρεζερβουάρ βενζίνης.

Το νέο σκούτερ της Voge φορά τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, το σύστημα πέδησης προσμετρά δισκόφρενο 240 mm μπροστά με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δικάναλο ABS, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 139 kg.

Στα ηλεκτρονικά θα βρούμε σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control) που μπορεί να απενεργοποιηθεί με ένα κουμπί στο τιμόνι, καθώς και δικάναλο σύστημα ABS.

Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από σύστημα Keyless, όπως πχ το άνοιγμα της σέλας και της τάπας του δοχείου καυσίμου, με τον αναβάτη να απολαμβάνει πλουσιότατο εξοπλισμό: παροχή φόρτισης USB με ειδικά προσαρμοσμένη θέση για ασφαλή τοποθέτηση smartphone, πλαϊνό και κεντρικό σταντ στον βασικό εξοπλισμό, κάμερα υψηλής ευκρίνειας (1080p) στο μπροστινό μέρος για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών, φώτα προειδοποίησης για έκτακτο φρενάρισμα (ESS), LED φωτιστικά σώματα, φώτα ημέρας (DRL) και ψηφιακή έγχρωμη οθόνη LCD.

Η τιμή αγοράς του νέου SR1 στην Ελλάδα έχει ήδη ανακοινωθεί στα €2,595 και είναι διαθέσιμο τρεις χρωματισμούς (λευκό, μαύρο, γκρι).

SR 16

Eicma 2023 Photo: Simon Palfrader

Η Voge συνεχίζει να αναπτύσσει τη γκάμα σκούτερ της σε νέα πεδία με το SR 16, ένα νέο μοντέλο 125 κυβικών με μεγάλους τροχούς 16 και 14 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Σχεδιασμένο στην Ιταλία, το νέο SR 16 διαθέτει επίπεδο πάτωμα και μεγάλο χώρο κάτω από την σέλα που υπόσχεται χώρο για full-face κράνος, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με κεντρική βαλίτσα 34 λίτρων.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει σύστημα keyless, ψηφιακά όργανα με δυνατότητα απεικόνισης πλοήγησης, LED εμπρός φωτιστικό σώμα και, ανάλογα με την εκάστοτε αγορά, μπροστινή κάμερα.

Ο κινητήρας των 125 cc αποδίδει έως 11.4 ίππους, κατά τα γραφάς της Α1, και επιπλέον διαθέτει τις πολυτέλειες των ηλεκτρονικών συστημάτων ABS και traction control.

Αναμένουμε νεότερα για το Voge SR 16 και τη μέλλον του στην ελληνική αγορά.

Loncin X ATV

Eicma 2023 Photo: Simon Palfrader

Στα πλαίσια της EICMA η Loncin, ιδιοκτήτρια της Voge και μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες οχημάτων παγκοσμίως, παρουσίασε μια νέα γκάμα ATV οχημάτων υπό την επωνυμία Loncin X ως ημιανεξάρτητη μάρκα.

Με το νέο αυτό σήμα η εταιρεία κατασκευάζει ATV από 300 έως και 1000 κυβικά, με ισχύες από 22.8 μέχρι 99.2 ίππους για όλες τις ανάγκες και τις δουλειές εκτός δρόμου.

Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, είδαμε και την έκδοση «Mud Edition» XWolf 700 ειδικά τροποποιημένη για οδήγηση σε ακραίες συνθήκες λάσπης, όπως επίσης και το εντυπωσιακό θηρίο 1000 κυβικών, XWolf 1000, με δικύλινδρο κινητήρα 976 cc, 99.2 hp και πάνω από 10 kgm ροπής για μέγιστη ταχύτητα 120 km/h.

Περιμένουμε πληροφορίες για ενδεχόμενη άφιξη των νέων αυτών ATV και στη χώρα μας, αλλά και την τιμή τους.

Eicma 2023 Photo: Simon Palfrader

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 19:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα - Triumph 2024 Αφιέρωμα - Yamaha 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon