.
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 13:18

Αφιέρωμα - KYMCO 2024

Με πέντε νέα σκούτερ και ένα λαχταριστό πρωτότυπο εμπλουτίστηκε η γκάμα της KYMCO για το 2024.

Φωτογραφίες: KYMCO / EICMA

Καθώς η τάξη των adventure σκούτερ συνεχίζει να αναπτύσσεται, η KYMCO πήγε στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου, EICMA 2023, με ένα εντυπωσιακό concept χτισμένο γύρω από την ισχυρή βάση του ΑΚ550.

Το Concept CV-L6 προορίζεται να γίνει το τρίτο μοντέλο της KYMCO με τον δικύλινδρο των 51 ίππων μετά τα ΑΚ550 και CV3.

KYMCO CONCEPT CV L6 2

Παράλληλα στο Μιλάνο έκανε το ντεμπούτο του το ανανεωμένο Downtown 350 GT όπου αλλάζουν σχεδόν όλα πλην του κινητήρα.

KYMCODOWNTOWN GT 350 3

Δίπλα του εμφανίστηκαν δύο νέα μοντέλα προδιαγραφών Α1, το Sky Town που έχει ήδη ανακοινωθεί για τη χώρα μας σε δύο εκδόσεις 125 και 150 cc, ενώ το Micare 125 προτείνει μια πιο οικονομική προσέγγιση στην καθημερινή εξυπηρέτηση.

Eicma/Red

Η γκάμα της KYMCO για το 2024 θα φιλοξενήσει ακόμη ένα νέο και πολύ οικονομικό τετράχρονο 50άρι σκούτερ, το Filly 50, καθώς και ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ προδιαγραφών Α1, το i-Tuber που μπορεί να παίξει διττό ρόλο, καθώς μπορεί να εξοπλιστεί με μεγάλες σχάρες μεταφοράς στην επαγγελματική έκδοση Carry.

Concept CV-L6

KYMCO CONCEPT CV L6 1

Η Kymco παρουσίασε ένα concept με χαρακτήρα Adventure, το οποίο συνδυάζει μοτοσυκλέτα και maxi scooter με μοναδικό τρόπο.

Η κατηγορία των δίτροχων μοντέλων περιπέτειας έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με την KYMCO να δείχνει τη μορφή του μέλλοντος για ένα κοινό που θέλει να τα κάνει όλα. Το νέο CV-L6 κατασκευάστηκε με γνώμονα τη φιλοσοφία της ελευθερίας, της χρηστικότητας και της περιπέτειας. Συνδυάζει στυλιστικά στοιχεία από τον κόσμο των μοτοσυκλετών Adventure, όπως το σφηνοειδές και επιθετικό αμάξωμα, το ψηλό παρμπρίζ και τις ενσωματωμένες αποσκευές. Εκτός από όλα αυτά, διατηρεί την προσβασιμότητα και την ευκολία χρήσης ενός maxi-scooter.

KYMCO CONCEPT CV L6 5

Η KYMCO προτείνει το νέο CV-L6 ως το μοντέλο που θα προσφέρει λύσεις τόσο στις καθημερινές διαδρομές εντός και εκτός πόλης, όσο και στις εκτός δρόμου αναζητήσεις. Η τεχνολογία του εστιάζει στην άνεση, την ασφάλεια, την ευκολία και τις επιδόσεις, ταυτόχρονα στην προσβασιμότητα και την ευκολία. Τροφοδοτείται από τον ίδιο κινητήρα που χρησιμοποιεί το εντυπωσιακό maxi-scooter AK550, ένα υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά σύνολο χωρητικότητας 550cc και απόδοσης 51 hp!

KYMCO CONCEPT CV L6 7

Ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας αναδεικνύεται από τις ζάντες αλουμινίου με τα ελαστικά διπλής χρήσης και τη μεγάλη διαδρομή των αναρτήσεων, η οποία χαρακτηρίζεται από το ανεστραμμένο πιρούνι και το έκκεντρα τοποθετημένο μονό αμορτισέρ. Εντυπωσιακό και με προδιαγραφές μοτοσυκλέτας το αλουμινένιο ψαλίδι, εξίσου εντυπωσιακά και τα φρένα της Brembo με τα τρία ευμεγέθη δισκόφρενα και τις τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες.

Η KYMCO έχει αναπτύξει το CV-L6 γύρω από ένα νέο και ιδιαίτερα ελαφρύ πλαίσιο, που προσφέρει χαμηλό ύψος σέλας καθιστώντας το μοντέλο προσβάσιμο σε ένα ευρύ φάσμα αναβατών. Στη σχεδίαση του έτοιμου για περιπέτεια maxi scooter προστίθενται τα ενσωματωμένα αξεσουάρ αποσκευών της Givi, τα οποία αποτελούνται από πλαϊνές βαλίτσες και top case. H χρηστικότητα όμως δεν σταματά εδώ, από τη στιγμή που ο αναβάτης μπορεί να επέμβει προσθαφαιρώντας σέλα συνεπιβάτη και σχάρες, δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο που θα καλύψει πολλαπλές ανάγκες.

Downtown 350 GT

KYMCODOWNTOWN GT 350 2

Η KYMCO παρουσίασε το νέο Downtown 350 GT 2024 στην έκθεση EICMA, επιδεικνύοντας μια σημαντική αλλαγή εμφάνισης σε σχέση με το μοντέλο που ήδη γνωρίζουμε.

Πέραν όμως της νέας, πολύ πιο μοντέρνας εμφάνισης, το μοντέλο αποκτά και νέο εξοπλισμό: έγχρωμη οθόνη TFT με συνδεσιμότητα Bluetooth, cruise control, traction control και αισθητήρες πίεσης ελαστικών βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ ο χώρος κάτω από την σέλα θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο κράνη, ένα full-face και ένα ανοικτού τύπου, με διαθέσιμο ακόμη χώρο για μερικά μικροπράγματα.

KYMCODOWNTOWN GT 350 4

Ο κινητήρας δεν αναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές, καθώς ανακοινώνεται ότι η απόδοση του παραμένει στους 28.3 ίππους και τα 3.1 kgm ροπής.

Το ανανεωμένο Downtown 350 GT κυλά σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, φρενάρει με δίσκο 260 mm και διπίστονη δαγκάνα μπροστά, δίσκο 240 mm πίσω με διπίστονη δαγκάνα και υποστηρίζεται από δικάναλο ABS, ενώ το υγρό του βάρος ανακοινώνεται στα 198 κιλά με το ρεζερβουάρ των 12.5 λίτρων βενζίνης γεμισμένο.

KYMCODOWNTOWN GT 350 1

Οι αναρτήσεις του περιλαμβάνουν ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 110 mm, ενώ πίσω συναντάμε δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίων και διαδρομές 108 mm - δηλαδή αρκετά μεγάλες διαδρομές για τα δεδομένα των σκούτερ ως εγγύηση άνεσης στην καθημερινότητα της πόλης.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά του στοιχεία και ό,τι μπορεί να αφορά στην αγορά μας.

Sky Town 125 / 150

KYMCO SKY TOWN 125 150 1

Αξιόπιστο, ισχυρό, οικονομικό, ασφαλές και εύκολο στο χειρισμό, το Sky Town είναι το scooter που σχεδιάστηκε από την KYMCO για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού των μεγαλουπόλεων με γνώμονα τις δυνατές επιδόσεις, την τεράστια αξιοπιστία, την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και τις ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης.

Το μπροστινό μέρος του Sky Town διαθέτει έντονες γραμμές και η συνολική σχεδίαση αναδεικνύει έναν απόλυτα δυναμικό χαρακτήρα, ο οποίος υπογραμμίζεται από τον ενσωματωμένο στην ποδιά διπλό προβολέα LED. Για μέγιστη αεροδυναμική προστασία είναι εξοπλισμένο με μεγάλο ανεμοθώρακα για την καλύτερη δυνατή προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και την απρόσκοπτη πολύωρη οδήγηση. Τα πλαϊνά του τμήματα είναι ιδιαίτερα λεπτά και συνδυάζονται αρμονικά με το πίσω μέρος, με τον ρευστό σχεδιασμό να καταλήγει σε μια κομψή ουρά με ενσωματωμένα φώτα τεχνολογίας LED.

KYMCO SKY TOWN 125 150 7

Οι κινητήρας των 125 και 150cc που χρησιμοποιεί το Sky Town είναι εντελώς νέοι, με στοχευμένες και συγκεκριμένες παρεμβάσεις να έχουν κάνει την ψύξη πιο αποτελεσματική, με μεγάλο όφελος στην αξιοπιστία και τη μέση διάρκειας ζωής, ακόμη και όταν υπόκεινται σε ιδιαίτερα έντονη και σκληρή χρήση. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών τους ξεχωρίζει o νέος εκκεντροφόρος με ασύμμετρη μορφή, που έχει σχεδιαστεί για να επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις και ταυτόχρονα να μειώνει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Με έγκριση Euro5+, οι νέοι κινητήρες των 125 και 150cc έχουν ισχύ 11 και 11.5 hp αντίστοιχα και σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος των 117.5 κιλών είναι ικανοί να προσφέρουν δυνατές επιταχύνσεις και ρεπρίζ.

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο είναι τελείως νέο, με την κατασκευή του να προσφέρει τη ζητούμενη ακαμψία και ταυτόχρονα την ενδοτικότητα που απαιτείται προκειμένου να χαρίζει μεγάλη σταθερότητα και ευελιξία. Η ανάρτηση απαρτίζεται από τηλεσκοπικό πιρούνι και διπλό πίσω αμορτισέρ, με τη ρύθμισή της να είναι τέτοια ώστε να απορροφά αποτελεσματικά τις εδαφικές κακοτεχνίες και να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, με εύκολο και απόλυτα ασφαλή έλεγχο του scooter.

KYMCO SKY TOWN 125 150 6

Οι τροχοί είναι αλουμινίου με ελαστικά 110/70-14 (μπροστά) και 130/70-13 (πίσω), διαθέτοντας από ένα ευμεγέθες υδραυλικό δισκόφρενο με διπίστονες δαγκάνες. Η έκδοση των 150cc είναι εξοπλισμένη με σύστημα ABS, ενώ η αντίστοιχη των 125cc διαθέτει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Το νέο Sky Town είναι εξοπλισμένο με μεγάλη οθόνη LCD, η οποία είναι εξαιρετικά διακριτή κάτω από κάθε συνθήκη, προσφέροντας παράλληλα στον αναβάτη όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.

KYMCO SKY TOWN 125 150 2

Η σέλα είναι μεγάλη και άνετη για δύο, ενώ από κάτω της υπάρχει χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ένα full-face κράνος. Η στάθμευση διευκολύνεται από την ύπαρξη στο στάνταρ εξοπλισμό τόσο πλαϊνού όσο και κεντρικού (διπλού) σταντ, έτσι ώστε ο αναβάτης να μην απασχολείται με την κλίση του οδοστρώματος. Μια έξυπνη κλειδαριά με αντικλεπτική προστασία, ένας κεντρικός διακόπτης μέσω του οποίου ανοίγουν σέλα και ρεζερβουάρ, δύο αποθηκευτικοί χώροι και μια θύρα USB στην ποδιά, είναι στοιχεία που εκτοξεύουν τη χρηστικότητα στα ύψη.

Η στάνταρ σχάρα αποσκευών και τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη συμπληρώνουν ένα μοντέλο με έμφαση στη χρηστικότητα, ενώ τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED υπογράφουν μια σύγχρονη πρόταση χωρίς συμβιβασμούς.

Βασικά χαρακτηριστικά KYMCO Sky Town 150 (125)

  • Νέοι κινητήρες προδιαγραφών euro 5+
  • Ισχύς 11.5 hp/8,500 rpm (11 hp/8,500 rpm)
  • Ροπή 11.3 Nm/6,500 rpm (9.8 Nm/6,500 rpm)
  • Δισκόφρενα μπροστά και πίσω
  • ABS στην έκδοση 150 (125 με σύστημα CBS)
  • Ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 110/70-14 (μπροστά) και 130/70-13 (πίσω)
  • Ανάρτηση με τηλεσκοπικό πιρούνι και διπλό πίσω αμορτισέρ
  • Οθόνη οργάνων LCD
  • Φωτισμός LED
  • Μεγάλης επιφάνειας ανεμοθώρακας
  • Αποθηκευτικός χώρος για κράνος πλήρους μεγέθους κάτω από τη σέλα
  • Έξυπνη κλειδαριά με αντικλεπτική λειτουργία
  • Έλεγχος ανοίγματος σέλας και τάπας ρεζερβουάρ μέσω του κεντρικού διακόπτη
  • Διπλός αποθηκευτικός χώρος στην ποδιά
  • Θύρα USB
  • Σχάρα αποσκευών
  • Αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • Χωρητικότητα δοχείου καυσίμου 7 lt
  • Διαστάσεις Μήκος x Πλάτος x Ύψος: 1,935 x 740 x 1,100 mm
  • Μεταξόνιο: 1,310 mm
  • Ύψος σέλας: 770 mm
  • Βάρος: 117.5 kg

Micare 125

KYMCO MICARE125 E5 2

Το νέο σκούτερ της KYMCO που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην EICMA 2023 επιχειρεί να συνδυάσει ένα πρακτικό και οικονομικά απλό τεχνολογικό πακέτο με σπορ αύρα και τροχούς 14 ιντσών.

Σχεδιασμένο με σπορτίφ σιλουέτα, το Micare 125 προσφέρει φιλική θέση οδήγησης με τη σέλα στα ευπρόσιτα 760 mm από το έδαφος, μικρό βάρος 106 στεγνών κιλών που δεν αυξάνεται και πολύ αν προστεθούν τα 4.9 λίτρα βενζίνης που μπορεί να δεχτεί, ενώ υπόσχεται πολύ οικονομική κατανάλωση καυσίμου.

KYMCO MICARE125 E5 3

Βασίζεται σε έναν τετράχρονο, μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα 124 cc που κορυφώνει την απόδοσή του στους 8.6 ίππους.

Η οικονομική του πλευρά αποκαλύπτεται σε επιλογές όπως το σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS στα φρένα, την απλή LCD οθόνη χωρίς συνδεσιμότητα, ενώ κάτω από τη σέλα μπορεί να δεχτεί ένα κράνος ανοικτού τύπου (jet).

Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν και πότε ενδέχεται να δούμε το Micare 125 στη χώρα μας.

Filly 50

KYMCO FILLY 50 3

Με ρετρό εμφάνιση που δανείζεται αρκετά από τις διαχρονικές καμπύλες της Vespa, το Filly 50 είναι ένα σκούτερ προδιαγραφών μοτοποδηλάτου (τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 45 km/h) που κινείται από έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 2.8 ίππων.

Κυλά σε τροχούς 12 ιντσών μπροστά και πίσω, ζυγίζει 104 κιλά, το ύψος της σέλας του σταματά στα φιλικότατα 750 mm.

Το Filly 50 υπόσχεται απαράμιλλη οικονομία, καθώς θεωρητικά μπορεί να καλύψει 40 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου, άρα με τα μόλις 4.6 λίτρα βενζίνης που μπορεί να φιλοξενήσει έχει τη δυνατότητα να βγάλει πάνω από 180 χιλιόμετρα αυτονομίας.

i-Tuber / i-Tuber Carry

Eicma/Red

Το ηλεκτρικό σκούτερ i-Tuber έρχεται να εξυπηρετήσει σε μια αναπτυσσόμενη πτέρυγα της αγοράς. Προορισμένο για εξυπηρέτηση μέσα στην πόλη, μπορεί να υπηρετήσει τόσο στις προσωπικές ανάγκες μετακίνησης του ιδιοκτήτη του, όσο και σε επαγγελματικές εφαρμογές.

Κινείται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο κέντρο του πίσω τροχού που αποδίδει στο μέγιστό του 3.6 kW (4.8 hp) για μέγιστη ταχύτητα 70 km/h (προδιαγραφές διπλωμάτων οδήγησης Α1), ενώ η ενέργειά του προέρχεται από δύο αφαιρούμενες μπαταρίες αρχιτεκτονικής Ionex, που μπορούν δηλαδή να ενταχθούν σε δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών. Η αυτονομία που αυτές προσφέρουν μαζί φτάνει ως τα 130 ονομαστικά χιλιόμετρα.

Εξοπλίζεται ακόμη με φώτα LED παντού, καθώς και μια ευκρινή οθόνη LCD με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

KYMCO iTuber Delivery 2

Το i-Tuber θα παραχθεί σε δύο τύπους, τον βασικό που προορίζεται για ιδιωτική χρήση και την έκδοση Carry με μπροστινή σχάρα και μεγαλύτερη πίσω σχάρα που είναι κατάλληλη για τοποθέτηση μεγάλων κουτιών μεταφοράς.

Το ενδεχόμενο μέλλον του στην Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν γνωστό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 13:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα - KTM 2024 Αφιέρωμα - Moto Guzzi 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon