.
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 20:44

Honda XL750 Transalp 750 Rally – Ο «αντίπαλος» του Ténéré

Κείμενο, επεξεργασία εικόνας: Νίκος Τσαμάνδουρας

Τι και αν δεν έχει πατήσει ακόμα καν στην ελληνική άσφαλτο, το νέο Transalp ήρθε ταράζοντας τα νερά της κατηγορίας του. Εμείς τα ανταριάζουμε λίγο ακόμα με μια δική μας... «έκδοση».

Το Transalp είναι ένα μοντέλο σταθμός στην ιστορία της Honda, αυτό το ξέρουμε. Και τι δεν είχε γραφτεί μετά τη σιγή του προηγούμενου μοντέλου, όταν άρχισαν οι φήμες για το επόμενο. Λίγο πολύ όλοι περιμέναμε κάτι.. «μάχιμο», κάτι που θα ακολουθούσε την τάση της εποχής για περισσότερο χώμα, ακόμα και αν οι αγοραστές πλέον επιλέγουν κυρίως.. την καφετέρια. Όχι όμως. Ούτε κάτι σε Tenere 700, ούτε 790 Adventure, ούτε τίποτα.

Το XL750 Transalp όπως λέγεται.. «ληξιαρχικά», ήρθε για να μας θυμίσει την πίστη της Honda στην ταυτότητά του. Μια μοτοσυκλέτα που δε θα φτάσει πρώτη στην «κορυφή» του βουνού, θα φτάσει όμως σίγουρα. Και εκεί και οπουδήποτε, με αξιοπιστία και άνεση για τους επιβάτες της. Αυτές ήταν οι αρετές που καθιέρωσαν το Transalp σαν ένα καθημερινό πολυεργαλείο που τα κάνει «όλα».

Ε, κάπου εδώ μεσολαβεί η φαντασία μας. Η σχεδιαστική «ατολμία» -ας πούμε, αν όχι «συντηρητισμός»- δεν παύει να κρύβει ένα αξιόλογο κινητήρα με υπεραρκετή ισχύ -90 και πλέον ίππων- για το χώμα. Ας αρχίσει λοιπόν η «έκδοση του BikeIt». Ακτινωτοί τροχοί με τρακτερωτά ελαστικά και μπροστινό σύστημα α λα CRF 450 είναι οι πρώτες αλλαγές, με μια προστατευτική ποδιά –ναι, «δανεισμένη» από… Africa- έρχονται για να σιγουρέψουν την πρόσβαση σε λιγότερο «βατούς» χωματόδρομους.

Στο κομμάτι των επιδόσεων, βάλαμε μια εξάτμιση από τη μοτοσυκλέτα του Ricky Brabec, μιας και δε λυπηθήκαμε τα έξοδα σε κλίμακα.. Dakar. Ίσως κάπου εκεί μέσα να κρύβεται και ένα διαφορετικό φίλτρο αέρα και μια διαφορετική χαρτογράφηση. Ποιος ξέρει; Τέλος, βάλαμε και μερικά ακόμα προστατευτικά κάγκελα, ελαφρά ψηλότερο και φημέ ανεμοθώρακα καθώς και χούφτες. Στα χρώματα, η παλέτα έρχεται από την επέτειο 50 χρόνων της Honda στο motocross.

To να υπάρξει στα αλήθεια ένα τέτοιο Transalp, είναι ένα ενδεχόμενο που μάλλον θα μείνει στη φαντασία του γράφοντος. Η πραγματικότητα είναι κατά πολύ πιο προσγειωμένη, όπως πρέπει να είναι άλλωστε για μια μοτοσυκλέτα που στόχο έχει να γίνει best seller. Τα χαρακτηριστικά, ο προαιρετικός ή μη εξοπλισμός και η τιμή του άλλωστε, δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι.. φαντασία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 21:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon