.
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 16:39

5 προτάσεις Scooter στα 300 κ.εκ.

Δύσκολη η θέση αυτού που θα υποστηρίξει ότι τα scooter δεν αποτελούν τα καταλληλότερα δίτροχα για καθημερινή μετακίνηση. Με ποια επιχειρήματα να θα τεκμηριώσει την άποψη του; Να αμφισβητήσει ότι είναι ευκολοδήγητα; Πρακτικά; Άνετα; Οικονομικά;

Είναι γεγονός λοιπόν, όπως είναι γεγονός ότι πλέον η κατηγορία είναι πολυπληθής, με δεκάδες προτάσεις να την απαρτίζουν, διαχωριζόμενες μεταξύ τους βάση του κυβισμού, του ύφους τους και της χρήσης τους. Θεωρούμε ότι τα 300 κ.εκ. αποτελούν την “χρυσή τομή” σε ότι αφορά στην χωρητικότητα του κινητήρα, αφού τα scooter αυτά προσφέρουν ικανοποιητικές επιδόσεις για κάθε αστική συνθήκη, ικανότητα να πραγματοποιήσουν ταξιδάκια ή να δώσουν το “κάτι παραπάνω” όταν ο αναβάτης τους το επιθυμεί, και όλα αυτά, χωρίς να ξεφεύγουν σε όγκο και τιμή, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση, τον... scooterϊσιο χαρακτήρα τους.

Στο θέμα που ακολουθεί λοιπόν, επιλέξαμε 5 προτάσεις στα 300 κ.εκ. και σας τις παρουσιάζουμε!

Honda Forza 300 ABS TC

test honda forza 300 2018 kinisi 6

Μετά από την όχι και τόσο επιτυχημένη εμπορικά πορεία του “τολμηρού” σχεδιαστικά Forza 300 που παρουσιάστηκε το 2012, η Honda προχώρησε σε έναν δραστικό επαναπροσδιορισμό του GT scooter της στα 300 κ.εκ. παρουσιάζοντας μια πλήρως ανανεωμένη έκδοση του 2018. Τα πάντα άλλαξαν στο scooter, πλαίσιο, δομικά και περιφερειακά στοιχεία, ενώ φυσικά η σχεδίαση άλλαξε και αυτή, ακολουθώντας τα χνάρια της μικρότερης ομώνυμης έκδοσης των 125 κ.εκ.

Το μοτέρ, που βασίζεται σε αυτό του SH300i, βελτιώθηκε, με αύξηση της ισχύος στους 25,2 ίππους, η οποία συνδοεύτηκε από μια δραστική “δίαιτα” που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 12 κιλών. Μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ισχύς, προφανώς είχαν ως αποτέλεσμα θετικό αντίκτυπο στις επιδόσεις και στην κατανάλωση. Εργονομικά, όσο πιο Honda γίνεται το Forza, θα τους χωρέσει και θα τους βολέψει όλους στην σέλα του, χωρίς να αισθάνεται κανένας παραπονεμένος.

Σε ότι αφορά στους αποθηκευτικούς χώρους, κάτω από την σέλα θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν δύο full face κράνη, ενώ υπάρχει επίσης ένα ντουλαπάκι στα αριστερά της ποδιάς το οποίο ανοίγει με πίεση του καπακιού του, παρ΄όλα αυτά, ασφαλίζει από το κεντρικό κλείδωμα του scooter. Η προσθήκη του Ηonda Selectable Torque Control (traction control - απενεργοποιουμένου αν το θελήσει κανείς) σε συνδυασμό με το δικάναλο ΑBS, αποτελούν ένα αποτελεσματικότατο και πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Ο πίνακας οργάνων είναι επανασχεδιασμένος και συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, με μια LCD κεντρικά τοποθετημένη οθόνη να παρέχει πληθώρα πληροφοριών, οι οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν θερμοκρασία αέρα αλλά και trip computer με μετρήσεις μέσης, στιγμιαίας και συνολικής κατανάλωσης, καθώς και χιλομετρικού βεληνεκούς αναλόγως του αποθέματος βενζίνης. Το εξοπλιστικό στοιχείο που κλέβει την παράσταση όμως, είναι η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, το ύψος της οποίας μεταβάλλεται κατά 140 χλστ., με τον έλεγχο της να γίνεται από έναν διακόπτη στο αριστερό grip.

 Όλα τα φώτα στο νέο Forza είναι LED, ενώ η Honda έχει εφαρμόσει και σε αυτό το μοντέλο την keyless εκκίνηση “smart key”, με το scooter να αναγνωρίζει την εγγύτητα του ιδιοκτήτη μέσω κλειδιού – μπρελόκ.

Στην σέλα του Forza ο αναβάτης βιώνει μια από τις πιο “ουδέτερες” εμπειρίες οδήγησης σε δύο τροχούς και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό, πόσο μάλλον για την κατηγορία των scooter. Oι ισορροπίες είναι απόλυτες και ξεκάθαρες, το Forza θα κινηθεί ακριβώς όπως του ορίζει ο οδηγός του, χωρίς ο χαρακτήρας του να ωθεί σε γρήγορο ή αργό τέμπο. Ότι επιλέξει ο αναβάτης θα το πραγματοποιήσει με ασφάλεια και σαφήνεια, με την άνεση και το “φιλτράρισμα” των κακοτεχνιών του δρόμου να βρίκσονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Tα 5.990 ευρώ που κοστίζει δεν είναι βέβαια λίγα αλλά ως αντάλλαγμα παίρνει κανείς ένα απόλυτα ισορροπημένο και ικανό σύνολο με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του στο Bikeit 

Δείτε το στην σελίδα της αντιπροσωπείας 

Kawasaki J300

kawasaki j300 test 2

Μετά από δεκαετίες “πεισματικής άρνησης”, τελικά η Kawasaki ενέδωσε και συμπεριέλαβε στην γκάμα της scooter δίτροχα, με την σειρά των μοντέλων αυτών, να ονομάζονται “J”, σε εκδόσεις 125 και 300 κ.εκ.  
Αντί του να επιλέξει την χρονοβόρα και με μεγάλο κόστος διαδικασία του να σχεδιάσει εκ του μηδενός τα scooter της, η Kawasaki εδραίωσε μια στρατηγική συνεργασία με την KYMCO, και με βάση το Downtown 300, παρουσίασε την δική της άποψη περί scooter. 

Tο αποτέλεσμα, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά το J300, είναι μια κλασική GT υλοποίηση, που τοποθετεί τον “αναβάτη μέσα και χαμηλά”, προσφέροντας του πολύ καλή κάλυψη, μέσω των μεγάλων σε έκταση πλαστικών στην ποδιά και στην μάσκα, καθώς και από ζελατίνα. Η εργονομία είναι τυπική για μοντέλο της κατηγορίας. Χαμηλή σέλα με μπόλικο αφρώδες και διακριτό “σκαλοπάτι” που χωρίζει το τμήμα του συνεπιβάτη, λειτουργώντας παράλληλα και ως υποστήριξη για την μέση του οδηγού. Το τιμόνι έρχεται πολύ βολικά και “κουμπώνει” ως κάτι απόλυτα φυσικό στα χέρια του οδηγού, ενώ τα πόδια στηρίζονται σε ευρύχωρες πλατφόρμες, στην ποδιά.

Οι διαθέσιμοι χώροι, χωρίς να είναι οι μεγαλύτεροι της κατηγορίας, θα βολέψουν  δύο άτομα πάνω στο J300, το οποίο έχει την δυνατότητα να τους κρατήσει άνετους, ακόμα και σε μεγάλες διαδρομές. 
Κάτω από την σέλα υπάρχει ένα μεγάλος κατά μήκος και φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος που χωρά εύκολα ένα μεσαίου μεγέθους full face κράνος και πιο δύσκολα κράνη μεγάλου μεγέθους με προεξέχοντες αεραγωγούς.  Επιπρόσθετα, ένα ντουλαπάκι στα αριστερά της ποδιάς, το οποίο δεν κλειδώνει, προσφέρει χώρο για μικροπράγματα και παροχή 12V στο εσωτερικό του.    

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός (και πολύ – πολύ καλός), G5 κινητήρας της KYMCO. Πρόκειται για ένα υγρόψυκτο μονοκύλινδρο μηχανικό σύνολο με έναν εκκεντροφόρο στην κεφαλή να οδηγεί τέσσερις βαλβίδες. Η χωρητικότητα του είναι 299 κ.εκ. και η ονομαστική απόδοση 28 ίπποι στις 8.000 σ.α.λ. και 2,9 kg-m ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Ο κινητήρας, στον οποίον η Kawasaki έχει εφαρμόσει την δική της χαρτογράφηση, είναι και το πιο “δυνατό” στοιχείο του J300. με την απόδοση του να εντυπωσιάζει! Τι Kawasaki θα ήταν άλλωστε; 
Δυναμη υπάρχει σε όλο το φάσμα των στροφών, είναι όμως η απόδοση από τα 100 χλμ./ώρα και πάνω που ενθουσιάζει, με το scooter να επιταχύνει αδιάκοπα μέχρι τα 140 χλμ./ώρα. Σε αυτές τις ταχύτητες, το J300 είναι σταθερό και εμπνέει σιγουριά, οπότε τα ταξίδια από εθνική,  σαφώς και συμπεριλαμβάνονται στις ικανότητες του.   

Τo J300, παρά το ότι ανήκει στα GT, δεν είναι ανοικονόμητο σε διαστάσεις και μπορεί να κινηθεί μέσα στην κίνηση με ευκολία. Το ζύγισμα του είναι καλό, το τιμόνι κόβει αρκετά και κάπως έτσι, βρίσκεσαι να διασχίζεις τους δρόμους της πόλης αρκετά γρήγορα. 
Φρένα και αναρτήσεις (τα πίσω αμορτισέρ είναι σεταρισμένα από την Kawasaki) αποτελούν άξιους συμπαραστάτες σε αυτή την περίπτωση. 

Τα 5.990 ευρώ που κοστίζει το J300 είναι ομολογουμένως αρκετά, πόσο μάλλον αν εξετάσει κανείς το επίπεδο του εξοπλισμού του. Από την άλλη όμως, όσοι αναβάτες αρέσκονται σε μια πιο δυναμική καθημερινότητα, θα παραβλέψουν το οικονομικό σκέλος και το σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανιώσουν!   

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του στο Bikeit 

Δείτε το στην σελίδα της αντιπροσωπείας 

SYM HD300 F4s

ασδασδα

Η γνώριμη στο ελληνικό κοινό σειρά των HD, επαναφέρεται από την SYM, αυτή την φορά με την μεγαλύτερη σε κυβισμό έκδοση της επιτυχημένης εμπορικά σειράς. Εδώ πρόκειται για ένα maxi scooter με τροχούς 16 ιντσών, η “αποστολή” του οποίου είναι η κάλυψη των αναγκών της καθημερινής μετακίνησης μέσα στις πόλεις. Το HD300 τα καταφέρνει εξαιρετικά λοιπόν! Παρά το ότι μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το “ομόσταβλο” Citycom 300, η αίσθηση του είναι πολύ διαφορετική και αυτό οφείλεται κυρίως στα 15 λιγότερα κιλά του σε σχέση με το προαναφερθέν μοντέλο.

Η ευελιξία του είναι λοιπόν καλύτερη και η απόκριση του στις εντολές για αλλαγές κατεύθυνσης βελτιωμένη. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ποιότητα κύλισης του, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα μοντέλα του ανταγωνισμού. Στους αποθηκευτικούς χώρους τώρα, κάτω από την σέλα, θα φιλοξενηθεί ένα full face κράνος και θα περισσέψει χώρος για αρκετά πράγματα επιπλέον, ενώ ένα θετικό στοιχείο είναι ότι η διαμόρφωση της “λεκάνης” είναι ενιαία, χωρίς εξογκώματα, σκαλοπάτια και χωρίσματα.

Στην δεξιά πλευρά της ποδιάς βρίσκεται ένα ντουλαπάκι, το οποίο κλειδώνει. Χωρά αρκετά πράγματα και προσφέρει επίσης και παροχή USB για την φόρτιση συσκευών, ενώ σε αυτό έχει τοποθετηθεί και αντικλεπτικός διακόπτης που στην θέση OFF αποτρέπει την εκκίνηση του scooter.

Yπάρχει επίσης ο κλασικός πτυσσόμενος γάντζος στην ποδιά για το κρέμασμα τσαντών, ωστόσο το γεγονός ότι το δάπεδο της ποδιάς δεν είναι επίπεδο αλλά διατρέχεται από ένα πλατύ “τούνελ”, σημαίνει ότι η μεταφορά αποσκευών σε αυτό το σημείο είναι περιορισμένη. Στην ουρά πάντως, υπάρχει καλαίσθητη σχάρα, η οποία είναι μάλιστα απόλυτη συμβατή με τα συστήματα στερέωσης Top Case των εταιρειών SHAD και GIVI.   

Ο κινητήρας του ΗD300 είναι ο γνωστός υγρόψυκτος μονοκύλινδρος F4 της SYM, που έχει δοκιμαστεί και έχει αποδείξει την άξια του σε προγενέστερα μοντέλα της εταιρείας. Τα 278,3 κ.εκ. της χωρητικότητας του, αποδίδουν 27,5 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 2,6 kg-m ροπής στις 6.250 σ.α.λ. Στον δρόμο το HD300 προσφέρει όλα τα εγγενή πλεονεκτήματα των 16άρηδων τροχών του, δηλαδή σταθερότητα ακόμα και καλή συμπεριφορά στην “μάχη” με τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες, χωρίς να του λείπει η ευελιξία, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. 

Ο κινητήρας έχει την δύναμη για να επιταχύνει το scooter μέχρι την ένδειξη των 140 στο κοντέρ του, πράγμα που σημαίνει ότι σε περιαστικές διαδρομές και σε λεωφόρους, δεν θα τα βρείτε “σκούρα” στην σέλα του. Φυσικά αν κινείστε συχνά σε αυτα τα πεδία, η προσθήκη μιας ζελατίνας για προστασία από τον αέρα, είναι μια πολύ καλή επένδυση. Συνοψίζοντας πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση στην συγκεκριμένη τάξη κυβισμού και η προσιτή τιμή του, στα 3.595 ευρώ, το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό, έναντι του ανταγωνισμού. Αυτό που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη είναι ότι η τιμή αυτή δεν σημαίνει παραχωρήσεις οποιουδήποτε τύπου σε κανέναν τομέα, το HD300 είναι ποιοτικό και κοιτά κατάματα το “επώνυμα” μοντέλα απο κατασκευάστριες που εδώ και δεκαετίες έχουν εδραιωθεί στον χώρο.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του στο Bikeit 

Δείτε το στην σελίδα της αντιπροσωπείας 

Vespa GTS300 SuperTech

63b8b73b2f8bb7befb479e829b909a63 XL

Vespa σημαίνει “γκολ από τα αποδυτήρια”, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην επιλογή των αναβατών που ανάμεσα σε όλα τα οικονομοτεχνικά κριτήρια βάζουν και λίγο συναίσθημα και νοσταλγία. Το πιο δημοφιλές scooter όλων των εποχών σε αυτή του την έκδοση, προσφέρει φυσικά την ανεπανάληπτα κλασική αισθητική της Vespa, συνδυάζοντας την φυσικά με σύγχρονες πινελιές.

Είναι κατά κάποιον τρόπο η νεορετρτό έκφραση των scooter και εδώ μιλάμε για κάτι αυθεντικό και όχι για “αντιγραφή”.Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο με την βαφή, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και τις πανέμορφές λεπτομέρειες να δημιουργούν ένα σύνολο για πολύ... “χάζι”, τόσο από τον ιδιοκτήτη του, όσο και από περαστικούς.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει LED φώτα μπρος και πίσω, μια νέα και πιο άνετη σέλα, αλλά και επανασχεδιασμένο χώρο κάτω από σέλα, με στόχο να προσφέρει λίγη παραπάνω χωρητικότητα. Ακόμη δε χωρά ό,τι κράνος θες, αλλά σίγουρα θα βολευτεί με το ανοικτό (jet) κράνος της επίσημης σειράς Vespa, καθώς και οποιοδήποτε άλλο απαιτεί παρεμφερή όγκο.

 Μέσα στο ντουλαπάκι της ποδιάς υπάρχει μια παροχή φόρτισης 12V USB, ενώ η έγχρωμη ψηφιακή οθόνη στα όργανα είναι έτοιμη για το Bluetooth module που εξασφαλίζει το πακέτο συνδεσιμότητας ΜΙΑ μεταξύ της Vespa και του έξυπνου κινητού σας. Το MIA, προσφέρεται ως standard στην συγκεκριμένη, Supoer Tech έκδοση. Στον δρόμο η παροιμιώδης ευελιξία της Vespa είναι πανταχού παρούσα και το μοντέλο δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα μέσα στην κίνηση, όσο πυκνή και είναι αυτή.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους τροχούς των 12 ιντσών, το ευχάριστο όμως είναι ότι σε σχέση με το παρελθόν, η νευρικότητα, ειδικά όταν περνά κανείς πάνω από κακοτεχνίες αποτελεί επίσης... παρελθόν. Βέβαια οι νόμοι της φυσικής δεν μπορούν να ανατραπούν, με την έννοια του ότι ένας 16άρης τροχός είναι πιο σταθερός και δεν “μασάει” από λακκούβες, στην προκειμένη περίπτωση όμως η βελτίωση είναι πολύ μεγάλη και σε συνδυασμό με το ABS, η όλη εμπειρία, ακόμα και αν αυτή περιλαμβάνει... στροφιλίκι, είναι διασκεδαστική και ασφαλής.

Με τα 130 χλμ./ώρα να αποτελούν μια εύκολα επιτεύξιμη ταχύτητα, η Vespa Super Tech 300 συμπεριλαμβάνει και τις εκδρομούλες αλά dolce vita στο ρεπερτόριο της. Οι δε επιταχύνσεις μέσα στην πόλη είναι πολύ καλές (και πάλι βοηθάνε οι τροχοί 12” σε αυτό), αυξάνοντας τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας. Αν υπάρχει κάτι αρνητικό για το μοντέλο, αυτό έχει να κάνει με την κατανάλωσή η οποία κυμάνθηκε 4-4.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, πλησιάζοντας τα 5 στον ανοικτό δρόμο.

Αλλά αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορεί να συγχωρέσει κανείς, ειδικά όταν έχει πιαστεί στο δίχτυ της απαράμιλλης γοητείας της. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την τιμή της. Αν σου αρέσει, θα την αγοράσεις. Αυτό που πρέπει να ειπωθεί όμως είναι ότι τα χρήματα σου θα πιάσουν τόπο, έχοντας αντίκρυσμα σε πολύ περισσότερα πράγματα από την εμφάνιση της και μόνο.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του στο Bikeit

Δείτε το στην σελίδα της αντιπροσωπείας 

Yamaha XMAX 300

yamaha xmax 300 kinisi 8


Το 2017, η Yamaha ανανέωσε το XMAX 250 το οποίο πλέον έδειχνε τα χρόνια του στην αγορά, ειδικά σε ότι είχε να κάνει με την ισχύ του κινητήρα. Η ανανέωση αυτή ήταν ριζική, με την σχεδίαση να ακολουθεί τα χνάρια των TMAX, ανώ σχεδόν τίποτα δεν έμεινε το ίδιο σε ότι αφορά στα επί μέρους τμήματα. 

Εγένετο ΧΜΑΧ 300 λοιπόν, με νέο, Blue Core μοτέρ στα 300 (292) κ.εκ. Βελτιωμένο σύστημα εισαγωγής με νέους αυλούς και βαλβίδες, offset τοποθέτηση πιστονιού, νέα σχεδίαση του θαλάμου καύσης και ειδική αντιτριβική επίστρωση στο εσωτερικό του κυλίνδρου.
Το αποτέλεσμα; Πιο αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση και φυσικά σε αύξηση της ιπποδύναμης, η οποία πιστοποιείται στα χαρτιά με +7,6 ίππους σε σύγκριση με το X-MAX 250… 27, 6 ίπποι στις 7.250 σ.α.λ., έναντι 20,1 στις 7.500 και 2,95 κιλά ροπής στις 5.750   έναντι 2,1 στις 6.000 σ.α.λ. 

Μια σημαντική επίσης προσθήκη στο X-MAX 300, ήταν αυτή του συστήματος traction control (TCS), το οποίο σε συνδυασμό με το standard ABS, δημιουργούν ένα άρτιο “σετάκι” συστημάτων ασφαλείας για τα δεδομένα της κατηγορίας. 
LED φώτα και keyless εκκίνηση, συμπληρώνουν τον εξοπλισμό.  

To πλαίσιο του νέου X-MAX 300 είναι επίσης νέας σχεδίασης, προσφέροντας αυξημένα χαρακτηριστικά ακαμψίας και πάρα όλες αυτές τις αλλαγές, το βάρος μειώθηκε, κατά 3 κιλά.
Στην σέλα του X-MAX 300 θα βολευτούν οι πάντες, βραχύσωμοι, μεγαλόσωμοι και όσοι ανήκουν φυσικά κάπου ανάμεσα σε ότι αφορά στο σωματότυπο. Κάτω από την σέλα, βρίσκεται ένας μεγάλος αποθηκευτικό χώρος, ο οποίος διαιρείται σε δύο μεγάλα τμήματα. Σε αυτόν, μπορούν να αποθηκευθούν άνετα δύο full face κράνη μαζί με μικροπράγματα. 

Στον δρόμο, ο νέος κινητήρας δείχνει τα δόντια του! Παρά την αρχική εντύπωση ότι θα είναι αναιμικός, αφού δεν ακούγεται καθόλου, δεν βγάζει κραδασμούς και δουλεύει “ηλεκτρικά”, έχει γεμάτη απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών, και με επιμονή στο γκάζι δείχνει ακόμα και 155 χλμ./ώρα στο κοντέρ, σε ανοικτές διαδρομές.

Μέσα στην πόλη προσφέρει άμεσες επιταχύνσεις από στάση ή εν κινήσει, ενώ το πλαίσιο και οι αναρτήσεις φροντίζουν ώστε οι οποίες παρεκκλίσεις προς την σβέλτη οδήγηση να μην προκαλούν τρόμο. 
Το μόνο σημείο που μας ενόχλησε κάπως ήταν η απουσία αίσθησης στα φρένα, χωρίς όμως η ισχύς τους να χαρακτηρίζεται ελλιπής. ABS και Traction Control λειτουργούν πολύ καλά, αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας μέσα στην πόλη και όχι μόνο. 

Σε ότι αφορά στην κατανάλωση, αυτή κυμάνθηκε από 3,6 μέχρι και 4,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, με την απόκλιση αυτή, να οφείλεται φυσικά στο πως και πόσο ανοίγει κανείς το γκάζι. Με ήρεμη και στρωτή οδήγηση στην πόλη, μπορεί κανείς να διατηρήσει σταθερά την κατανάλωση κάτω από τα 4 λίτρα. 

Δυναμική αναθεώρηση από την Υamaha λοιπόν, σε ότι αφορά στον εκπρόσωπο της στην κατηγορία. Το XMAX 300 είναι ολοκληρωμένο, γρήγορο και δυναμικό, έχοντας παράλληλα μια σχεδίαση που ξεχωρίζει, με δική της ταυτότητα. 
Τα 6.290 ευρώ που κοστίζει το ανάγουν ως το ακριβότερο scooter της κατηγορίας, αλλά όπως συμβαίνει και στα TMAX, διαφοροποιείται αρκετά από τον ανταγωνισμό και προσφέρει πολλά χαρίσματα με τον δυναμισμό, τις επιδόσεις και την σχεδίαση να ξεχωρίζουν.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του στο Bikeit 

Δείτε το στην σελίδα της αντιπροσωπείας 



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 17:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon