.
Κατηγορία Athens Supercross
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 12:11

Athens Supercross – The story

 

Το χρονικό από το 1993 έως σήμερα

 


Εδώ και μία εικοσαετία, το Athens Supercross παραμένει πιστό στο ραντεβού του, παρά τις δυσκολίες που συναντά ενίοτε. Παρακάτω, βρείτε χρονικά, αναφορές σε κάθε περίοδο που πραγματοποιήθηκε το Athens Supercross:

22/23 Μαΐου 1993


Ανατρέποντας κάθε κατεστημένο, ξεπερνώντας τη φαντασία ακόμα και των πιο τολμηρών, η Lamarco διοργανώνει τον πρώτο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού σε κλειστό στάδιο στην Ελλάδα. Μπορεί να έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε, αλλά κανείς δεν ξεχνά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Λευτέρη Παπανικολάκη να επικρατήσει του -διπλού τελικά- νικητή Freddy Verhestraeten. Η πρώτη σελίδα σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, αυτό του Athens Supercross, είχε γραφτεί.

4/5 Ιουνίου 1994

Με το βλέμμα μπροστά, το Athens Supercross ανοίγει τα φτερά του πέραν της Ευρώπης προσκαλώντας αναβάτες από τη «Mέκκα» του Supercross, τις ΗΠΑ. Ο ταχύτατος Ray Sommo πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα των Αμερικανών αθλητών. Όσο ταχύς ήταν στην πίστα ο Ray Sommo, τόσο θεαματικός ήταν στον αέρα ο Τσέχος Willy Formanek, ο οποίος κέρδισε στο διαγωνισμό αλμάτων που καθιερώθηκε για πρώτη φορά στο Athens Supercross. Τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησαν επάξια ο Σταύρος Γεωργακόπουλος και ο Λευτέρης Παπανικολάκης, ενώ ο Χρήστος Φωτόπουλος βρήκε πλέον παρέα στην επίδειξη Baby Cross.

14/15 Απριλίου 1995

Το 3ο Athens Supercross ήταν η απόδειξη της καθιέρωσης του αθλήματος στην Ελλάδα. 18.000 θεατές απόλαυσαν μια καταπληκτική διοργάνωση αλλά και έναν τρομερό Λευτέρη Καρέτσο να παλεύει επί ίσοις όροις με τους Willy Formanek και Jimmy Verbourgh για τη νίκη στους δύο μεγάλους τελικούς. Oι λιλιπούτειοι αστέρες του Baby Cross πλαισίωσαν συγκινητικά τους μεγάλους πρωταγωνιστές, ξεσηκώνοντας το κοινό που έφυγε μαγεμένο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

14/15 Δεκεμβρίου 1996

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, η ατμόσφαιρα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κάθε άλλο παρά χειμωνιάτικη ήταν. Πολλές οι διεθνείς συμμετοχές, σκληρός ο συναγωνισμός, κάτι που φυσικά δίνει ξεχωριστή σημασία στην προσπάθεια του Σταύρου Γεωργακόπουλου να φθάσει σε μια θέση στην πεντάδα. Διπλός νικητής ο γνωστός από τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jochen Jasinski, ενώ στο διαγωνισμό αλμάτων ο Λευτέρης Καρέτσος μοιράστηκε τις εντυπώσεις με τον Jimmy Verbourgh. Στις πολλές πρωτιές που έχει το Athens Supercross στην ιστορία του ήρθε να προστεθεί αυτή της διοργάνωσης αγώνα Scootercross.

29/30 Νοεμβρίου 1997

Στο πάνθεον των αναβατών από Ευρώπη και ΗΠΑ, που έδωσε τρομερές μάχες για τη νίκη, ήρθε να προστεθεί το εκπληκτικό θέαμα των αθλητών του ΒΜΧ, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αψηφώντας τους νόμους της φυσικής με τα άλματά τους. Ο νεαρός Καναδός Marco Dube ήταν τελικά ο διπλός νικητής, παρά την πίεση των J.S.Roy και D.Matson, ενώ ο Σταύρος Γεωργακόπουλος ήταν ξανά ο κορυφαίος των Ελλήνων. Ο Dube εκτός της ταχύτητάς του αποδείχθηκε και άκρως θεαματικός στον αέρα, αφού κατάφερε να επικρατήσει των R.Herring, J.Verbourgh, Kαρέτσου κ.λπ. στο διαγωνισμό αλμάτων, ενώ το Baby Cross έχει ανέβει τόσο που να θυμίζει πολύβουο μελίσσι.

28/29 Νοεμβρίου 1998


Guy Cooper από αρχής μέχρι τέλους. Ο πολύ έμπειρος Aμερικανός οδήγησε και τις δύο βραδιές στο δικό του επίπεδο, μπροστά σε ένα κοινό που χειροκροτούσε και απορούσε αν πατάει ποτέ στο έδαφος… Μπορεί να μην κατάφερε να αντιμετωπίσει τον Cooper στον κανονικό αγώνα ο Jimmy Verbourgh, επικράτησε όμως κατά κράτος στο διαγωνισμό αλμάτων. Από ελληνικής πλευράς, το ΒΜΧ Jump Show καθιερώνεται, και μαζί του ο Γιώργος “No Face” Φελέκης, ενώ οι Λ.Καρέτσος, Λ.Παπανικολάκης αλλά και ο Σταύρος Γεωργακόπουλος απέσπασαν τα χειροκροτήματα των θεατών.

25/26 Νοεμβρίου 2000

Ύστερα από αναγκαστική απουσία ενός έτους, το Athens Supercross επέστρεψε στο ΣΕΦ με τον καλύτερο τρόπο. Ο Ryan Clark ηγήθηκε των Aμερικανών αναβατών, και ο Γερμανός Bernd Eckenbach των Ευρωπαίων. Οι δύο αναβάτες πάλεψαν «σώμα με σώμα» και μοιράστηκαν νίκες και εντυπώσεις, ενώ ο Λευτέρης Παπανικολάκης κυριάρχησε από ελληνικής πλευράς αντιμετωπίζοντας πολλούς από τους καταξιωμένους διεθνείς οδηγούς. Συνεπαρμένο το κοινό από τον ήχο της τετράχρονης μοτοσυκλέτας του, ανακήρυξε τον Cedric Melotte ως τον πιο θεαματικό αναβάτη του πιο εκρηκτικού Jump Show στην ιστορία του Athens Supercross.

24/25 Νοεμβρίου 2001


Ένα συγκλονιστικό θέαμα έζησαν οι 14.000 θεατές του 8ου Athens Supercross στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίους οδηγούς του Αμερικανικού και Ευρωπαϊκού Supercross. Σάββατο βράδυ, ο Αμερικανός Ryan Clark -για δεύτερη συνεχή χρονιά- «άγγιξε» πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, μπροστά από το συμπατριώτη του Thomas Jason και το Γερμανό θεαματικό αναβάτη Bernd Eckenbach, ο οποίος στο μεγάλο τελικό της Κυριακής ήθελε οπωσδήποτε την καρό σημαία… και την κατέκτησε! «Παπανικολάκης» έγραψε και τις δύο βραδιές ο φωτεινός πίνακας για τον 1ο Έλληνα οδηγό, άλλαζε μόνο από Λευτέρης σε Αλέξανδρος… Λιλιπούτειοι αναβάτες του Baby Cross, Έλληνες ΒΜΧers σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα και οι Ελβετοί FMXers Thamer Engeli και Marco Bleiker, και σε ένα μοναδικής δεξιοτεχνίας Free Style Show, σφράγισαν το 8ο Athens Supercross ως το πλέον φαντασμαγορικό θέαμα στα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα!

19/20 Φεβρουαρίου 2005


Στο Κλειστό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (Ο.Α.Κ.Α.), 20.000 θεατές έζησαν μοναδικές στιγμές σ’ ένα παγκόσμιο υπερθέαμα. Σε μία πίστα Supercross που όμοιά της δεν έχει ξαναδημιουργηθεί στην Ελλάδα, οι Γάλλοι Vanni Julien, Jerome Hemerey και ο Αμερικάνος Damien Plotts έδωσαν μία συγκλονιστική μάχη για την πρώτη θέση στον Τελικό και των 2 ημερών. Πρώτος Έλληνας αναδείχθηκε ο Αλέξης Παπανικολάκης, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον Τελικό του Σαββάτου και την 7η στον Τελικό της Κυριακής. Ο 19χρονος Σουηδός freestyler Fredrik Johansson έκλεψε την παράσταση παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την φιγούρα back flip ξεσηκώνοντας το κοινό, το οποίο όρθιο στις κερκίδες του Κλειστού Σταδίου τον αποθέωσε και για τις 3 επιτυχημένες προσπάθειές του. Το «παρών» έδωσε και ο Αμερικάνος Jeff Tilton που με τις δικές του εντυπωσιακές εναέριες φιγούρες …Indian Air, Superman, Lazy Boy… απογείωσε την αδρεναλίνη των θεατών!

7/8 Iανουαρίου 2006


Με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ προσέλευσης κοινού από το 1ο Athens Supercross (1993), ολοκληρώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, όπου και επέστρεψε μετά από 4 χρόνια, το bp ultimate Athens Supercross 2006. 21.000 και πλέον θεατές έζησαν μοναδικές στιγμές σ’ ένα παγκόσμιο υπερθέαμα. Στον Μεγάλο Τελικό και των δύο ημερών νικητής αναδείχθηκε ο Αμερικανός Travis Banister. Ακολούθησαν οι Γάλλοι Stephan Demartis και Vincent Turpin το Σάββατο, και ο Άγγλος Ryan Voase και ο Γάλλος Stephan Demartis την Κυριακή. Πρώτος Έλληνας αναδείχθηκε ο Χρήστος Φωτόπουλος στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου ενώ ο Αλέξης Παπανικολάκης αναδείχθηκε πρώτος Έλληνας στον Μεγάλο Τελικό της Κυριακής. Το θέαμα «συμπλήρωσαν» 3 κορυφαίοι οδηγοί του freestyle, οι Γερμανοί Busty Wolter και Marc Fischer, και ο Ιταλός Stefano Minguzzi, οι οποίοι με long back flip nac nac και άλλες εναέριες φιγούρες ξεσήκωσαν το κοινό του bp ultimate Athens Supercross, το οποίο δεν σταματούσε να τους αποθεώνει.

6/7 Ιανουαρίου 2007


Πιστό στο ραντεβού του, το BP Ultimate Athens Supercross 2007 ήταν οργανωτικά άψογο, συγκεντρώνοντας πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό και προσφέροντας στους συνολικά 14,000 θεατές που το παρακολούθησαν ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Η Γαλλία έδωσε το πιο δυναμικό παρών από κάθε άλλη χώρα βάφοντας, σχεδόν ολοκληρωτικά με τα χρώματά της το βάθρο των νικητών κάθε ημέρας. Στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, νικητής αναδείχθηκε ο θεαματικότατος Florent Richier (Kawasaki) που άντεξε στην ασφυκτική πίεση του Alexadre Renet (Honda). Την μάχη των πρωτοπόρων παρακολούθησε από κοντά ο διακεκριμένος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross Ιταλός Davide Degli Esposti (Suzuki). Στον Μεγάλο Τελικό της Κυριακής, την πρωτοπορία πήρε αρχικά ο ανεβασμένος Fabien Izoird (Yamaha) αλλά ο Alexadre Renet κατάφερε να τον περάσει και να δει πρώτος την καρώ σημαία. Λίγο πιο πίσω ο Florent Richier άρπαξε πάνω στο νήμα την 3η θέση από τον Degli Esposti.
Την αγωνία για την έκβαση των αγώνων συμπλήρωσαν με το καλύτερο τρόπο οι freestylers Stefano Minguzzi (Ιταλία-Honda) και Bizouard Remi (Γαλλία-Yamaha) οι οποίοι, σε ένα άλμα 22 μέτρων έκαναν απίθανα εναέρια τρικς με κορυφαίο την τρομερή ανάποδη τούμπα (back flip). Συνεπαρμένοι από το εκρηκτικό κοινό, οι 2 αναβάτες, δοκίμασαν και κατάφεραν ταυτόχρονη εκτέλεση του back flip η οποία θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων όπως και ή άψογη, πρώτη indoor εμφάνιση του Έλληνα Freestyler Κυριάκου Σταμπουλόπουλου, ο οποίος έχει ακόμα πολλά να δείξει στο ελληνικό κοινό.

19/20 Ιανουαρίου 2008


17.000 θεατές απόλαυσαν το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου το Athens Supercross 2008 στο φυσικό του χώρο, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Στα 15χρόνα του «The BP Ultimate Athens Supercross» συμμετείχαν σπουδαία ονόματα από τον χώρο του παγκόσμιου motocross όπως ο Αμερικανός πρωταθλητής MX 125 Mike Brown, ο πρωταθλητής Καναδά Jean Sebastien Roy, οι καταξιωμένοι Γάλλοι Raphael Beaudoin, Fabien Izoird, Florent Richier και ο νεαρός ανερχόμενος συμπατριώτης τους Cyrille Coulon, ο Πορτογάλος Joaquim Rodrigues που διακρίνεται στο απαιτητικό αμερικανικό πρωτάθλημα, ο Ολλανδός Marco Stallmann, οι Ισραηλινοί Haim & Eliko Ohana με διεθνείς διακρίσεις και φυσικά όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες αναβάτες.

Την 1η ημέρα της εκδήλωσης μετά από μια πρωτοποριακή διαδικασία πρόκρισης (Riders Challenge) την οποία κέρδισε ο Mike Brown (Honda), 13 αναβάτες συμμετείχαν στον μεγάλο τελικό τον oποίο κέρδισε ο μεθοδικός Joaquim Rodrigues (KTM) που εκμεταλλεύτηκε μια ατυχία του Brown, αλλά και τα λάθη των Florent Richier (Kawasaki) και Cyrille Coulon (Suzuki) που τον ακολούθησαν στον βάθρο των νικητών.
Την Κυριακή ήταν σειρά του Mike Brown να γευτεί την χαρά της νίκης μετά από ένα εκπληκτικό φορτσάρισμα στους 3 τελευταίους γύρους του τελικού, ξεφεύγοντας από την ασφυκτική πίεση των Rodrigues και Richier. O Brown ήταν ξανά ο νικητής και στο Riders Challenge, ενώ από ελληνικής πλευράς, o Παναγιώτης Κουζής (Υamaha) κέρδισε τις εντυπώσεις μπαίνοντας στην οκτάδα κερδίζοντας μάλιστα την 2η ημέρα, την μονομαχία του με τον M. Stallmann (TM). Ο Παναγιώτης Κουζής ήταν ο πρώτος Έλληνας και τις δύο ημέρες.

Στο freestyle show οι Stefano Minguzzi και Remi Bizouard εκτέλεσαν θεαματικά άλματα με κορυφαίο το back-flip (την τρομερή ανάποδη τούμπα) και συνοδεύτηκαν από τον καλύτερο έλληνα του είδους τον Κυριάκο Σταμπουλόπουλο και τους Θανάση Αλεξά και Νώντα Λογοθέτη.
Ευχάριστη γεύση από τα παλιά αποτέλεσε η επίδειξη ΒΜΧ ενώ την σιγουριά ότι τα καλύτερα είναι μπροστά, έδωσε ο αγώνας Junior που έγινε για πρώτη φορά και στον οποίο συμμετείχαν νεαροί έλληνες αναβάτες 12-15 ετών (διπλός αλλά όχι άνετος νικητής ο Βολιώτης Γιάννης Μόσιος).

20/21 Νοεμβρίου 2010


Κορυφαίες συμμετοχές από όλο τον κόσμο, πολυεπίπεδες παράλληλες εκδηλώσεις και μια όμορφη ζωντανή ατμόσφαιρα, πλαισίωσαν το show, που δεν έχασε τίποτα από την γνωστή ποιότητα που έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια και δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από οργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου.
Τα 2 βράδια της εκδήλωσης άνοιξαν οι ανατρεπτικοί hiphopers Αρτέμης/Ευθύμης με mini συναυλία η οποία έδωσε την σκυτάλη στους αγώνες Supercross. Το αγωνιστικό κομμάτι συμπλήρωσαν καθοριστικά, η καλύτερη από κάθε άλλη φορά επίδειξη αλμάτων ΒΜΧ η οποία ξεσήκωσε τους θεατές, το εναέριο Freestyle Motocross Show, το Babycross, οι κληρώσεις δώρων και τo εκθεσιακό market από εταιρείες που στήριξαν την οργάνωση.

Για τους αγώνες Supercross, φρόντισαν οι καλύτεροι του είδους! Εκπληκτικές τεχνικές εναλλαγές οδηγικών γραμμών στην καλύτερη πίστα Supercross που φτιάχτηκε ποτέ στην Ελλάδα, προσπεράσεις και ανατροπές κατεστημένων εντυπωσίασαν το κοινό. Οι παγκοσμίως κυρίαρχοι στο είδος Aμερικανοί, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους Brock Sellards (Suzuki) και Cole Siebler (Honda) βρήκαν σθεναρή αντίσταση από τους εκπροσώπους της Ευρώπης, τον Ιταλό Stefano Dami (Honda), τον Γάλλο Julien Vanni (ΚΤΜ) και τον συμπατριώτη του Florent Richier (Kawasaki) με τον τελευταίο να κατακτά μια εκπληκτική νίκη στον τελικό της Κυριακής ελάχιστα μπροστά από τον Siebler που έκανε ό,τι μπορούσε για να κόψει την επινίκια φόρα του Richier χωρίς να τα καταφέρει. Λίγο πιο πίσω, ο έλληνας πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής (Yamaha) ξεσήκωσε τους χιλιάδες θεατές με τις μονομαχίες του με τον άγγλο Adam Chatfield (Suzuki), μάχη που παρακολούθησε από πολύ κοντά ο «αθόρυβος» Στέλιος Γαλατιανός (ΚΤΜ) που καιροφυλακτούσε.
Στην κατηγορία Junior, ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha) ήταν ο διπλός νικητής με τον Κωνσταντίνο Μπετίνη (Suzuki) να προσπαθεί για την έκπληξη και τον Γιώργο Αρβανίτη να κατακτά την τρίτη θέση.

Και τα 2 βράδια, έκλεισαν με το κοινό όρθιο, να χειροκροτεί ασταμάτητα τους freestylers! Οι δύο αναβάτες της ομάδας Red Bull, o Νεοζηλανδόs Nick Franklin και o Σουηδόs Daniel Bodin, παρουσίασαν όλη την γκάμα των tricks κλέβοντας την παράσταση με τα back flips (ανάποδη τούμπα και μάλιστα σε άλμα 24 μέτρων!) που τα συνδύασαν με nac-nac και kan-kan και με την μοναδική φιγούρα heart attack. Οι αναβάτες της Red Bull συνοδεύτηκαν άριστα από τον Βέλγο Jimmy Verburgh και τον νεαρό, ανερχόμενο στο είδος Έλληνα, Νώντα Λογοθέτη.
Τον θεσμό του Athens αγκάλιασαν για ακόμα μια φορά ο κόσμος του Ελληνικού motocross καθώς και 10.000 θεατές, οι οποίοι μαζί με τους χορηγούς συνεχίζουν να στηρίζουν την κορυφαία αυτή διοργάνωση για 17 χρόνια.

8/9 Οκτωβρίου 2011


Με πολύ θέαμα ολοκληρώθηκε το Monster Energy Athens Supercross στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.
Το αγαπημένο event του ελληνικού κοινού απέκτησε φέτος ατμόσφαιρα από αμερικανικό supercross και παγκόσμιο motocross, μπαίνοντας στην οικογένεια του Monster Energy και φιλοξενώντας τον καλύτερο αναβάτη όλων των εποχών!
Οι 17.000 θεατές που επισκέφθηκαν το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας το σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφο από τον Ricky Carmichael, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας και έδωσε την υπόσχεση του χρόνου να φέρει μαζί και τον εξοπλισμό του για να συμμετέχει στους αγώνες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι , οι τελικοί και των δύο ημερών είχαν έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των αναβατών οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Νικητής του Σαββάτου ήταν ο Αμερικανός Peick Weston (YAMAHA), ενώ τον ακολούθησαν οι Γάλλοι Cedric Soubeyras (HONDA) και ο Ramette Thomas (SUZUKI). Πρώτος Έλληνας στους αγώνες του Σαββάτου αναδείχθηκε ο Στέλιος Γαλατιανός (YAMAHA).
Στον τελικό της Κυριακής νικητής αναδείχθηκε ο ταχύτατος Cedric Soubeyras, ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν ο Γάλλος Florent Richier (SUZUKI) και ο Αμερικανός Peick Weston αντίστοιχα. Πρώτος Έλληνας στον Τελικό της Κυριακής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κουζής (HUSQVARNA).
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στους αγώνες συμμετείχαν και οι αναβάτες της κατηγορίας Junior με νικητή και των δύο ημερών τον Μανώλη Κρητικό.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά Free Style Show που έχουμε δει ποτέ στην Αθήνα πρόσφεραν δύο από τους καλύτερους freestylers στον κόσμο, ο Ισπανός Edgar Torronteras και ο Γάλλος Remi Bizouard καθώς και ο Έλληνας Νόντας Λογοθέτης που ήταν καλύτερος από ποτέ! Η παρουσία του Edgar Torronteras στην χώρα μας χαρακτηρίζεται μοναδική καθώς είναι ένας από τους πρώτους διδάξαντες του freestyle motocross. Ο Torronteras θέλοντας πραγματικά να απογειώσει το ελληνικό κοινό, παρουσίασε εκτός από τα μοναδικά του άλματα και μια μοναδική μουσική παράσταση bit box, ξεσηκώνοντας ολόκληρο το στάδιο και αφήνοντας άφωνο τον κόσμο του Monster Energy Athens Supercross με τις ικανότητες του!

Φυσικά από το διήμερο αυτό των αγώνων δεν έλειπαν και οι λιλιπούτειοι αναβάτες του baby cross.
Το Monster Energy Athens Supercross ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στα πλαίσια ενός FestivalΜοτοσυκλέτας που λειτουργούσε για 4 ημέρες στον προαύλιο χώρο του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας όπου οι εταιρείες που συμμετείχαν παρουσίασαν ό,τι νεότερο σε μοτοσυκλέτες, scooter και αξεσουάρ για τον αναβάτη, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και Trial Show από τον Λευτέρη Καρέτσο και τον Μάριο Πολυχρονιάδη.
Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν το MONSTER ENERGY και οι εταιρείες HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, KRD-FOX καιBELRAY ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 12:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon