Στην επιφάνεια βρέθηκαν ξανά, δηλώσεις του Sete Gibernau που έγιναν σε μία παλαιότερη συνέντευξη του σε ιταλικά μέσα, καθώς ο Ισπανός είχε καίρια τοποθετηθεί τότε για κάτι σοβαρό – την ασφάλεια στους αγώνες, όταν κάποιοι «σταρ» κάνουν πράγματα πέρα από τους κανόνες και μένουν «ανέγγιχτοι». Το 2025 σηματοδότησε την 20ή επέτειο από την περιβόητη εντός πίστας σύγκρουση του Sete Gibernau με τον Valentino Rossi στην στροφή 13 της Jerez, όταν και οι δύο διεκδίκησαν την ίδια αγωνιστική γραμμή και συγκρούστηκαν, με την επιθετικότητα του Rossi να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.
Είναι προφανές ότι ο Gibernau δεν ψήνεται και πολύ, ούτε καν να του θυμίζουν το γεγονός, αλλά επί τη ευκαιρία αυτής της συνέντευξης, έκανε μερικές βαρύγδουπες δηλώσεις, σημειώνοντας ότι η στιγμή αυτή τον έκανε να «αρχίσει να χάνει την πίστη του στους αγώνες». Είπε συγκεκριμενα: «Με χτύπησε στην τελευταία στροφή και κατέληξα εκτός πίστας. Ήρθα δεύτερος, αλλά ο Rossi δεν δέχθηκε καμία τιμωρία. Εκεί άρχισα να χάνω την πίστη μου για το σπορ.»
«Από έναν άνθρωπο σαν τον Valentino, που ήταν ο σούπερσταρ, γιατί να γίνει απόδεκτό αυτό; Κατά την γνώμη μου, είναι λάθος. Δεν χρειαζόταν να το κάνει. Και από τότε έχουν γίνει πολλά πράγματα εξαιτίας αυτής ακριβώς της κίνησης. Επειδή κάποιοι το είδαν και είπαν, αυτός είναι ο τρόπος να γίνεται το πράγμα. Μετά το κάνει ο Marc, μετά το κάνει κάποιος άλλος, και έτσι σκοτώνεται κόσμος στους αγώνες. Είναι πραγματικά επικίνδυνο».
«Δεν ήταν σπορ επαφής και δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν. Έγιναν πράγματα και εσωτερικά, στο πρωτάθλημα και απλά το έχασα, έσπασε η ψευδαίσθηση μου για τους αγώνες».
Ο Gibernau θυμήθηκε και την στιγμή που, το 2006 και με φρέσκια την μεταγραφή του στην Ducati, ένιωσε να αποσύρεται πνευματικά από τους αγώνες – όταν η εκκίνηση από την 2η θέση στο grid μετατράπηκε σε πνευματικό εφιάλτη: «Πηγαίναμε πολύ καλά. Δυστυχώς όμως ένας μηχανικός ξέχασε να σφίξει μία συγκεκριμένη βίδα στο κιβώτιο και έπρεπε να αποσυρθώ από τον πρώτο γύρο. Εκείνη την ημέρα παραιτήθηκα μέσα μου από τους αγώνες. Είχα πάλεψει πάρα πολύ για να έχω τον εαυτό μου σε εκείνη τη θέση, αντιμετωπίζοντας προσωπικούς μου δαίμονες, και έναν από τους καλύτερους αναβάτες όλων των εποχών, τον Valentino.»
«Το άθλημα μας είναι ήδη αρκετά επικίνδυνο, το να μπορείς να χτυπήσεις κάποιον και να λένε, α ήαν πολύ γενναίο αυτό που έκανες, όχι, δεν ήταν γενναίο, ήταν επικίνδυνο. Δεν θα ήθελα να τρέχει ο γιος μου σε ένα τέτοιο άθλημα. Η γενναιότητα δεν έχει να κάνει με το να χτυπάς τον άλλο. Άμα θέλεις να κάνεις τέτοια πράγματα, πήγαινε στο box» είπε.










