.
Κατηγορία Αναβάτες
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 19:23

Αφιέρωμα – Τα νέα μοντέλα της Daytona για το 2023

Άφθονα νέα μοντέλα μας επιφύλασσε για το 2023 η ευρύτερη οικογένεια Daytona, συμπεριλαμβανομένων των Zontes και Daytona Best Electric.

Η επικαιρότητα της Daytona Motors για το 2023 ήταν γεμάτη ειδήσεις και νέες αφίξεις νέων μοντέλων που περιλαμβάνουν τη Zontes, αλλά και την ηλεκτρική πτέρυγα, Daytona Best Electric.

Τα πιο ηχηρά νέα μας έρχονται με το λογότυπο της Zontes, καθώς σταδιακά υποδεχόμαστε τη νέα οικογένεια των 350, η οποία ανανεώνει τη φουρνιά που μας σύστησε αυτό το νέο όνομα στην Ελλάδα με τη σειρά των 310.

Το κουαρτέτο των 350Τ2, 350Χ2, V350 και 350R1 φορούν τον νέο μονοκύλινδρο που είχε πρωτοεμφανιστεί με το GK350 και αναβαθμίζουν μια σειρά μοτοσυκλετών που εντάσσονται τυπικά στην κατηγορία των διπλωμάτων Α2, έχουν ωστόσο θέλγητρα που μπορούν να σαγηνεύσουν οποιονδήποτε μοτοσυκλετιστή, ανεξαρτήτως νομικών ορίων.

Παράλληλα, η Zontes μεγαλώνει και στην Α1 κατηγορία με τρία ενδιαφέροντα νέα μοντέλα για κάθε γούστο, από το ρετρό G125 στο πιο σύγχρονης κοπής Ζ2 125, αλλά και το σκούτερ Μ125, που κλωνοποιεί την εμφάνιση του Μ310.

Με το λογότυπο της Daytona έχουμε επίσης αρκετές νέες αφίξεις σκούτερ με πρώτο και μεγαλύτερο το Virtus 250, ενώ η ηλεκτρική πλευρά της Daytona Best Electric έχει επίσης με αρκετές νέες προτάσεις για τις καθημερινές ανάγκες της πόλης, από το προδιαγραφών Α1 Diva 125e ως το Cityplay 50 που δεν απαιτεί καν δίπλωμα οδήγησης για τη χρήση του.

Daytona by Zontes 350T2

daytona zontes 350t2

Η Daytona 350T2 έρχεται ανανεωμένη με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα των 348cc, η αναβάθμιση όμως δεν περιορίζεται μόνο στον κινητήρα, αλλά επεκτείνεται και στον εξοπλισμό.

Ο νέος κινητήρας των 348 cc αποδίδει 39.5 ίππους και 3.3 kgm ροπής μέσω μονόδρομου συμπλέκτη, με χαμηλή κατανάλωση και την κεντρική μονάδα διαχείρισής του να προσφέρει δύο επιλέξιμες χαρτογραφήσεις (Mode E για καλύτερη κατανάλωση και Mode S για σπορ οδήγηση).

Ο ψεκασμός προέρχεται από την πιο πρόσφατη γενιά συστημάτων της Bosch, ενώ έχει αυξηθεί και η απόδοση της γεννήτριας με ταυτόχρονη μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας και των απαραίτητων διαστημάτων συντήρησης. Αντίστοιχα έχει μειωθεί και το βάρος με ανάλογο όφελος στη μείωση των κραδασμών και τη συνολική απόδοση, ενώ η μπαταρία είναι τύπου gel με χωρητικότητα 10Ah.

Εντελώς νέας σχεδίασης είναι και το φιλτροκούτι της 350Τ2, με αυξημένη χωρητικότητα κατά 30% σε σύγκριση με του 310, ενισχύοντας τη ροπή στις χαμηλές στροφές, ενώ σημαντικά μειωμένο είναι και το επίπεδο θορύβου. Ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος, ούτως ώστε ακόμη και κατά τη διάρκεια της σπορ οδήγησης τα γρήγορα κατεβάσματα των σχέσεων να μην επηρεάζουν τη δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Στις αναρτήσεις έχουμε μπροστά ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm και πίσω ένα αμορτισέρ, στο μπροστινό φρένο μια ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα της J.Juan που δαγκώνει έναν δίσκο 320 mm, με υποστήριξη από δικάβαλο ABS της Bosch.

Η 350Τ2 έχει δεχθεί ένα συνολικό επανασχεδιασμό, με στόχο την ουσία και όχι απλώς τον εντυπωσιασμό. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η σέλα, η οποία πέρα από το διαφορετικό αφρώδες για μεγαλύτερη άνεση, έχει αλλάξει και το σχεδιασμό της επένδυσης με καλύτερες αντιολισθητικές ιδιότητες.

Η ζελατίνα ρυθμίζεται ηλεκτρικά, σχεδιασμένη αεροδυναμικά ώστε να αποφεύγονται οι στροβιλισμοί και το φαινόμενο της υποπίεσης. Στον τομέα της προστασίας, επανασχεδιασμένες είναι και οι προστατευτικές χούφτες, που καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια και διαθέτουν ενίσχυση από αλουμίνιο.

Με γνώμονα τη δυνατότητα κίνησης και εκτός δρόμου, η μοτοσυκλέτα διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό της προστατευτικά κάγκελα για τον κινητήρα και τα πλαστικά, μελετημένα προσεκτικά, ώστε ακόμη και οι μικρές ανώδυνες πτώσεις να μην τραυματίσουν στο ελάχιστο το πανέμορφο σχεδιαστικά κοστούμι της.

Στάνταρ είναι επίσης και το σύστημα keyless GEN 2.5 το οποίο προσφέρει υψηλότερο επίπεδο αντικλεπτικής ασφάλειας, χάρη στην εξελιγμένη κρυπτογράφησή του. Το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχει το κάλυμμα της τάπας του ρεζερβουάρ, το κλείδωμα της σέλας και το κεντρικό κλείδωμα.

Τα φωτιστικά σώματα είναι όλα τεχνολογίας LED, η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και φωτεινότητας διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στο περιβάλλον και τέσσερεις επιλογές εμφάνισης, ενώ εκτός των συνηθισμένων πληροφοριών περιλαμβάνει και ένδειξη θερμοκρασίας και πίεσης των ελαστικών.

Παρέχεται ακόμη δυνατότητα φόρτισης συσκευών με δύο θύρες ταχείας φόρτισης USB QC3, ισχύος έως 18W η καθεμιά.

Η λιανική τιμή του νέου 350Τ2 ανακοινώνεται στα €4.995.

Daytona by Zontes 350R1

daytona zontes 350r1

Nέα streetfighter μεσαίου κυβισμού με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα των 348 cc, εντυπωσιακό μονόμπρατσο ψαλίδι αλουμινίου και επίπεδο εξοπλισμού που συναντάται σε πολύ μεγαλύτερες και ακριβότερες μοτοσυκλέτες.

Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα τρία μοντέλα της συγκεκριμένης οικογένειας, ο νέος υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας με ψεκασμό της Bosch προσφέρει 39.5 ίππους με δύο επιλέξιμες χαρτογραφήσεις (ECO, SPORT), μέσω εξατάχυτου κιβωτίου και μονόδρομου συμπλέκτη.

Ο εξοπλισμός είναι και εδώ πλουσιότατος, με σύστημα Keyless Gen 2.5, έγχρωμη TFT οθόνη με τέσσερεις επιλογές εμφάνισης, ένδειξη θερμοκρασίας και πίεσης των ελαστικών, φωτιζόμενους διακόπτες που ελέγχουν την τάπα βενζίνης, την κλειδαριά τιμονιού και το άνοιγμα της σέλας, δύο θύρες USB QC3.0 για ταχεία φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα, φώτα LED, αλλά και ρυθμιζόμενα λεβιέ πίσω φρένου και κιβωτίου σε τρεις θέσεις (εμπρός-πίσω) ώστε ο αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει απόλυτα τη θέση οδήγησης στα μέτρα του.

Στις αναρτήσεις και τα φρένα η εικόνα είναι ανάλογη με αυτή των “αδελφών” μοντέλων, με ανεστραμμένο πιρούνι με διάμετρο 43mm και πίσω ένα αμορτισέρ αζώτου-λαδιού, φρένα της ισπανικής J.Juan, με δίσκο 320 mm και ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα μπροστά, καθώς και δικάναλο ABS της Bosch.

Η Daytona 350R1 θα διατεθεί στην ελληνική αγορά προς €4,795.

Daytona by Zontes V350

daytona zontes v350

Η νέα γενιά του power cruiser της Zontes φορά έναν νέο μονοκύλινδρο, τετραβάλβιδο, υγρόψυκτο κινητήρα με ψεκασμό της Bosch που αποδίδει 39.5 ίππους μέσω εξατάχυτου κιβωτίου και μονόδρομου συμπλέκτη, ενώ χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση, χάρη στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες μηχανουργικών κατεργασιών, επεξεργασίας μετάλλων και μεθόδους χύτευσης.

Η κεντρική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα (ECU) προσφέρει δύο ξεχωριστές χαρτογραφήσεις για την απόδοση (ECO και SPORT), δίνοντας στον αναβάτη να επιλέξει ανάλογα με το στιλ και το ρυθμό οδήγησης που επιθυμεί.

Στις αναρτήσεις συναντάμε μπροστά ανεστραμμένο πιρούνι 43mm και πίσω ένα αμορτισέρ, ενώ τα φρένα αποτελούνται μπροστά από μία ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα της ισπανικής J.Juan σε δίσκο 320mm, πίσω βρίσκουμε έναν ακόμη δίσκο 265mm, ενώ συμπληρώνεται από το δικάναλο ABS της Bosch.

Προσηλωμένη στο χαρακτήρα των cruiser μοτοσυκλετών η V350 προσφέρει χαμηλό ύψος σέλας στα 765mm, έτσι ώστε να είναι προσιτή σε μια μεγάλη γκάμα αναβατών, συμπεριλαμβανομένου και του γυναικείου κοινού.

Ο εξοπλισμός είναι πλουσιότατος, με τη νέα γενιά του ασύρματου keyless συστήματος GEN 2.5 που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο αντικλεπτικής ασφάλειας και διεθνή πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP67. Το κεντρικό ηλεκτρικό κλείδωμα ελέγχει τόσο τον κεντρικό διακόπτη, όσο και τη σέλα και το καπάκι της τάπας βενζίνης, με τις παραπάνω λειτουργίες να γίνονται πανεύκολα και με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και φωτεινότητας διαθέτει τέσσερα διαφορετικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που προτιμά και πέρα από τις συνήθεις ενδείξεις, περιλαμβάνει επίσης ένδειξη θερμοκρασίας και πίεσης των ελαστικών, καθώς και πλήρη καταγραφή των δεδομένων της μοτοσυκλέτας – ακόμη και βλαβών – για να κρατά ενήμερο τον αναβάτη για την κατάσταση του οχήματός του σε πραγματικό χρόνο.

Η V350 διαθέτει φωτιζόμενους διακόπτες, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται επίσης και διπλή θύρα USB QC3.0 για ταχεία φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα, με την κάθε θύρα να έχει δυνατότητα φόρτισης ισχύος 18W.

Τα λεβιέ του πίσω φρένου και του κιβωτίου είναι ρυθμιζόμενα σε τρεις θέσεις (εμπρός-πίσω), έτσι ώστε ο αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει απόλυτα τη θέση οδήγησης στα μέτρα του, ενώ αντίστοιχη προσοχή έχει δοθεί και ανδιπλούμενα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, τα οποία "φωλιάζουν" στα πλαϊνά πλαστικά, δημιουργώντας μια ενιαία αισθητική.

Το εντυπωσιακό σε εμφάνιση και στιβαρό σε αίσθηση μονόμπρατσο ψαλίδι έχει κατασκευαστεί με την πιο εξελιγμένη μέθοδο χύτευσης του εργοστασίου και συνδυάζεται με φαρδύ πίσω ελαστικό διάστασης 180/55-17 που τονίζει τον power cruiser χαρακτήρα.

Η Daytona V350 θα πωλείται στην εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή των €4,795.

Daytona by Zontes 350X2

daytona zontes 350x2

Προικισμένη με πλούσιο ταξιδιωτικό εξοπλισμό και τον ολοκαίνουργιο κινητήρα των 348 κυβικών εκατοστών, η 350Χ2 καταργεί κάθε περιορισμό στο που μπορείς να φτάσεις, με ολοκληρωμένη αεροδυναμική προστασία και ικανές επιδόσεις.

Χτίζεται γύρω από τον νέο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα που φορά όλη η νέα οικογένεια της Zontes (350T2, V350 και 350R1) και ο οποίος αποδίδει 39.5 ίππους και 3.3 kgm σε δύο λειτουργίες απόδοσης (χαρτογραφήσεις ECO και SPORT), τροφοδοτούμενος από ψεκασμό της Bosch και περνώντας την αποδιδόμενη δύναμή του μέσω μονόδρομου συμπλέκτη και εξατάχυτου κιβωτίου.

Ο εξοπλισμός της sport touring έκδοσης 350Χ2 είναι πλούσιος όπως και σε όλη τη φαμίλια των Zontes 350, ξεκινώντας με τη νέα γενιά του ασύρματου keyless συστήματος GEN 2.5 που προσφέρει αυξημένη αντικλεπτική προστασία.

Διαθέτει ακόμη έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth και τέσσερεις επιλογές εμφάνισης, ένδειξη πίεσης των ελαστικών, φωτιζόμενους διακόπτες που ελέγχουν ηλεκτρικά το κάλυμμα της τάπας βενζίνης, το κλείδωμα / ξεκλείδωμα του τιμονιού, το άνοιγμα της σέλας και τη ρύθμιση του ύψους της ζελατίνας, διπλή θύρα USB QC3.0 (18W x 2) και LED φώτα παντού.

Οι αναρτήσεις του 350Χ2 περιλαμβάνουν ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm και ένα αμορτισέρ πίσω, στα φρένα έχουμε και εδώ την υπογραφή της J.Juan, με ένα δίσκο 320 mm μπροστά και τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα, αλλά και δικάναλο ABS της Bosch.

Η τιμή της Daytona 350X2 καθορίζεται στα €4,795.

Daytona by Zontes Z2 125

daytona zontes z2 125

Το νέο Z2 125 είναι ένα χρηστικό commuter που μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου (υπό προϋποθέσεις), με μοντέρνο σχεδιασμό.

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του αποδίδει 14.7 hp στις 9,000 rpm και 1.4 kgm ροπής στις 7,000 rpm, εξοπλίζεται δε με μονόδρομο συμπλέκτη.

Το Ζ2 125 διαθέτει πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως το δικάναλο ABS που εγγυάται ασφάλεια κατά την πέδηση ανεξαρτήτως συνθηκών. H LCD οθόνη που προβάλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ενδείξεις, το ηλεκτρικό κλείδωμα της σέλας με τον κεντρικό διακόπτη που διαθέτει μαγνητική αντικλεπτική προστασία και η διπλή θύρα USB 2.1A για ταυτόχρονη φόρτιση δύο συσκευών, περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό του Ζ2.

Η αποσπώμενη αλουμινένια σχάρα, η οποία αφαιρείται και ξαναμπαίνει πολύ εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες μεταφοράς του αναβάτη, ενώ χάρη στην πολύ όμορφη και έξυπνη σχεδίασή της, δεν αλλάζει το σπορ προφίλ της μοτοσυκλέτας.

Το μεγάλο ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 17 λίτρα χαρίζει εξίσου μεγάλα περιθώρια αυτονομίας, με το σχήμα του να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική εμφάνιση του Ζ2, ενώ εσωτερικά διαθέτει γαλβανισμένη επιφάνεια προκειμένου να εκμηδενιστεί η πιθανότητα διάβρωσης.

Το πίσω αμορτισέρ αζώτου-λαδιού, έχει τις κατάλληλες ρυθμίσεις από το εργοστάσιο για τη βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και τη σπορ συμπεριφορά, με χαμηλή προφόρτιση και μεγάλη διαδρομή, διατηρώντας συνεχώς τη θερμοκρασία του λαδιού σε χαμηλά επίπεδα και κατ' επέκταση σταθερή την απόδοσή του.

Για την άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη φροντίζει η κομψή και ενιαία σέλα, η οποία είναι κατασκευασμένη με την πιο σύγχρονη τεχνολογία για την παραγωγή αφρώδους με χαμηλό ύψος, αλλά με σημαντικά χαρακτηριστικά άνεσης.

Η τιμή του Daytona Z2 125 by Zontes έχει ανακοινώνεται στα €2.995.

Daytona by Zontes G125

daytona zontes g125

Το G155 της Daytona Motors μας έκλεψε τις καρδιές όταν επισκέφτηκε το Βikeit για την προγραμματισμένη δοκιμή του, ωστόσο με τα 155 cc του δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατόχους αδειών οδήγησης Α1 κατηγορίας. Αυτό “διορθώνεται” με την παρουσίαση της ίδιας μοτοσυκλέτας και με κινητήρα 125 κυβικών.

Το μικρότερο G125 δεν διαφέρει ουσιαστικά πουθενά αλλού πλην της χωρητικότητας από το 155, διαθέτοντας τον ίδιο εντυπωσιακό εξοπλισμό: δικάναλο ABS της Bosch, διπλή χαρτογράφηση (Eco/Sport), μονόδρομο συμπλέκτη, LED φώτα παντού, δύο θύρες USB για φόρτιση συσκευών, προστατευτικά μανέτας και bar-end καθρέπτες (στην άκρη του τιμονιού) σε στυλ café racer.

Η διαφορά του ελαφρώς μικρότερου μονοκύλινδρου κινητήρα συνοψίζεται σε περίπου 3 ίππους, καθώς εδώ η ισχύς κορυφώνεται στους 14.7 ίππους στις 9,000 rpm και η ροπή στα 1.3 kgm στις 7,000rpm.

Ζυγίζει 160 κιλά πλήρες και διαθέτει το ίδιο μεγάλο ρεζερβουάρ 20 λίτρων με το G155, με τη Daytona να δηλώνει πως με αυτό μπορεί να βγάλει αυτονομία έως και 1000 χιλιόμετρα!

Η λιανική του τιμή ορίζεται στα νοστιμότατα €2,995, δηλαδή μόλις 100 ευρώ λιγότερα από το G155.

Daytona Virtus 250

daytona Virtus 250

Το νέο Virtus 250 της Daytona συνιστά μια νέα πρόταση στην κατηγορία των urban adventure scooters, με νεανικό σχεδιασμό που «κλείνει το μάτι» στην αστική περιπέτεια.

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος, κινητήρας του αποδίδει 25.2 ίππους στις 8,750 σ.α.λ. με ονομαστική κατανάλωση μόλις 3.2 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα (WMTC3). Σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα των 13.5 λίτρων η αυτονομία του -με οικονομική οδήγηση- μεταφράζεται σε 420 χιλιόμετρα.

Το Virtus 250 είναι προικισμένο με πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως το έξυπνο σύστημα keyless με ηλεκτρικό κλείδωμα/ξεκλείδωμα της σέλα και της τάπας του ρεζερβουάρ. Η έγχρωμη LCD οθόνη προβάλλει όχι μόνο τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες, αλλά και πλήθος συμπληρωματικών ενδείξεων οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την πίεση των ελαστικών, την εξωτερική θερμοκρασία και ένα πληρέστατο trip computer.

Επιπλέον, το Virtus είναι εξοπλισμένο και με θερμαινόμενα γκριπ, με λειτουργία τριών σταδίων, παροχή ρεύματος 12V στην αριστερή πλευρά των οργάνων, αλλά και θύρα φόρτισης USB στο ντουλαπάκι που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι στην αριστερή πλευρά της ποδιάς, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη και διάφορα μικροαντικείμενα.

Ο κύριος αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται κάτω από τη σέλα, μέσα στον οποίο μπορεί να χωρέσει το κράνος του αναβάτη, με τη σχάρα να ανεβάζει ακόμη περισσότερο το επίπεδο πρακτικότητας του Virtus.

Διαθέτει δύο δισκόφρενα (εμπρός/πίσω) με δαγκάνες της J.Juan (ακτινική μπροστά) και δίσκους τύπου «μαργαρίτα», ενώ φυσικά υπάρχει και ABS που φροντίζει για το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας κατά την πέδηση. Οι μανέτες των φρένων είναι ρυθμιζόμενες σε πέντε θέσεις, με το Virtus 250 να αποτελεί ένα από τα ελάχιστα scooters της κατηγορίας του με τέτοια δυνατότητα. Το πακέτο των αναρτήσεων έρχεται από την ΚΥΒ και περιλαμβάνει ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 38mm, το οποίο προσφέρει διαδρομή 90 χιλιοστών και πίσω δύο αμορτισέρ αερίου-λαδιού με ξεχωριστό δοχείο εκτόνωσης και ρύθμιση για την προφόρτιση των ελατηρίων.

Το νέο Virtus 250 διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε. και η τιμή του έχει καθοριστεί στα €4,495.

Zontes M125

zontes m125
Ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε το Μ310, το νέο Μ125 χαρακτηρίζεται από δυναμικές γραμμές και επιθετική εμφάνιση, ενώ διαστάσεις και θέση οδήγησης παραμένουν ίδιες με το 310.

Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας των 124.6 κυβικών αποδίδει 14.6 ίππους και 1.3 kgm ροπής, τοποθετώντας το στα κορυφαία της κατηγορίας του, με την τροφοδοσία να γίνεται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού. Παράλληλα, τα επίπεδα της κατανάλωσης φτάνουν στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της τάξης των 2,6L/100km, που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12 λίτρων, μπορεί να επιτευχθεί αυτονομία που ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα.

Όπως το Μ310 έτσι και το Μ125 διαθέτει έναν κορυφαίο και από τους πλουσιότερους εξοπλισμούς της κατηγορίας:

• LED φωτιστικά σώματα του χαρίζουν μια μοναδική όψη και μια άκρως αποτελεσματική δέσμη, με το τρισδιάστατο μπροστινό προβολέα και τα πλάγια τοποθετημένα φώτα ημέρας να προσδίδουν τη μοναδική οικογενειακή ταυτότητα των σκούτερ της ZONTES. Η συστοιχία των οκτώ κάθετων LED πίσω είναι άλλο ένα μοναδικό σημείο που ξεχωρίζει το Μ125, ενώ οι διακόπτες με τον οπίσθιο φωτισμό και οι αλουμινένιοι καθρέπτες με τις επίσης αλουμινένιες και ρυθμιζόμενες μανέτες, τονίζουν εμφατικά το υψηλό επίπεδο ποιότητας του εξοπλισμού.

• Η πιο κοντή φιμέ ζελατίνα ρυθμίζεται ηλεκτρικά, όπως ηλεκτρικό είναι και το κεντρικό κλείδωμα χάρη στην keyless τεχνολογία που διαθέτει. Το επαγωγικό κλειδί είναι μικρό σε μέγεθος και μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε λουράκι ενός smart watch. Αναγνωρίζει το ειδικό κλειδί όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου και διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα που λειτουργεί ακόμα κι αν η στάθμη μπαταρίας είναι χαμηλή. Μέσω του κεντρικού κλειδώματος ελέγχεται το κλείδωμα της σέλας, του τιμονιού και του καλύμματος για την τάπα του ρεζερβουάρ.

• Η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και φωτεινότητας, TFT/LCD με τεχνολογία IPS για μεγαλύτερη γωνία θέασης, διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν στο περιβάλλον. Έχει τέσσερα εξατομικευμένα θεματικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που του ταιριάζει.

• Το Μ125 διαθέτει και διπλή θύρα φόρτισης USB QC3.0, μέσα στο αριστερό νοτυλαπάκι κάτω από το τιμόνι.

• Το γερμανικό και υψηλής ακρίβειας σύστημα TPMS παρακολουθεί, ενημερώνει για τη σωστή πίεση και θερμοκρασία των ελαστικών και προειδοποιεί σε περίπτωση μη φυσιολογικής πίεσης στην οθόνη της μοτοσυκλέτας.

Το πακέτο των αναρτήσεων του Μ125 αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 35 mm και 105 mm διαδρομής, καθώς και από δύο αμορτισέρ πίσω που δίνουν 92.5 mm διαδρομής και ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση σε πέντε θέσεις. Οι αναρτήσεις συνεργάζονται με ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο χάρη στο σχεδιασμό του προσφέρει μεγάλο κόψιμο τιμονιού (43˚ εκατέρωθεν), αυξάνοντας κατακόρυφα τα επίπεδα ευελιξίας και ελιγμών του Μ125.

Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, στα 160mm, αποτελεί επίσης ένα μεγάλο σύμμαχο στην αναμέτρησή του με τις κακοτεχνίες των δρόμων.

Τα φρένα είναι ίδια ακριβώς με του μεγαλύτερου Μ310, με τους δίσκους των 265mm και την ύπαρξη ABS. Το Ζοντες Μ125 μάλιστα, είναι από τα λίγα σκούτερ της Α1 κατηγορίας που διαθέτουν δικάναλο ABS, με την τιμή του να ορίζεται στα €3,595.

Daytona Ravida 125

daytona ravida

Το νέο Daytona Ravida 125 καταφέρνει να παντρέψει με ένα μοναδικό τρόπο την κλασική και αξεπέραστη αισθητική του σχεδιασμού του, με τη σύγχρονη τεχνολογία και έναν πλούσιο εξοπλισμό, δημιουργώντας ένα ελκυστικό πακέτο που δύσκολα θα αφήσει κάποιο βλέμμα να του ξεφύγει…

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής παντού, όπως στα Full LED φωτιστικά σώματα που το περίγραμμα και τα σχήματα που δημιουργούν, απογειώνουν αισθητικά την σιλουέτα του Ravida. Τα ενσωματωμένα στην ποδιά φλας, οι λείες και στρογγυλεμένες επιφάνειες, σε συνδυασμό με το πολυγωνικό σχήμα του τιμονιού και του κεντρικού προβολέα που ακολουθεί τις γραμμές του, κάνουν μία στιλιστική αντίθεση που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, ενώ οι αεροδυναμικές λεπτομέρειες στα πίσω καπάκια ενισχύουν το φόρο τιμής στην κλασικότητα που αποτίει ο σχεδιασμός του Ravida 125.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται και οι πανέμορφες ζάντες 12'', σε μαύρο χρώμα και μεταλλικό φρεζαριστό φινίρισμα. Η αντίστοιχη προσοχή όμως που έχει δοθεί στο σχεδιασμό, έχει δοθεί και στον εξοπλισμό του scooter της Daytona, με το πακέτο των φρένων να αποτελείται από ένα δισκόφρενο μπροστά και ένα ταμπούρο πίσω, σε συνδυασμό με σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS).

H LCD oθόνη του προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με ευανάγνωστες ενδείξεις, διατηρώντας τη συνολική κομψότητα στην οπτική του αναβάτη, ενώ τη χρηστική πλευρά του χαρακτήρα του ενισχύουν τόσο ο πρακτικός γάντζος πίσω από την ποδιά για τη μεταφορά αποσκευών και το ντουλαπάκι που κλειδώνει, όσο και η θύρα φόρτισης USB, στην αριστερή πλευρά κάτω από το τιμόνι. Η πολύ κομψή και όμορφη αλουμινένια σχάρα συμπληρώνει τις μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς του Ravida, χωρίς να αφαιρεί πόντους από το ιδιαίτερο στιλ του scooter.

Από τα δυνατότερα όμως σημεία του Ravida 125 είναι ο τετράχρονος, αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του, ο οποίος αποδίδει 9,5 ίππους με κατανάλωση μόλις στα 2,6L/100km. Αυτό μεταφράζεται σε μία αυτονομία της τάξης των 230 χιλιομέτρων, καθιστώντας το Ravida ένα από τα πιο οικονομικά scooters της κατηγορίας του. Επιπλέον, το σύστημα εκκίνησης του κινητήρα περιλαμβάνει μίζα και μανιβέλα, ενισχύοντας το χρηστικό προφίλ του.

Για την άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη, φροντίζει η μεγάλη, ενιαία, ευρύχωρη σέλα δύο επιπέδων, που ακολουθεί το ρετρό σχεδιασμό, αλλά παράλληλα προσφέρει άπλετους χώρους και στήριξη στους επιβαίνοντες, ενώ το χαμηλό της ύψος στα 760mm, θα βολέψει ένα ευρύ φάσμα αναβατών συμπεριλαμβανομένου και του γυναικείου κοινού, που σε συνδυασμό με το επίσης χαμηλό βάρος (105kg) το κάνουν ένα ιδιαίτερο εύχρηστο και φιλικό σε συμπεριφορά scooter.

Το Ravida 125 μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου και η τιμή του ορίζεται στα €1.895.

Daytona Miro 125

daytona miro 125

Το Miro 125 της Daytona είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένο στο να προσφέρει πρακτικές λύσεις στον αναβάτη του, αποφεύγοντας κάθε περιττή υπερβολή και εντυπωσιασμό.

Παρά τις μικρές συνολικά διαστάσεις του, το επίπεδο πάτωμα και οι προεκτάσεις για την τοποθέτηση των ποδιών, ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα και οι δύο μικρότεροι ανοιχτοί χώροι στο εσωτερικό της ποδιάς, μαζί με τους δύο γάντζους για την ανάρτηση μικρών αποσκευών, ανεβάζουν κατακόρυφα το επίπεδο της πρακτικότητάς του.

Ο μονοκύλινδρος, τετράχρονος, αερόψυκτος κινητήρας του αποδίδει 8.2 ίππους στις 8,000 στροφές, για την εκκίνησή του διαθέτει μίζα και μανιβέλα – διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του ακόμη και όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας βρίσκεται χαμηλά – ενώ υπόσχεται εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση 2.6L/100km (WMTC3).

Αυτά, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 110 kg και τους τροχούς διαμέτρου 13 ινστών, καθιστούν το Miro 125 ένα εξαιρετικά ευέλικτο scooter μέσα στο αστικό περιβάλλον.

Το δισκόφρενο των 170 mm και το ταμπούρο πίσω με την συνδυασμένη λειτουργία CBS (μπροστά διαθέτει μία δαγκάνα τριών εμβόλων, με το τρίτο έμβολο να ενεργοποιείται και με την πίεση στην μανέτα του πίσω φρένου) εγγυώνται την ασφαλή πέδηση κάτω από όλες τις συνθήκες, ενώ το χαμηλό ύψος της σέλας, συμβάλλει τα μέγιστα στην ευκολία της κίνησης και τους ελιγμούς στους ασφυκτικά γεμάτους δρόμους του αστικού ιστού.

Για την ασφαλή στάθμευση διαθέτει μηχανικό μηχανισμό χειρόφρενου στην μανέτα του πίσω φρένου και επιπλέον υπάρχουν και δύο αντικλεπτικές δικλείδες ασφαλείας, όπως είναι το μαγνητικό κλείδωμα της κεντρικής κλειδαριάς και ο διακόπτης που κόβει την παροχή ρεύματος κάτω από τη σέλα.

Η τιμή του Daytona Miro ορίζεται στα €1.955.

Daytona Revo 50

Daytona Revo 50

Παρά το μικρό του μέγεθος, το REVO 50 ξεχωρίζει για τον προσεγμένο σχεδιασμό του και το στιλ που αποπνέει, χωρίς να γίνεται καμία "έκπτωση" και στην ποιότητα. Οι δίδυμοι LED προβολείς ακολουθούν τις επιθετικές σχεδιαστικές γραμμές της ποδιάς, προσδίδοντας μια επιθετική άποψη στο μικρό scooter. Αντίστοιχα και το πίσω φωτιστικό σώμα αποτελείται από συστοιχίες LED, που αποτελούν με την σειρά τους την οπτική συνέχεια της ουράς του REVO 50, κάνοντάς το να ξεχωρίζει. Η προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια τονίζεται και από τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ που ενσωματώνονται στα πλαστικά του, προκειμένου να διατηρηθεί αδιατάρακτος ο σχεδιασμός του REVO 50.

Ο αερόψυκτος, μονοκύλινδρος, διβάλβιδος κινητήρας του, επιτυγχάνει εντυπωσιακά νούμερα κατανάλωσης, της τάξης των 2 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα, που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 5 λίτρων, μπορεί να ξεπεράσει τα 200 χιλιόμετρα σε αυτονομία. Για την εκκίνησή του διαθέτει μίζα αλλά και μανιβέλα, διασφαλίζοντας ότι ακόμη και σε περίπτωση που αδειάσει η μπαταρία του, ο αναβάτης του θα μπορεί να κινηθεί και να φτάσει στον προορισμό του.

Ανάμεσα στις χρηστικές αρετές του REVO 50 συγκαταλέγεται η στιβαρή σχάρα του, πάνω στην οποία μπορούν να φορτωθούν μεγάλα αντικείμενα, ο ανοιχτός αποθηκευτικός χώρος πίσω από την ποδιά, ο αναδιπλούμενος γάντζος για τη μεταφορά αποσκευών και το ευρύχωρο, επίπεδο, πάτωμα.

Ο σχεδιασμός των οργάνων ακολουθεί τη λιτή και χρηστική φιλοσοφία του REVO 50, με αναλογικές ενδείξεις και ενδεικτικές λυχνίες, με τις απαραίτητες για τον αναβάτη πληροφορίες. Η κλειδαριά και ο κεντρικός διακόπτης διαθέτουν μαγνητικό κάλυμμα ασφαλείας, ως μια επιπλέον προστασία κατά της κλοπής.

Το "πακέτο" των φρένων αποτελείται από ένα δίσκο 190mm και δαγκάνα δύο εμβόλων μπροστά και πίσω από ένα ταμπούρο 110mm, προσφέροντας ένα ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας στον αναβάτη του REVO 50.

Η τιμή του REVO 50 έχει καθοριστεί στα €1,595.

daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric Diva 125e / Diva 125e LX

daytona diva 125

Με κλασικό σχεδιασμό που παραπέμπει στη ρετρό φιλοσοφία των scooters και ταυτόχρονα με όλη τη σύγχρονη τεχνολογία, άνεση και πλήρως αθόρυβη ηλεκτρική λειτουργία, η Diva έρχεται σε δύο εκδόσεις (DIVA 125e και DIVA 125e LX) με ιδιαίτερες διχρωμίες που τονίζουν τον κλασικό σχεδιασμό της.

Η έκδοση LX διατίθεται σε δύο ξεχωριστούς χρωματικούς συνδυασμούς (γκρι και γαλάζιο) που συνδυάζονται με μαύρη σέλα, καθρέπτες στο ίδιο χρώμα, μεγάλη καλαίσθητη ζελατίνα και βαλίτσα αποσκευών, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος, με πλάτη για τον συνεπιβάτη, στο στάνταρ εξοπλισμό της. Η "απλή" έκδοση Diva 125e, διαθέτει σχάρα αλουμινίου και προσφέρεται σε δύο εναλλακτικούς χρωματισμούς, μαύρο με μαύρη σέλα και λευκό με καφέ σέλα.

Η στιγμιαία μέγιστη ισχύς που αποδίδει είναι 3000W, προσφέροντας ικανότητα ανάβασης σε κλίση 15%, με πλήρες φορτίο από στάση και τελική ταχύτητα 80 km/h.

Η ισχύς και ροπή του κινητήρα ρυθμίζονται μέσω των επιλογών D(ECO) και S(SPORT), διαθέτει όπισθεν αλλά και Cruise Control.

Τροφοδοτείται από την αποσπώμενη μπαταρία λιθίου 72V-40Ah, τοποθετημένη κάτω από τη σέλα που προσφέρει αυτονομία έως και 60 χλμ (βάσει έγκρισης τύπου), ενώ η έξυπνη τοποθέτησή της αφήνει αρκετό χώρο κάτω από τη σέλα για τη φιλοξενία ενός κράνους τύπου jet.

Η φόρτιση γίνεται μέσω του ταχυφορτιστή 84V-18Αh, ενώ απαιτούνται μόλις 2,5-3 ώρες για την πλήρη φόρτιση.

Με βάρος 75kg (χωρίς τη μπαταρία), χαμηλό ύψος σέλας (780mm) και τροχούς 10 ιντσών, η Diva είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και εύκολη στους χειρισμούς για κάθε αναβάτη ανεξαρτήτως σωματότυπου.

Στον τομέα των φρένων, τα δύο δισκόφρενα (δίσκος 180mm εμπρός με δαγκάνα τριών εμβόλων και δίσκος 190mm πίσω με δαγκάνα δύο εμβόλων) μαζί με το σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS), όπου η αριστερή μανέτα ενεργοποιεί και τις δύο δαγκάνες, αυξάνουν κατακόρυφα την αίσθηση ασφάλειας.

Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric είναι διαθέσιμο προς €2,745 (Diva 125) και €2,795 (Diva 125LX).

daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric Μ9 L 50

daytona m9

Η daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric παρουσιάζει το M9 L 50, το μοναδικής σχεδίασης ηλεκτρικό σκούτερ με υψηλά επίπεδα εξοπλισμού και πρακτικότητας, το οποίο διαθέτει δύο εκδόσεις (με τελική 45km/h και 25km/h) εξοπλισμένο με αποσπώμενη μπαταρία λιθίου.

Με φουτουριστική σχεδίαση, το M9 L 50 ξεχωρίζει για τους διπλούς, παράλληλα τοποθετημένους στρογγυλούς προβολείς, με περιμετρικά σε αυτούς φώτα θέσης σε σχήμα δακτυλιδιού. Με Full LED φωτισμό, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στη σχεδίαση των LED φλας, τα οποία βρίσκονται ενσωματωμένα στη μάσκα του τιμονιού.

Η τοποθέτηση των μπαταριών αφήνει άφθονο ενιαίο χώρο αποθήκευσης 22,5 λίτρων κάτω από τη σέλα για ένα full face κράνος. Διαθέτει μεγάλο επίπεδο πάτωμα και στο εσωτερικό της ποδιάς υπάρχει γάντζος ανάρτησης χειραποσκευών και ένας εύχρηστος ανοιχτός αποθηκευτικός χώρος για μικροπράγματα με θύρα φόρτισης USB.

Η έγχρωμη και ευκρινέστατη οθόνη LCD παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κατά την οδήγηση, ενώ είναι εξοπλισμένο με σύστημα έξυπνου κλειδιού, keyless εκκίνηση και συναγερμό. Ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει το όχημα χωρίς τη χρήση κλειδιού και να το κλειδώσει ενεργοποιώντας παράλληλα το συναγερμό. Για το συνεπιβάτη διαθέτει αναδιπλούμενα μαρσπιέ αλλά και πλάτη από μαλακό μαξιλάρι για ξεκούραστες βόλτες.

Το Μ9 L 50 παίρνει κίνηση από ηλεκτροκινητήρα 1800W (1200W για την έκδοση των 25km/h) που βρίσκεται τοποθετημένος στον οπίσθιο τροχό. Ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει ομαλή επιτάχυνση με άμεση απόκριση στο γκάζι με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Η μέγιστη ταχύτητα του M9 L 50 είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 45km/h και 25km/h (ανάλογα την έκδοση) ενώ δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών χαρτογραφήσεων, (eco/power/sport). Η ενέργεια του M9 L 50 παρέχεται από μια αξιόπιστη μπαταρία λιθίου 60V-24Ah, προσφέροντας αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα (75 χιλιόμετρα για την έκδοση 25km/h).

Το πλαίσιο του M9 L 50 είναι κατασκευασμένο από ατσάλι με ειδική επεξεργασία για μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία. Το πλαίσιο σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, μόλις 73,5 kg (μαζί με τη μπαταρία) , τους τροχούς 10” και το κοντό μεταξόνιο 1.260mm καθιστούν το M9 50 εξαιρετικά ευέλικτο και ιδανικό για μετακίνηση εντός πόλης.

Η εμπρόσθια ανάρτηση αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 27mm, ενώ πίσω το M9 L 50 φέρει δύο αμορτισέρ με διαδρομή 50mm. Το σύστημα πέδησης του M9 L 50 αποτελείται από δισκόφρενο διαμέτρου 180mm στον εμπρόσθιο τροχό και ταμπούρο 110mm στον οπίσθιο τροχό.

Η τιμή του έχει καθοριστεί στα €1,795.

daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric Dyneta 50

daytona dyneta 50

Το Dyneta 50 αποτελεί ουσιαστικά μια σχεδιαστική άσκηση για το πώς η τεχνολογία και η λειτουργικότητα, μπορούν να συνδυαστούν με τη σχεδιαστική κομψότητα. Εμπνευσμένο από την avant garde αισθητική, το DYNETA 50 θα προσθέσει ένα απαράμιλλο στιλ στις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ παράλληλα προσφέρει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και της πρακτικότητας.

Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, με τον κομψό κεντρικό προβολέα να είναι τοποθετημένος μπροστά από το τιμόνι. Επιπλέον, στο μπροστινό μέρος της ποδιάς έχουν τοποθετηθεί τα φώτα ημέρας (DRL), προσθέτοντας μιας ιδιαίτερης αισθητικής πινελιά στο συνολικό σχεδιασμό του DYNETA 50.

O αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος μαζί με μικροαντικείμενα, ενώ το επίπεδο πάτωμα με μήκος 300mm και πλάτος 400mm δίνει τη δυνατότητα για μεταφορά πραγμάτων με μεγάλο όγκο, αλλά και μεγάλη άνεση στον αναβάτη. Αντίστοιχη φροντίδα έχει μελετηθεί και για το συνεπιβάτη, στον οποίο αναλογεί ένα μεγάλο και ευρύχωρο κομμάτι της σέλας, με τα κομψά αναδιπλούμενα μαρσπιέ και τις μεγάλες χειρολαβές να του προσφέρουν άνεση και εξαιρετική στήριξη.

Η "καρδιά" του DYNETA 50, ο ηλεκτροκινητήρας με τη μέγιστη στιγμιαία ισχύ των 2.200W και των 35Nm ροπής, είναι ένας από τους δυνατότερους της κατηγορίας του. Διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας (eco/ normal / sport) αλλά και όπισθεν (R), καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της καθημερινής μετακίνησης.

Στον τομέα της ασφάλειας, το DYNETA 50 διαθέτει δύο μεγάλα δισκόφρενα 220mm (εμπρός-πίσω) με δαγκάνες δύο εμβόλων, προσφέροντας σε κάθε στιγμή ένα πολύ υψηλό επίπεδο πέδησης.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του DYNETA 50, είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (ΑΜ) και φυσικά με δίπλωμα αυτοκινήτου –εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις. Με μπαταρία λιθίου 60V-32Ah, η αυτονομία του φτάνει τα 66 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 3,4KWh/100km.

Mπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. προς €1,945.

daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric EV 50 Plus

daytona EV50 PLUS

Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric EV 50 Plus συνδυάζει τη φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, με το μοντέρνο σχεδιασμό και τη χρηστική προσωπικότητα, με πλούσιο εξοπλισμό, στιλ και πρακτικές λύσεις.

Στην LCD οθόνη του προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες όπως η ένδειξη ταχυμέτρου, ο ολικός και ο μερικός χιλιομετρητής, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, το επιλεγμένο mode λειτουργίας, αλλά και η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ο προβολέας, τα φώτα ημέρας (DRL) που πλαισιώνουν το κεντρικό φωτιστικό σώμα σε σχήμα πετάλου και τα φώτα κατεύθυνσης στο πάνω μέρος της ποδιάς είναι τεχνολογίας LED.

Το EV 50 Plus διαθέτει πολλές μικρές χρηστικές λύσεις, όπως η εκκίνηση με συμβατικό κλειδί σε έναν κεντρικό διακόπτη, ο πομποδέκτης για την ενεργοποίηση του συναγερμού ή τον εντοπισμό του σκούτερ, το επίπεδο και ευρύχωρο πάτωμα, ο γάντζος στο εσωτερικό της ποδιάς και η ανοικτή θήκη στο πίσω μέρος της ποδιάς.

Ο κινητήρας έρχεται από την Bosch με ισχύ 1700W (2.3 hp) και ροπή 3.8 kgm, διαθέτει ικανότητα ανάβασης μέχρι και κλίση 18% (πλήρως φορτωμένο από στάση), ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 45km/h.

Η μπαταρία λιθίου 60V-28Ah είναι αποσπώμενη και προσφέρει μίνιμουμ 650 κύκλους φόρτισης.

Το EV 50 PLUS δεν κάνει εκπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας και της συμπεριφοράς, όπως μαρτυρούν το πιρούνι και τα δύο αμορτισέρ με διαδρομή αμφότερα στα 60mm, αλλά και τα δύο δισκόφρενα (εμπρός-πίσω) με διάμετρο δίσκων στα 180mm.

Το daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric EV 50 Plus μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοποδηλάτου χάριν στην ισοδυναμία με το δίπλωμα αυτοκινήτου, ενώ η τιμή του έχει ορίζεται στα €1.895.

daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric eLEKTRA 50 / eLEKTRA L50

daytona eLektra

Το eLEKTRA είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό scooter για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, με τροχούς 10”, βάρος μόλις 55 kg, μεταξόνιο 1.240 mm και λειτουργία όπισθεν.

Είναι φιλικό για αναβάτες κάθε αναστήματος, με χαμηλό ύψος σέλας (μόλις 710 mm). Παράλληλα, το τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 60 mm και τα δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω με διαδρομή 65 mm, σε συνδυασμό με το δισκόφρενο 180 mm στον εμπρόσθιο τροχό και το μεγάλο ταμπούρο 110 mm στον οπίσθιο, προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά κατά την οδήγηση.

Το eLEKTRA έχει άφθονους χώρους για την αποθήκευση αντικειμένων με:

• Βαλίτσα στον στάνταρ εξοπλισμό.
• Κλειστό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.
• Μεγάλο επίπεδο δάπεδο για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών.
• Γάντζο ανάρτησης χειραποσκευών στο εσωτερικό της ποδιάς και ειδική θήκη που διαθέτει θύρα φόρτισης USB.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει:

• FULL LED Φωτισμό
Εκτός από μοντέρνα εμφάνιση και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ο φωτισμός τεχνολογίας LED προσφέρει ικανοποιητική ορατότητα για οδήγηση το βράδυ.
• Έγχρωμη οθόνη LCD
Οι πληροφορίες κατά την οδήγηση προβάλλονται στη μεγάλη, έγχρωμη οθόνη LCD. Με ζωντανά χρώματα είναι ευκρινής ακόμη και σε πλήρη ηλιοφάνεια.
• Έξυπνο Κλειδί
Το eLEKTRA 50 είναι εξοπλισμένο με σύστημα έξυπνου κλειδιού που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί απομακρυσμένα το όχημα. Επίσης, το σύστημα επιτρέπει να κλειδώνει απομακρυσμένα τον οπίσθιο τροχό, ενεργοποιώντας παράλληλα το σύστημα συναγερμού. Πιέζοντας το πλήκτρο ξεκλειδώματος, ακούγεται ένας ήχος ειδοποίησης για την εύκολη εύρεση του οχήματος ενώ ξεκλειδώνει ταυτόχρονα ο οπίσθιος τροχός.

Διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις μπαταριών (λιθίου και gel), για τις ανάγκες του κάθε αναβάτη. Ο ηλεκτροκινητήρας τύπου hub motor βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω τροχό, ενώ ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών κυμαίνεται στις 7 ώρες, ιδανικά για φόρτιση το βράδυ με τη νυχτερινή χρέωση ρεύματος. Η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 48 έως 62 km ανάλογα με την έκδοση.

Η τιμή του είναι €1.195 για τη βασική έκδοση και €1.345 για την έκδοση με τη μπαταρία λιθίου (eLEKTRA L50).

daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric Cityplay 50

daytona electric cityplay

Το Cityplay 50 δεν απαιτεί δίπλωμα για να οδηγηθεί, καθώς η μέγιστη τελική του φτάνει τα 25km/h. Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει ισχύ 730W και τροφοδοτείται από μία συστοιχία τεσσάρων μπαταριών 48V 20Ah, η οποία του προσφέρει αυτονομία έως 63 χιλιόμετρα (ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης), χάρη και στα πολύ χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης της τάξης των 2,5kWh/100km.

Το μικρό του βάρος (μόλις 40kg χωρίς τη μπαταρία), το κοντό μεταξόνιο και οι τροχοί διαστάσεων 10 ιντσών, κάνουν το Cityplay 50 ένα πραγματικό παιχνίδι μέσα στο χάος της αστικής μετακίνησης, ενώ το τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 45mm και τα δύο πίσω αμορτισέρ, διατηρούν την άνεση του αναβάτη σε υψηλά επίπεδα κάτω από όλες τις συνθήκες.

Η τιμή του daytona best electric']);" href="https://daytona-electric.gr/">Daytona Best Electric Cityplay έχει καθοριστεί στα 795€, ενώ με την επιδότηση του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" διαμορφώνεται μόλις στα 602€

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 13:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon