.
Κατηγορία Αναβάτες
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 17:07

Rene Hofer – Ένας ανατέλλων αστέρας που έφυγε νωρίς

Η Red Bull KTM Factory Racing Team αποτείνει φόρο τιμής στο πνεύμα και την προσωπικότητα του νεαρού αναβάτη της, Rene Hofer, που έχασε τραγικά τη ζωή του σε ατύχημα κάνοντας σκι στην Αυστρία.

Ο Rene Hofer είχε φτάσει στα πρόθυρα της καταξίωσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motocross. Το 2021, σε ηλικία 19 ετών και μόλις στη δεύτερη χρονιά του (και πρώτη γεμάτη σεζόν) στην ΜΧ2, είχε ήδη γίνει ο πρώτος Αυστριακός που κερδίζει Grand Prix στο υψηλότερο επίπεδο από το 1987. Η νίκη του στον αγώνα της Pietramurata συνιστούσε τη μια από τις δύο επισκέψεις του στο βάθρο σε μια χρονιά που τον ανέβασε ως την ελπιδοφόρα έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Ο Hofer προήχθη στην MX2 στις αρχές του 2020, συνεχίζοντας τον σταθερό του ρυθμό ανόδου χάρη στην πρώιμη σύνδεσή του με το εργοστάσιο που καρποφόρησε Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Junior τίτλους με το 85 SX. Ο αναβάτης από το Linz ήταν μεταξύ των πρωτοπόρων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EMX125 2018 μέχρις ότου ένα ατύχημα τον έβγαλε εκτός μάχης. Ανάρρωσε και συνέχισε να μοιράζει υποσχέσεις με μια σειρά αποτελεσμάτων στην πρώτη πεντάδα στο EMX250 του 2019 και πήρε γρήγορα προαγωγή για την ΜΧ2 το 2020.

Remembering Rene Hofer 1

Ο Rene ανταποκρίθηκε στη νέα πρόκληση αμέσως, με τερματισμό στη δεύτερη θέση σε σκέλος του πρώτου Grand Prix της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία. Κατάφερε να μπει στην πεντάδα και στους δύο επόμενους αγώνες πριν η πανδημία Covid-19 επηρεάσει το πρόγραμμα. Με την επιστροφή σε δράση με τον τριπλό αγώνα της Λετονίας το Καλοκαίρι του 2020, ο Rene τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο και έμεινε εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, έχοντας τρέξει μόλις τέσσερα Grands Prix στα ‘πορτοκαλιά’.

Το 2021 ήταν η χρονιά που έκανε το ξεπέταγμά του, με τεράστια πρόοδο στη φυσική του κατάσταση, την αυτοπεποίθηση, την εμπειρία και τον τρόπο που προσέγγιζε κάθε αγώνα. Σημείωσε 30 τερματισμούς μέσα στη δεκάδα σε 36 αγώνες στη μεγαλύτερη σε διάρκεια αγωνιστική σεζόν που είχε συναντήσει ως τότε, ενώ προσέθεσε και τη νίκη στην κατηγορία ΜΧ2 με την Team Austria στο 74ο Motocross των Εθνών στην Ιταλία στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Remembering Rene Hofer 4

Μαζί με τον συναθλητή του Tom Vialle αναμενόταν να παλεύει στην κορυφή της ΜΧ2 το 2022. “Τώρα ξέρω πώς είναι να είσαι επαγγελματίας αθλητής motocross σε αυτό το επίπεδο,” έλεξε χαμογελαστός στο τέλος του πρωταθλήματος τον περασμένο Νοέμβρη. “Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να είμαι μαζί με την ομάδα όλη τη χρονιά. Αρχίσαμε λίγο αργά και ως τα μέσα δυσκολευόμουν κάπως μιας και δεν είχα αγωνιστεί πολύ το 2020. Τα τελευταία GP ήταν πολύ ωραία, είχα μερικές pole positions, μερικά βάθρα και μια νίκη σε GP. Σίγουρα αυτό με έφερε λίγο πιο κοντά στον στόχο και λειτούργησε ως ένεση ηθικού. Έδειξε τι μπορώ να κάνω...”

Ο Rene Hofer έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χιονιστιβάδα μαζί με δύο φίλους του σε χιονοδρομικό κέντρο της Αυστρίας το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου. Αφήνει πίσω του μιαν αγαπημένη και δεμένη οικογένεια: τον πατέρα Reinhard, τη μητέρα Karin την αδελφή Nadine.

Remembering Rene Hofer 5

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsports

“Στον αθλητισμό και στη ζωή υπάρχουν πολλές στιγμές που σε ανεβάζουν και άλλες που σε ρίχνουν, μα κάποιες είναι πολύ δύσκολο να τις χωνέψεις. Η απώλεια του Rene, ενός τόσο νέου και αγαπημένου μέλους της οικογένειάς μας, με τον τρόπο αυτόν είναι σχεδόν απίστευτη. Οι καρδιές μας πονούν μαζί με την οικογένεια Hofer. Ο Rene ήταν ένα παιδί που πίεζε διαρκώς να φτάσει εκεί που έφτασε, ήταν ένας τύπος που ζούσε για να γίνει μέλος της ομάδας Red Bull KTM και ήξερε πως η άφιξή του στην ΜΧ ήταν απλώς η αρχή. Ο τρόπος που δούλευε και αφιέρωνε τη ζωή του στους αγώνες πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια ήταν απλά ένα παράδειγμα για όλους. Rene θα μας λείψεις.”

Remembering Rene Hofer 16

Jeffrey Herlings, συναθλητής Red Bull KTM Factory Racing

“Συγκλονιστικά νέα. Ο Rene ήταν ένα υπέροχο παιδί, τόσο σεβάσμιος και ευγενής. Τον έχω δει να γελάει μετά από νίκη και τον έχω δει να γελάει μετά από 15η θέση, ήταν πάντα ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στην ομάδα και αυτό κάνει την απώλειά του ακόμη πιο δύσκολη. Έτρεφα απεριόριστο σεβασμό γι’ αυτόν ως αναβάτη, αλλά και ως άνθρωπο. Αυτό το χάπι πολύ δύσκολα θα το καταπιώ. Έμαθα τα νέα ακριβώς πριν ανέβω στη σκηνή για τα FIM Awards και ήμουν βουρκωμένος. Πρέπει να είναι τόσο δύσκολο στην οικογένειά του, τους συμπαραστέκομαι. Είναι εξαιρετικά λυπηρό για όλη την κοινότητα του ΜΧ που χάθηκε ένα τέτοιο ταλέντο όπως ο Rene.”

Remembering Rene Hofer 3
Tom Vialle, συναθλητής Red Bull KTM Factory Racing

“Μου είναι πολύ σκληρό και δύσκολο να δεχτώ πως ο Rene έφυγε. Ήμασταν μαζί στην ίδια ομάδα, πολύ κοντά για δύο χρόνια. Νομίζω πως και το 90% της προπόνησής μου ήταν μαζί του επίσης. Σχεδόν κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Το 2021 περάσαμε και πολύ προσωπικό χρόνο μαζί ταξιδεύοντας στους αγώνες. Περάσαμε καλά, πήγαμε κινηματογράφο, σε εστιατόρια, ήμασταν πολύ κοντά και αυτό δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση. Έχω πολλές αναμνήσεις από τον Rene και είναι όλες καλές, κάτι που πιστεύω πως λέει πολλά για το πόσο καλός άνθρωπος ήταν.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 17:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon