.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 09:39

R.I.P. Rene Hofer - Ο αναβάτης ΜΧ2 της ΚΤΜ σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα!

Τρεις σκιέρ έχασαν τη ζωή τους στις Άλπεις όπου είχαν πάει για σκι, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν κι ο νεαρός Αυστριακός αναβάτης της KTM στην ΜΧ2 Rene Hofer.

Ο Hofer ήταν ανερχόμενο ταλέντο του Motocross, και αγωνιζόταν με τα χρώματα των “πορτοκαλί”.

Το 2016 είχε στεφθεί Πρωταθλητής τόσο στην Ευρώπη όσο και στον Κόσμο στα 85 κυβικά εκατοστά, καβάλα σε μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ.

Το 2017, ο Αυστριακός ξεκίνησε να αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ΕΜΧ125, καταφέρνοντας να πάρει βαθμούς σε κάθε αγώνα, τερματίζοντας στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.

Το 2018 συνέχισε στο ΕΜΧ125, όμως τραυματίστηκε ενώ προηγούνταν στη γενική, για να τερματίσει 3ος τελικής.

Το 2019 μεταπήδησε στην ΕΜΧ250, για να τερματίσει τη σεζόν στην 4η θέση. Παράλληλα, στα ελεύθερα σαββατοκύριακα του, αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP, στην MX2, τερματίζοντας 7ος στην Ιταλία, για να πάρει την 29η θέση στην τελική κατάταξη.

Την ίδια χρονιά συμμετείχε με την ομάδα της Αυστρίας στο ΜΧ των Εθνών, όπου κέρδισε το βραβείο "Ricky Carmichael Award", τερματίζοντας στην καλύτερη θέση από τους νέους αναβάτες.

Από το 2020, ο Hofer συμμετείχε στην ΜΧ2 με την εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ, τερματίζοντας 2ος στον 2ο αγώνα της σεζόν! Όμως στον τέταρτο γύρο είχε ένα ατύχημα, σπάζοντας τον αριστερό του ώμο και καταλήγοντας στο χειρουργείο. Κάπως έτσι η σεζόν του τέλειωσε πρόωρα, για να τερματίσει 26ος τελικής.

To 2021 o Hofer έδειξε το μεγάλο του ταλέντο, τερματίζοντας 6ος τελικής κατάταξης στην ΜΧ2, κερδίζοντας και το πρώτο του GP. Δυστυχώς όμως την ίδια χρονιά θα γραφόταν το τραγικό τέλος του νεαρού Αυστριακού.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2021, σε ένα ταξίδι για σκι μαζί με 10 φίλους, ο 19χρονος Hofer μαζί με 7 ακόμα από τους φίλους του θάφτηκαν κάτω από το χιόνι σε μια χιονοστιβάδα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, μαζί με 2 από τους φίλους του.

Η ΚΤΜ απέστειλε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια, στους φίλους και στην ομάδα του, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “ο Rene, είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, και θα τον θυμόμαστε τόσο για το ταλέντο του μέσα στην πίστα, όσο και για τον πρόσχαρο και προσγειωμένο χαρακτήρα του, μαζί με το μόνιμο χαμόγελο του. Ride on peacefully Rene. You will be missed immeasurably. #711”

Rest in Peace Rene Hofer.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 10:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon