.
Κατηγορία TT Isle of Man
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 12:39

Isle of Man TT 2023, Μέρα 4η

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Michael Dunlop, ο οποίος έγραψε τον πρώτο γύρο με μέση ταχύτητα 130 mph στον δεύτερο αγώνα της Supersport κατηγορίας.

Με δύο αγώνες ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της τέταρτης μέρας του φετινού ΤΤ, Τετάρτη 7 Ιουνίου, καθώς οι κατηγορίες Supersport και Sidecar έτρεξαν τους δεύτερους αγώνες τους.

iomtt 4 5

Monster Energy Supersport TT Race 2

Η Michael Dunlop (Yamaha) συνεχίζει να κυριαρχεί στο ΤΤ του 2023 καθώς πήρε τη νίκη και στον δεύτερο αγώνα της Supersport κατηγορίας γράφοντας τον πρώτο γύρο με μέση ωριαία ταχύτητα 130 mph (209.2 km/h) που έχει επιτευχθεί ποτέ για τη κλάση αυτή.

Δεν ήταν μόνος, καθώς το ίδιο φράγμα ξεπέρασε και ο Peter Hickman (Triumph), χαρίζοντάς μας μια θεαματική μονομαχία με τον Dunlop, ο οποίος στο τέλος πήρε τη νίκη με διαφορά 9 δευτερολέπτων.

Τρίτος τερμάτισε ο Dean Harrison (Yamaha).

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Dunlop στο TT του 2023 και 25η συνολικά, φτάνοντας πια μόλις μια νίκη από την ισοφάριση της επίδοσης του αείμνηστου θείου του, Joey Dunlop.

iomtt 4 7

3wheeling Media Sidecar TT Race 2

Οι Ben και Tom Birchall (Wyckham Blackwell – Birchall Racing Honda) έγραψαν εκ νέου ιστορία στην κατηγορία των Sidecars κερδίζοντας και τον δεύτερο αγώνα της γράφοντας νέο ρεκόρ γύρου σε αυτή με μέση ταχύτητα 120.645 mph.

Το κυρίαρχο δίδυμο άφησε δεύτερο σε απόσταση εννιά δευτερολέπτων το πλήρωμα των Pete Founds/Jevan Walmsley που επίσης πέρασε το όριο των 120 mph στο καλύτερο γυρολόγιό του, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Ryan και Callum Crowe.

Αυτή ήταν η 11 συνεχόμενη νίκη των Birchall στην κατηγορία και 14η συνολικά στην καριέρα τους στο Isle of Man TT.

Αναλυτικά αποτελέσματα Isle of Man TT 2023

Το πρόγραμμα της 5ης μέρας, Πέμπτης 8 Ιουνίου, δεν έχει αγωνιστική δράση καθώς είναι μέρα ξεκούρασης, με τους αγώνες να επιστρέφουν την Παρασκευή 9/6 με τους δεύτερους αγώνες σε δύο κατηγορίες: Superstock και Supertwins.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 14:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Isle of Man TT 2022, Senior ΤΤ Isle of Man TT 2023, Μέρα 3η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon