.
Κατηγορία TT Isle of Man
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 16:39

IoM TT, Supersport – Παρθενική νίκη για τον Lee Johnston χωρίς εργοστασιακή στήριξη!

Αν υπάρχει κάτι πιο συναρπαστικό απ’ το να κερδίζεις στο ΤΤ, αυτό είναι να το κάνεις χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη. Ό,τι δηλαδή κατάφερε ο Lee Johnston.

Ο καιρός συνεχίζει να κάνει τα δύστροπα κόλπα του στους αναβάτες του ΤΤ και ο αγώνας των Supersport δεν έμεινε ανεπηρέαστος.

Στην αρχή ήταν ο James Hillier (Kawasaki) που βρέθηκε πρωτοπόρος του αγώνα, με τον Johnston (Yamaha) στο κατόπι του και τον Gary Johnson (Triumph) τρίτο. Πλησιάζοντας στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, ο Hillier παρέμενε πρώτος, μα ο Johnston είχε μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στο ελάχιστο και στη Bungalow πέρασε μπροστά.

james hillier supersport 1
James Hillier

Γράφοντας έναν πρώτο γύρο με μέση ταχύτητα 126.03 mph, δηλαδή 202.83 km/h, ο Johnston σύντομα έχτισε μια διαφορά σχεδόν 2 δευτερολέπτων από τον δεύτερο και αυτή απλώς μεγάλωνε στη διάρκεια του δεύτερου γύρου, φτάνοντας ως τα 3.9. Κάπου εκεί αντέδρασε ο Hillier, πίεσε και μάζεψε τη διαφορά στα 0.6 δευτερόλεπτα, ενώ ο νικητής των Superbikes, Peter Hickman (Triumph), ακολουθούσε στην τρίτη θέση.

Κάπου εκεί αποφάσισε να επέμβει ο καιρός, άρχισε να βρέχει και σύντομα οι διοργανωτές διέκοψαν τον αγώνα, ανακηρύσσοντας ως επίσημο αποτέλεσμα την κατάταξη ως είχε με δύο γύρους (από συνολικά τέσσερις) συμπληρωμένους, Έτσι το βάθρο των Supersport σχηματίστηκε με μεγάλο νικητή τον Johnston, δεύτερο τον Hillier και τρίτο τον Hickman.

2019 isle of man tt supersport 012
O Peter Hickman με την Triumph του βαμμένη στα χρώματα των Iron Maiden

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το πώς έφτασε να τρέξει εδώ ο νικητής, καθώς αγωνίζεται με μια ιδιωτική ομάδα (Ashcourt Racing) που έστησε ο ίδιος, δίχως καμιά εργοστασιακή υποστήριξη. Και έτσι πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο ΤΤ.

“Επειδή τη μοτοσυκλέτα τη σχεδιάσαμε και χτίσαμε μόνοι μας από το μηδέν, αυτή νίκη σημαίνει πολλά περισσότερα, είναι ένα προσωπικό ζήτημα,” δήλωσε σχετικά ο νικητής του αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα Monster Energy Supersport TT

2019 isle of man tt supersport 040

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon