.
Κατηγορία TT Isle of Man
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 15:20

IoM TT 2019, Superbike – Ο Peter Hickman κέρδισε τον συντομευμένο αγώνα

Η ιστορία θα γράψει πως ο Peter Hickman ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα RST Superbike, ωστόσο ο θρίαμβός του επισκιάστηκε από τον θάνατο του Daley Mathison.

Το Isle of Man TT φέτος έχει πέσει θύμα του καιρού, καθώς οι συνθήκες εναλλάσσονται μεταξύ βροχής και ομίχλης, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαρκώς ακυρώσεις ολόκληρων ημερών, καθυστερήσεις και αλλεπάλληλες αλλαγές στο πρόγραμμα.

Έχοντας προηγουμένως χάσει κάμποσες προγραμματισμένες δοκιμές που ματαιώθηκαν λόγω κακοκαιρίας, η κατηγορία RST Superbike άνοιξε τον χορό με τον πρώτο αγώνα του φετινού ΤΤ. Βροχή δεν έπεφτε, αλλά ο δυνατός άνεμος προσέθεσε έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας. Ο αγώνας ωστόσο διεκόπη στον 3ο από τους 4 γύρους, καθώς ο Mathison έχασε τη ζωή του στη στροφή Snugborough και ενώ οι πρωτοπόροι βρίσκονταν λίγο πιο κάτω, στη Glen Helen. Οι κόκκινες σημαίες βγήκαν αμέσως και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως τα τελικά αποτελέσματα θα ήταν αυτά του ολοκληρωμένου δεύτερου γύρου.

harrison1
Dean Harrison

Αρχικά ήταν ο Dean Harrison (Kawasaki) που οδήγησε τον αγώνα, μπροστά από τον Hickman (BMW) και τον James Hillier (Kawasaki), ενώ λίγο πιο πίσω την εξάδα συμπλήρωναν οι Conor Cummins (Honda), Michael Dunlop (BMW) και Michael Rutter (Honda).

Οι Harrison, Hickman και Cummins ήταν οι μόνοι αναβάτες που γυρνούσαν με μέσες ωριαίες ταχύτητες άνω των 130 mph (209 km/h) και έτσι ο δεύτερος γύρος είδε αυτούς τους τρεις να γεμίζουν τις πρώτες θέσεις με τη σειρά αυτή.

cummins
Conor Cummins

Κι αν στην αρχή του δεύτερου γύρου ο Harrison διατηρούσε μια καλή διαφορά σχεδόν 4 δευτερολέπτων από τον Hickman, η αντεπίθεση του δευτέρου έκλεισε σταδιακά την ψαλίδα και στο τέλος του αγώνα είχε φτάσει 1.7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον αντίπαλό του και οδηγούσε τον αγώνα.

Όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε σε μια δραματική και απρόβλεπτη κούρσα στους εναπομείναντες δύο γύρους, όταν το ατύχημα του Mathison προκάλεσε τη διακοπή της.

Έτσι ο τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Hickman, γυρνώντας στον ταχύτερο γύρου με μέση ωριαία 132.947 mph, ήτοι 213.958 km/h, για να πάρει την τρίτη νίκη στην καριέρα του στο ΤΤ. Δεύτερος τερμάτισε ο Harrison και τρίτος ο Cummins.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα RST Superbike TT

sbk winners

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 15:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon