.
Κατηγορία TT Isle of Man
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 14:38

Classic Senior TT 2018 – Ο John McGuinness επέστρεψε με νίκη

Ένας χρόνος απουσίας δεν τον πτόησε καθόλου

Αν και το Classic TT δεν έχει την αίγλη του Isle of Man TT, πρόκειται για έναν αγώνα που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής – ειδικά στα Βρετανικά Νησιά – και ελκύει ολοένα και περισσότερους αναβάτες από το πάνω ράφι κάθε χρόνο.

Φέτος το ΤΤ των κλασικών μοτοσυκλετών είχε έναν παραπάνω λόγο για να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, την επιστροφή του John McGuinness στην αγωνιστική δράση.

mcguinness2
John McGuinness

Ο εν ζωή πολυνίκης του Isle of Man – με 23 νίκες απέχει μόλις 3 από τον θρυλικό βασιλιά του Νησιού, Joey Dunlop – είχε έναν σοβαρό τραυματισμό πέρυσι στον αγώνα Northwest 200 και έκτοτε απείχε από τους αγώνες.

Στο πρόσφατο ΤΤ ανακοινώθηκε ως αναβάτης της Norton, ωστόσο η αποθεραπεία του καθυστέρησε αρκετά ώστε να του στερήσει την ευκαιρία να τρέξει με το νέο V4 της Norton, έτσι η πολυαναμενόμενη επιστροφή του μετατέθηκε για το Classic TT. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο McGuinness έτρεξε στο Classic Senior TT με το δικύλινδρο 500 Paton της Team Winfield.

Καθώς είναι αυτός που είναι, ο McGuinness επέστρεψε με απόλυτο στυλ, κατακτώντας αυτοκρατορικά τη νίκη στην Senior κατηγορία, με μέση ωριαία 109.258 mph (175.834 km/h) και απόσταση άνω του ενός λεπτού από τον δεύτερο, Jamie Coward.

coward
Jamie Coward

Ο τελευταίος μάλιστα έτρεχε με ένα μονοκύλινδρο Norton Manx 500, μα παρόλα αυτά κατάφερε να κρατηθεί δεύτερος, μπροστά από τον Lee Johnston που τον κατεδίωκε με ένα τετρακύλινδρο Honda 500.

senior winners

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 14:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon