.
Κατηγορία Παγκόσμιο Supercross
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 20:29

Geneva SX 2011

 

 

“Βασιλιάς της Γενεύης” ο Justin Brayton 


 


 

Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: esprit mx


Ένας ακόμη off season διεθνής αγώνας SX πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη της Ελβετίας. Αυτή την φορά έλειψαν τα τρανταχτά ονόματα των Αμερικάνων αναβατών, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Bercy και στο Genoa SX.

Κορυφαία ονόματα


Παρ’ όλα αυτά συμμετείχαν πολλοί ταχύτατοι αναβάτες, τόσο από το ΑΜΑ όσο και από το Παγκ. Π.,  χαρίζοντας ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στον αγώνα.
Από την Αμερική το νούμερο ένα όνομα ήταν ο Mike Alessi (Suzuki), με τους Justin Brayton (Honda), Brock Tickle (Kawasaki) να ακολουθούν. Ο νικητής έκπληξη του Bercy SX, Kyle Chisholm, έτρεξε με σπόνσορα την Kawasaki.
Κατευθείαν από την ΜΧ2 του Παγκ. Π. ήρθαν οι Arnaud Tonus (ο οποίος αγωνιζόταν μπροστά στο κοινό της πατρίδας του) και Zach Osborne, αμφότεροι με Yamaha, όπως επίσης και ο Tommy Searle (Kawasaki).
Τελικά στην κατηγορία SΧ1 τη νίκη και τις δύο βραδιές πήρε με απόλυτο τρόπο ο Justin Brayton και στέφθηκε “King of Geneva”, ενώ στην SΧ2 επικράτησε απόλυτα ο Zach Osborne ως “Prince of Geneva”. Σημειωτέον ότι κάθε βράδυ γίνονταν δύο τελικοί, οπότε οι Brayton και Osborne πήραν από τέσσερις νίκες ο καθένας!

SX1

Ο Mike Alessi φαίνεται ότι έχει χάσει για τα καλά τον αέρα του νικητή που κατάφερε να φτιάξει πριν από τρία χρόνια στο ΑΜΑ ΜΧ. Μετά από μία άσχημη χρονιά το 2011 τόσο στο SX όσο και στο MX, έμεινε χωρίς ομάδα και αποφάσισε να κινηθεί στα χνάρια του Chad Reed φτιάχνοντας την δική του. Επέλεξε να αγωνιστεί ένα Suzuki RM-Z 450, αφού ένιωθε ότι ήταν η μοτοσικλέτα που του ταίριαζε περισσότερο.
Μέχρι στιγμής όμως στους off season αγώνες, όπως και στην Γενεύη, δεν έχει δείξει ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο που γνωρίζαμε ή θα ήθελε να είναι. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει μία έβδομη και μία τέταρτη θέση το πρώτο βράδυ στους δύο τελικούς, μένοντας στην τρίτη θέση συνολικά.

Αντίθετα ο Justin Brayton ήταν πραγματικά άπιαστος και έφυγε από την Ελβετία με το απόλυτο 1 – 1 και στους τέσσερις τελικούς!  
Έκπληξη ο Αμερικανός Matt Goerke (Kawasaki), βολεύτηκε καλά την πίστα και μπόρεσε να πάρει μία τρίτη και μία δεύτερη θέση το πρώτο βράδυ, ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω
Επίσης εντυπωσιακή η εμφάνιση του Arnaud Tonus, ο οποίος φαίνεται ότι έχει δουλέψει αρκετά στην SX τεχνική του. Την πρώτη βραδιά τερμάτισε τέταρτος overall, αλλά την δεύτερη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

SX2

Μπορεί στην ΜΧ2 ο Zach Osborne να μην τα πήγε πολύ καλά μένοντας όγδοος στην τελική βαθμολογία, όμως στην Γενεύη εντυπωσίασε με τέσσερις απόλυτες πρωτιές. Την επίδοσή του αυτή κάνει ακόμα πιο σημαντική η συμμετοχή του Tommy Searle, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει κάποια απάντηση. Τις υπόλοιπες θέσεις και τα δύο βράδια μοιράστηκαν Ευρωπαίοι αναβάτες.

SX1 – SX2

Μία πρωτοτυπία του Geneva SX είναι ο μικτός αγώνας με τις κατηγορίες SX1 – SX2 κάθε βράδυ.
Απίστευτος ο Justin Brayton πήρε τη νίκη και στους δύο αυτούς αγώνες!
Την πρώτη βραδιά την τριάδα συμπλήρωσαν οι Kyle Chisholm και Cristophe Martin, ενώ την δεύτερη βραδιά οι Arnaud Tonus και Cyrille Coulon.

Αποτελέσματα 1ο βράδυ

{arttinytable}

1ο βράδυ Overall
SX1
1.  Justin Brayton  (USA/Honda)
 2. Matt Goerke (USA/Suzuki
 3.  Mike Alessi  (USA/Suzuki
 4.  Arnaud Tonus  (Switzerland/Yamaha
 5.  Fabien Izoird (F-Suzuki)
SX2
1.  Zach Osborne  (USA/Yamaha
 2.  Jason Clermont  (F/Honda
 3. Boris Maillard  (F/Kawasaki
 4. Jeremy Chauveau (F/Kawasaki
 5. Tommy Searle  (GB/Kawasaki

{/arttinytable}

Αποτελέσματα 1ο βράδυ

{arttinytable}

2ο βράδυ overall
SX1
1.  Justin Brayton (USA/Honda
 2.  Arnaud Tonus  (Switzerland/Yamaha
 3.  Cyrille Coulon (F/Suzuki
 4.  Matt Goerke  (USA/Kawasaki
 5.  Kyle Chisholm (USA/Kawasaki
SX2
1.  Zach Osborne  (USA/Yamaha
 2.  Tommy Searle (GB/Kawasaki
 3.  Boris Maillard (F/Kawasaki
 4. Killian Auberson (Switzerland/KTM
 5. Maxime Desprey (F/Yamaha

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Genoa SX 2011 Monster Energy Supercross Africa Event »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon