.
Κατηγορία Παγκόσμιο Supercross
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 09:21

Bercy SX 2011

 


Ανατροπή όλων των προγνωστικών

 



Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: PH/Larivière Organisation

Το απίστευτα θερμό γαλλικό κοινό και η παρουσία μεγάλων ονομάτων από την Αμερική, χάρισε φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ένα εξαιρετικό χρώμα στο Bercy!
Αυτό που δεν είχε ξανασυμβεί όμως στο γαλλικό στάδιο, ήταν να στεφθεί “King of Bercy” ένας αναβάτης outsider!

Από αουτσάιντερ, φαβορί!

Ο Kyle Chisholm είχε μία άσχημη χρονιά στην Αμερική, αφού τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να κλείσει κάποια συμφωνία για υποστήριξη για το 2012. Έφτασε στην Γαλλία χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις, ο διοργανωτής του αγώνα του έδωσε μία μοτοσικλέτα και τελικά έφυγε “εστεμμένος” προς έκπληξη όλων!
O Eli Tomac ήταν ο αναβάτης που κονταροχτυπήθηκε μαζί του για τον τίτλο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.
Ο Justin Barcia από την άλλη ήρθε σαν το απόλυτο φαβορί, όντας ο περυσινός νικητής. Την πρώτη ημέρα του αγώνα όμως εγκατέλειψε αφού έμπλεξε σε ένα ντόμινο πτώσεων και συγκρούσεων. Το ίδιο συνέβη και την δεύτερη ημέρα, όταν ο τοπικός Γάλλος ήρωας Greg Aranda, γλίστρησε στην πρώτη στροφή, έφυγε από την μία άκρη της πίστας και έφτασε στην αντίθετη χτυπώντας τον μπροστινό τροχό του Barcia, με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω. Ο Barcia, απίστευτα εκνευρισμένος, περίμενε στην άκρη ένα γύρο και μόλις έφτασε ο Aranda μπήκε μπροστά του και του έκλεισε τον δρόμο! Λίγο έλειψε οι δύο αναβάτες να πιαστούν στα χέρια. Αργότερα ο Barcia παραδέχτηκε ότι η κίνηση του ήταν εσφαλμένη, αλλά το γαλλικό κοινό δεν σταμάτησε να τον γιουχάρει.

1η ημέρα


Ο Aranda είχε νικήσει νωρίτερα τον Barcia στην διαδικασία της superpole, δείχνοντας ότι θα πρωταγωνιστούσε στον τελικό. Δυστυχώς όμως αμέσως μετά την εκκίνηση έγινε ένας πραγματικός χαμός με πολλούς αναβάτες να πέφτουν. Ανάμεσά τους και ο Aranda, ο οποίος εγκατέλειψε, όπως επίσης και ο Barcia που είδε τις ακτίνες του τροχού του να κόβονται από το μαρσπιέ ενός άλλου αγωνιζόμενου που έπεσε πάνω του!  Ο Eli Tomac γλίτωσε τον χαμό και κατάφερε έτσι να πάρει την πρώτη νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Chisholm και τρίτος ο Jake Weimer. Ο Mike Alessi ήρθε τέταρτος και δείχνει πια ότι έχει χάσει για τα καλά την ικανότητα να πρωταγωνιστεί. Ο γνωστός στο ελληνικό κοινό από το Athens SX, Cedric Soubeyras, ήρθε έκτος.

2η ημέρα


Ο Aranda νίκησε ξανά στην superpole αλλά μετά το σκηνικό με τον Barcia που αναφέραμε στα προκριματικά, το ηθικό του κλονίστηκε και μπόρεσε κατόπιν να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση στον τελικό. Παράπλευρες απώλειες όμως και για τον Weimer, πάνω στον οποίο έπεσε ο Barcia και εγκατέλειψε στα μισά του σκέλους με χτυπημένο γόνατο.
Ο Alessi, όπως συνηθίζει, πήρε την εκκίνηση και βρέθηκε να οδηγεί τον τελικό με τον Chisholm στον τροχό του να τον πιέζει διαρκώς. Τελικά δεν άντεξε, έκανε το λάθος και έπεσε στο τούνελ. Έτσι ο Chisholm πήρε τη νίκη και μετά την δεύτερη θέση του Tomac, οι δύο αναβάτες ισοβάθμησαν και έπρεπε να λύσουν τις διαφορές τους την τελευταία ημέρα.

3η ημέρα

Χωρίς κανένα απρόοπτο στις εκκινήσεις αυτή την φορά, ο Barcia κατάφερε να φύγει από την Γαλλία με μία νίκη. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Weimer, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος. Ο Tomac έκανε άσχημη εκκίνηση και δεν μπόρεσε να ανέβει κατόπιν θέσεις. Έμεινε πέμπτος, ενώ ο Chisholm με την τρίτη θέση διασφάλισε τη νίκη του συνολικά!
Ο Cedric Soubeyras ήταν ο καλύτερος Ευρωπαίος αναβάτης στην πέμπτη θέση συνολικά, αφού ο Aranda έπεσε άσχημα στο τούνελ και έπαθε διάσειση.

Τελική κατάταξη

{arttinytable}


1. Chisholm
2. Tomac
3. Weimer
4. Alessi
5. Soubeyras
6. Izoird
7. Searle
8. Wey
9. Barcia
10. Aubin

 {/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Geneva Supercross videos Genoa SX 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon