.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 12:25

WorldSBK 2020, 5ος αγώνας, Aragon (Ισπανία)

Ο Michael Ruben Rinaldi πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο κορυφαίο επίπεδο, καθώς ο Jonathan Rea άρχισε να χτίζει διαφορά στην κορυφή της κατάταξης.

Ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας στην ισπανική πίστα Aragonland θα ξεκινούσε με όλα τα βλέμματα καρφωμένα στους δύο αναβάτες που θεωρητικά ερίζουν για τον φετινό τίτλο, Jonathan Rea (Kawasaki) και Scott Redding (Ducati). Μόνο που κάποιος άλλος είχε άποψη επί των τεκταινόμενων στον αγώνα.

WorldSBK – 1ο σκέλος

Στον αγώνα του Σαββάτου υπήρχε ήδη ένας απρόσμενος πρωταγωνιστής πριν καν φτάσουμε στη σχάρα της εκκίνησης. Ο λόγος για τον Ιταλό αναβάτη της Team GOELEVEN (Ducati), Michael Ruben Rinaldi, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος (ή ανάμεσα στους ταχύτερους) όλες τις ημέρες ελεύθερων και κατακτήριων δοκιμών, φτάνοντας ως την πρώτη θέση στην εκκίνηση!

Στον δε αγώνα του Σαββάτου, ο Rinaldi μετουσίωσε την superpole του σε μια εξαιρετική εκκίνηση, κρατήθηκε μπροστά και χρειάστηκε να παλέψει με τον Rea για ελάχιστο χρόνο, καθώς στη συνέχεια απλά άρχισε να χάνεται στον ορίζοντα, κερδίζοντας πειστικότατα την παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Rea τερμάτισε σχεδόν 6 δευτερόλεπτα πιο πίσω, μα είναι βέβαιο πως η δεύτερη θέση δεν τον χάλασε καθόλου. Η αιτία είναι πως ο βασικός του διώκτης για τον τίτλο, Redding, έπεσε στον 7ο γύρο ενόσω δεχόταν την πίεση του Alvaro Bautista (Honda), ο οποίος με τη σειρά του έπεσε εκτός μάχης στον 14ο γύρο.

Έτσι το τρίτο σκαλί του βάθρου πήγε στον Chaz Davies (Ducati), με άνεση μπροστά από τον Michael van der Mark (Yamaha) που ακολουθούσε σχεδόν 6 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

WorldSBK – Superpole Race

Ο Rea είχε κερδίσει ως τώρα και τις 4 σύντομες κούρσες των 10 γύρων που διεξάγονται το πρωί της Κυριακής υπό τον τίτλο Superpole Race. Καιρός ήταν να σπάσει το σερί του – που για την ακρίβεια μετρά 5 σερί νίκες, μαζί με την τελευταία περσινή – και δεν υπήρχε καταλληλότερος για τη δουλειά από τον βασικό του αντίπαλο για τον τίτλο.

Ο Redding ήξερε πως δεν έχει περιθώρια να αφήσει τον συμπατριώτη του να αρχίσει να καλπάζει στη βαθμολογία, έτσι αντέδρασε στο άσχημο αποτέλεσμα της προηγούμενης μέρας με εκτυφλωτικά γρήγορη απόδοση.

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati ξεκίνησε πρώτος και δεν ασχολήθηκε με τον ανταγωνισμό παρά μόνο στα πολύ πρώιμα στάδια του σύντομου αγώνα, καθώς στη συνέχεια απομακρύνθηκε και πήρε άνετα την πρώτη του νίκη σε Superpole Race.

Ο Rea τον ακολούθησε σε απόσταση ενός δευτερολέπτου, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο ξανά εντυπωσιακός Rinaldi που άφησε τον Bautista σχεδόν 1.2 δευτερόλεπτα πίσω.

WorldSBK – 2ο σκέλος

Για μια φορά ακόμη σε αυτόν τον 5ο γύρο του πρωταθλήματος, ο μεσημεριανός αγώνας της Κυριακής ξεκίνησε με τους Rea, Redding και Rinaldi στο προσκήνιο, ωστόσο από τον 6ο γύρο και μετά ο Redding άρχισε να χάνει επαφή με τους δύο πρώτους, που μετέτρεψαν τη νίκη σε μια ιδιαίτερα αγχώδη και απρόβλεπτη διαδικασία μεταξύ τους.

Ήταν σαφές πως ο Rinaldi είχε μια εξαιρετικά στημένη Ducati Panigale V4R υπό την έλεγχό του και το γεγονός πως στις μονομαχίες του ο Rea χρειάστηκε να σώσει δύο δύσκολες φάσεις είναι απόδειξη του πόσο γρήγορα πήγαινε ο Ιταλός.

Ωστόσο ο πρωταθλητής έχει την εμπειρία και ικανότητα να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και, παρότι έχανε μονίμως σε δύναμη στην ευθεία, στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει και να πάρει τη νίκη στην Aragon.

Ο Rinaldi συμπλήρωσε ένα μαγικό τριήμερο με τρία βάθρα σε τρεις επισκέψεις του στην πίστα, ενώ για τον Redding οπωσδήποτε η εικόνα τον αφήνει με πικρή γεύση. Ήρθε στην Aragon 10 βαθμούς πίσω από τον Rea και έφυγε 36 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Ο πρωταθλητής Rea οδηγεί ξανά το πρωτάθλημα με 243 βαθμούς, ακολουθεί ο Redding με 207 και μετά μεσολαβεί ένα άλμα 60 βαθμών ως τον τρίτο, Toprak Razgatlioglu (Yamaha).

WorldSSP

O Andrea Locatelli (Yamaha) είναι ένας rookie στο παγκόσμιο Supersport, μα αυτό δεν τον εμποδίζει απ’ το να έχει κερδίσει όλους τους αγώνες της φετινής σεζόν. Η δεύτερη επίσκεψη στην Aragon δε απλά προσέθεσε δύο ακόμη νίκες στο απρόσμενα εντυπωσιακό του σύνολο!

Στο πρώτο από τα δύο σκέλη της κατηγορίας απλά εξαφάνισε τον ανταγωνισμό παίρνοντας την καρό σημαία 6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Raffele de Rosa (MV Agusta) και τον Jules Cluzel (Yamaha).

Στο δε δεύτερο επανέλαβε την κυριαρχική του εμφάνιση με μια ακόμη άνετη νίκη, αυτή τη φορά 6.2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Lucas Mahias (Kawasaki) και σχεδόν 8 από τον τρίτο Isaac Vinales (Yamaha).

Ο νέος θρίαμβος φέρνει τον Locatelli μακράν πρώτο με το απόλυτο των 225 βαθμών, έχοντας ήδη μια γενναία απόσταση 79 βαθμών από τον δεύτερο Cluzel (146 β.) και 106 από τον τρίτο Mahias (119 β.).

WorldSSP 300

Η μικρή κατηγορία του πρωταθλήματος αρχίζει να χτίζει τη φήμη της ως απρόβλεπτη με μερικούς παντελώς απρόβλεπτους πρωταγωνιστές. Ο Victor Rodriguez Nunez (Kawasaki) είναι ένας από αυτούς, καθώς στο πρώτο σκέλος ο νεαρός Ισπανός βρήκε πρόκριση για τον αγώνα μέσω της διαδικασίας της Last Chance Race (Αγώνας Τελευταίας Ευκαιρίας), ξεκίνησε 29ος και στο τέλος κατάφερε να κερδίσει!

Η νίκη του ήρθε μετά από ανηλεείς μάχες, καταφέρνοντας να πάρει την καρό σημαία για 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Bahattin Sofuoglu (Yamaha), ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο πρωτοπόρος της κατάταξης Jeffrey Buis (Kawasaki) ένα δέκατο πιο πίσω.

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα ωστόσο είχαμε μια τυπική αποκατάσταση της τάξης, καθώς αυτή τη φορά η επικράτηση του Buis ήταν καθολική και άνετη, με δεύτερο τον Scott Deroue (Kawasaki) και τρίτο τον Sofuoglu.

Στην κατάταξη ο Buis διατηρείται πρώτος με 127 βαθμούς, 11 περισσότερους από τον δεύτερο Deroue και ενώ η τρίτη θέση προς το παρόν καταλαμβάνεται από τον Unai Orrande (Yamaha).

 

Ο 6ος αγώνας του WorldSBK έρχεται στις 18-20 Σεπτεμβρίου 2020 στη Βαρκελώνη και την πίστα Catalunya.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WorldSBK 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon