.
Κατηγορία Superbike
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 19:09

WorldSBK 2020, 3ος αγώνας, Portimao (Πορτογαλία)

Με ένα τρομερό hat-trick, ο Jonathan Rea της Kawasaki αποδείχθηκε ο απόλυτος κυρίαρχος στον 3ο αγώνα του WorldSBK 2020 στο Portimao, καταφέρνοντας όχι μόνο να εξαφανίσει την διαφορά των 24 βαθμών που τον χώριζε από τον Scott Redding, αλλά και να περάσει εκείνος πρώτος γενικής στο Πρωτάθλημα!

Με τις 3 αυτές νίκες του, ο Rea έχει πλέον 5 νίκες μέσα στο 2020, μετά από μια δύσκολη αρχή, στην οποία ο Scott Redding της Ducati φαινόταν ως το φαβορί για τον τίτλο. Φαβορί αλλά και outsider… ξεθωριάζουν το ίδιο εύκολα όμως απέναντι στον «πράσινο» Ιρλανδό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πάρει εργολαβία τα πρωταθλήματα στα Superbike.

Ήταν ένα τέλειο σαββατοκύριακο για τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, σε μια πίστα όπου στατιστικά τον ευνοεί περισσότερο από όλες στο Πρωτάθλημα. Pole Position, τρεις νίκες και κατάκτηση της κορυφής στη γενική κατάταξη. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Στον πρώτο αγώνα, ο Rea κατάφερε να απομακρυνθεί μπροστά, με τον Toprak Razgatlioglu της Yamaha στη δεύτερη θέση. Ο Τούρκος ήθελε να παλέψει για τη νίκη, όμως ο Rea ήταν ταχύτατος και δεν του άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Με τον V. D. Mark, η Yamaha έκανε το 2-3 στο βάθρο, ενώ ο Scott Redding ήταν μόλις 7ος.

Στον δεύτερο αγώνα ο Rea είχε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη πίεση από ότι στον πρώτο, τόσο από τον Razgatlioglu όσο και από τον Loris Baz της Yamaha. Τελικά όμως, με τον Τούρκο να πέφτει, ο Ιρλανδός αναβάτης της Kawasaki πήρε τη δεύτερη νίκη του, με τον Scott Redding να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τρίτος ήταν ο V.D. Mark, ενώ ο Razgatlioglu κατάφερε να σηκωθεί μετά την πτώση του για να κατακτήσει την 8η θέση, και να πάρει πολύτιμους βαθμούς.

Στον αγώνα Superpole, ο Rea πήρε μία ακόμη νίκη, με τους Razgatlioglu και Baz να συμπληρώνουν το βάθρο. Ο Scott Redding ήταν 5ος.

Κάπως έτσι, ο Jonathan Rea βρίσκεται πρώτος στην γενική κατάταξη με 136 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Scott Redding με 132 βαθμούς και τρίτος βρίσκεται ο Razgatlioglu με 103.

Επόμενος αγώνας αυτός στην πίστα Motorland Aragon της Ισπανίας στις 28-30 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 15:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon