.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 10:20

MotoGP 2022, 10ος αγώνας, Sachsenring (Γερμανία)

Μπορεί κανείς να σταματήσει τον Fabio Quartararo;

“Αυτή ήταν η καλύτερη Παρασκευή της καριέρας μου,” δήλωνε περιχαρής ο Pecco Bagnaia (Ducati) μετά το τέλος των FP1 και FP2 στα οποία, για μια φορά ακόμη, οι ιταλικές μοτοσυκλέτες έδειχναν τα δόντια τους γεμίζοντας τις ψηλές θέσεις των ταχύτερων γυρολογίων, με τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati στην πρώτη θέση.

Το Σάββατο δεν άλλαξε τη γνώμη του Bagnaia καθώς διέλυε το ρεκόρ πίστας για να πάρει άλλη μια pole position στο φετινό πρωτάθλημα. Όπως ο Fabio Quartararo (Yamaha) ήταν ακριβώς πίσω του στη σχάρα εκκίνησης, κάτι που συνδυάστηκε άψογα με την άριστη εκκίνηση του Γάλλου που τον έφερε να οδηγεί τον αγώνα από την πρώτη του στροφή.

dsc00649.gallery full top fullscreen

Ο Bagnaia βρισκόταν στο κατόπι του, ακριβώς πίσω του, με τη Ducati του Johann Zarco και τις δύο Aprilia των Aleix Espargaro και Maverick Vinales από κοντά.

Η πίεση του Ιταλού να περάσει πρώτος και να οδηγήσει τον αγώνα οδήγησε γρήγορα σε ένα λάθος που τον έστειλε απαλά μεν, καταδικαστικά δε στην αμμοπαγίδα της γερμανικής πίστας, για ένα ακόμη μηδενικό που τραυματίζει σχεδόν θανάσιμα τις ελπίδες του για τίτλο.

63 francesco bagnaiadsc00714.gallery full top fullscreen

Μπροστά ο Γάλλος πρωταθλητής της Yamaha δεν έδειχνε να ανησυχεί, μιας και κανείς άλλος δεν είχε ρυθμό ανάλογο με αυτόν. Κράτησε τον Zarco για μερικούς γύρους σε λογική απόσταση ασφαλείας, λίγο πάνω από το δευτερόλεπτο, και μετά απλά απασφάλισε τη χειροβομβίδα και πολύ σύντομα αυτή η απόσταση είχε μεγαλώσει πάνω από τα 5 δευτερόλεπτα. Πλέον βλέπαμε μιαν επανάληψη της Βαρκελώνης.

Τι κι αν ήρθε στη Γερμανία άρρωστος και βήχοντας διαρκώς; Ο Quartararo δεν ξανασχολήθηκε με κανέναν, έμεινε στο δικό του ταχύτατο και συνεπέστατο γυρολόγιο και δεν έδειξε να κάμπτεται ούτε από την καταβεβλημένη φυσική του κατάσταση, ούτε από την ανυπόφορη ζέστη με υγρασία του αγώνα, ούτε καν από τις προβλέψεις πως το μεσαίο πίσω λάστιχο που είχε επιλέξει (μαζί με λίγους άλλους, όπως ο Vinales) θα παρέδιδε πνεύμα στο τέλος λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών του αγώνα – με την άσφαλτο του Sachsenring να ξεπερνά τους 50 βαθμούς.

Αυτό ακριβώς είπε και ο Zarco, ο οποίος περίμενε τον συμπατριώτη του να αρχίσει να χάνει χρόνο προς το τέλος, ωστόσο όταν είδε πως αυτό δε συνέβαινε προτίμησε να σφραγίσει τη δική του δεύτερη θέση, έχοντας άλλωστε χτίσει μια ικανότατη διαφορά και αυτός από το γκρουπ των αναβατών που τον κυνηγούσαν.

41 aleix espargaro 43 jack millerdsc01441 0.gallery full top fullscreen

Εκεί, εκτός από τις δύο Aprilia, έφτασε και ο Jack Miller (Ducati), παρότι είχε εκτίσει ποινή long lap λόγω ενός παραπτώματος στις δοκιμές του Σαββάτου.

Μάλιστα προς το κλείσιμο του αγώνα ο Αυστραλός κατάφερε να περάσει και τον A. Espargaro για να ανέβει αυτός στο βάθρο πίσω από τον Zarco.

Οι δύο Aprilia δεν είχαν την καλύτερη τύχη στη Γερμανία, παρότι άρχισαν εντυπωσιακά τον αγώνα. Ο Vinales έδειχνε κατά διαστήματα πιο γρήγορος από τον ομόσταυλό του, ωστόσο προδόθηκε από μια τεχνική βλάβη: ο Ισπανός χρησιμοποιούσε μια νέα διάταξη που χαμηλώνει αυτόματα τη μοτοσυκλέτα στις ευθείες, χωρίς οδηγία από τον αναβάτη, ωστόσο αυτό το σύστημα παρουσίασε βλάβη και ο άτυχος Ισπανός βρέθηκε με τη μοτοσυκλέτα μόνιμα χαμηλωμένη, οπότε μοιραία εγκατέλειψε αδυνατώντας πια να τη στρίψει.

12 maverick vinalesdsc00835.gallery full top fullscreen

Ο δε Espargaro μάλλον έμεινε από λάστιχα στο τέλος, έχοντας δώσει τα πάντα για να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες του για νίκη στην αρχή, αλλά και μαχόμενος με Vinales και Miller για μια θέση στο βάθρο στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Luca Marini (Ducati), τερματίζοντας πέμπτος πίσω από τον Espargaro της Aprilia, με την εξάδα να συμπληρώνεται από τον Jorge Martin (Ducati).

Ψηλά στον τερματισμό βρέθηκαν και οι Brad Binder (KTM), Fabio Di Giannantonio (Ducati), Miguel Oliveira (KTM) και Enea Bastianini (Ducati), που ακολούθησαν με αυτή τη σειρά στις θέσεις 7 ως 10.

Άλλο ένα καταστροφικό αγώνα έζησε η Suzuki, με τον Joan Mir να πέφτει για μια φορά ακόμη ενώ έδειχνε πως είχε ρυθμό για τουλάχιστον εξάδα, ενώ ο Alex Rins δοκίμασε Παρασκευή και Σάββατο, μα τελικά δεν έτρεξε λόγω του πόνου που ένιωθε από το κάταγμα που αποκόμισε στη Βαρκελώνη κατά την πτώση που προκάλεσε ο Takaaki Nakagami (Honda).

image from ios 1 1.gallery full top fullscreen

Διακόπτοντας το σερί 8 συνεχόμενων νικών του Marc Marquez (Honda) στη συγκεκριμένη πίστα, ο Quartararo παρέδωσε άλλη μια παράσταση πρωταθλητισμού ισχυροποιώντας την ηγετική θέση του στην κατάταξη και δείχνοντας πια ακλόνητο φαβορί για δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Ο Γάλλος έφτασε στους 172 βαθμούς, ανοίγοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο A. Espargaro (138 β.) στους 34 βαθμούς, με τον Zarco πλέον στην τρίτη θέση με 111. Ο δε Bagnaia έχει κολλήσει στους 81 και δείχνει να χάνει το τρένο ενός τίτλου για τον οποίο θεωρείτο μεγάλο φαβορί πριν αρχίσει η σεζόν.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MotoGP 2022

Ο επόμενος αγώνας μας πάει στο Assen, Ολλανδία, το επόμενο σαββατοκύριακο, 24-26 Ιουνίου 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 10:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon