.
Κατηγορία GNCC
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 22:34

GNCC 2011, 11ος αγώνας, Ironman

 


Ένα βήμα πριν τον τίτλο ο Mullins

 

 




Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: Shan Moore

Το Ironman GNCC είναι ο πιο φημισμένος γύρος του θεσμού, αφού αποτελεί τον τελευταίο αγώνα και προσφέρει όμορφα σημεία στους θεατές ώστε να παρακολουθήσουν την δράση. Αυτή την φορά όμως, εξαιτίας των πλημμύρων που είχαν ακυρώσει δύο αγώνες, θα πραγματοποιηθούν αυτοί οι δύο γύροι σε δύο συνεχόμενες ημέρες στην περιοχή της Loretta Lynn!
Παρ’ όλα αυτά ο Charlie Mullins (KTM) έβαλε δυνατή υποθήκη για τον φετινό τίτλο με μία ακόμα νίκη που του χάρισε βαθμολογικό προβάδισμα 38 πόντων έναντι του Josh Strang (Suzuki).
Κάτι ανάλογο ισχύει και στην XC2 με τον Steward Baylor Jr. (KTM) να πετυχαίνει επίσης νίκη και να αγκαλιάζει το πρωτάθλημα.

XC1


Απόλυτα αποφασισμένος εμφανίστηκε ο Mullins, περνώντας μπροστά στον πρώτο κιόλας γύρο και μένοντας εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Η νίκη αυτή βέβαια δεν ήρθε τόσο εύκολα, μιας και ο Paul Whibley (Yamaha) κατάφερε να μαζέψει πολύ την διαφορά στον τελευταίο γύρο και να πιέσει τον Mullins, ο οποίος τελικά δεν μάσησε. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Whibley, του επιβλήθηκε ποινή μίας θέσης για κάποιον εσωτερικό κανονισμό του GNCC και έχασε και την δεύτερη θέση από τον Thad DuVall (Yamaha)!
Μετά την καλοκαιρινή παύση η ατυχία και τα λάθη χτυπούν διαρκώς την πόρτα του περυσινού πρωταθλητή Josh Strang (Suzuki). Αυτή την φορά χτύπησε σε ένα δέντρο στο ξεκίνημα του αγώνα με αποτέλεσμα να σπάσει το μαρσπιέ του και να χάσει πολύτιμο χρόνο στα πιτ προκειμένου να το επιδιορθώσει. Αμέσως μετά όμως έδειξε την κλάση του και με πολύ γρήγορη οδήγησε έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση!
Άτυχος στάθηκε και ο Kailub Russell (KTM), που μετά την προηγούμενη νίκη του περίμενε κάτι καλύτερο, αλλά προδόθηκε από ζημιά στον κινητήρα.

 

XC2

Ο Jordan Ashburn (Yamaha) ήταν αυτός που βρέθηκε να οδηγεί για το μεγαλύτερο κομμάτι τον αγώνα. Προς το τέλος όμως ο Steward Baylor Jr. έκανε την κίνησή του, τον πέρασε και από εκεί και πέρα μπόρεσε να κοντρολάρει την κατάσταση έως ότου πάρει την έκτη φετινή του νίκη. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι απολαμβάνει πια μία ανάσα 52 βαθμών έναντι του Ashburn και φαίνεται ότι δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα.
Το πρωί πριν τον αγώνα ο Andrew De Long υπέγραψε συμβόλαιο με την Husqvarna και ακολούθως χάρισε την τρίτη θέση στο βάθρο στη νέα του ομάδα!

Αποτελέσματα

{arttinytable}

XC1




Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα
1. Charlie Mullins (KTM)
2. Thad DuVall (Yam)
3. Paul Whibley (Yam)
4. Josh Strang (Suz)
5. Jimmy Jarrett (Hon)
6. Russell Bobbitt (KTM)



XC2

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα
1. Steward Baylor Jr. (KTM)
2. Jordan Ashburn (Yam)
3. Andrew DeLong (Hsq)
4. Rory Mead (Hon)
5. Morgan Moss (Yam)
6. Jason Thomas (Hsq)

 

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

XC1    
Θέση Αναβάτης Βαθμοί
1. Charlie Mullins (275/5 wins)
2. Josh Strang (237/2 wins)
3. Paul Whibley (234/3 wins)
4. Kailub Russell (190/1 win)
5. Nate Kanney -171
6. Cory Buttrick -133



XC2

Θέση Αναβάτης Βαθμοί
1. Steward Baylor Jr. (273/6 wins)
2. Jordan Ashburn (221/3 wins)
3. Jason Thomas (220/1 win)
4. Andrew DeLong -214
5. Jesse Robinson (146/1 win)
6. Morgan Moss -129

 

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 02:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon