.
Κατηγορία GNCC
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 10:05

GNCC, 5ος αγώνας, Rock Run

 

Χορεύοντας στις πέτρες

 



Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: Shan Moore

Μετά από ενάμιση περίπου μήνα αποχής, εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών που ακύρωσαν δύο αγώνες, η δράση επανήλθε στο πρωτάθλημα GNCC. Το Rock Run αποδείχτηκε όνομα και πράγμα, αφού το κύριο χαρακτηριστικό του τερέν ήταν τι άλλο, οι πέτρες! Οι περισσότεροι αναβάτες δεν δηλώνουν φαν του σκληρού τερέν, οπότε την διαφορά έκανε όποιος είχε προπονηθεί ειδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο Paul Whibley (Yamaha) αποδείχτηκε πιο έτοιμος από όλους και κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη στην XC1.
Στην XC2 είχαμε μία φοβερή μάχη μεταξύ του Steward Baylor Jr (ΚΤΜ) και του Jesse Robinson (KTM), η οποία ανέδειξε νικητή τον πρώτο.

XC1


Ο Whibley πήρε την εκκίνηση αλλά μετά από λίγο υπέκυψε στην πίεση των Josh Strang (Suzuki) και Charlie Mullins (KTM). Περίπου όμως στο 5ο χιλιόμετρο (από τα 18 της διαδρομής) ο Whibley ξαναβρέθηκε μπροστά μετά από ένα λάθος του Strang και μία λάθος επιλογή γραμμής του Mullins.
Από εκεί και πέρα ο Whibley ανέβασε ρυθμό και έφτιαξε διαφορά, την οποία για να καλύψει ο Strang χρειάστηκε να περάσει ο μισός αγώνας. Όταν ο Whibley κόλλησε σε μία τεχνική ανηφόρα, ο Strang πέρασε μπροστά. Η κατάσταση όμως αντιστράφηκε όταν ο Strang μπήκε στα πίτ για ανεφοδιασμό. Ο Whibley πήρε ξανά τα ηνία και μπόρεσε να τερματίσει πρώτος με δύο λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Strang. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Mullins. Πολύ μικρή η διαφορά στην βαθμολογία μεταξύ του Strang και του Whibley (μόλις 2 βαθμοί υπέρ του πρώτου). Έκπληξη αποτελεί η τέταρτη θέση του γερόλυκου 8 φορές πρωταθλητή Enduro στην Αμερική, Mike Lafferty (Husaberg). Ο «τρελαμένος» αναβάτης της ΚΤΜ, Kailub Russell, χρειάστηκε να σταματήσει στα πιτ για να του βάλουν μονωτική ταινία στους κάλλους των χεριών, ώστε να συνεχίσει και να πάρει την πέμπτη θέση.

Whibley: “ Νιώθω καλά που πήρα ακόμα μία νίκη. Είμαι ένας από τους γηραιότερους αναβάτες και είναι δύσκολο να νικήσω τους πιο νέους. Με αυτή την επίδοση όμως τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μου.”

Strang: “ Τους δύο τελευταίους γύρους είχα πρόβλημα με το μπροστινό μου φρένο. Όμως ο Whibley έκανε ένα πολύ καλό αγώνα και εγώ είμαι ευχαριστημένος που επανήλθα στην κορυφή της βαθμολογίας.”

Mullins: “ Θα μπορούσα να είχα παλέψει για τη νίκη, όμως το λάθος μου στην λασπολακκούβα μου κόστισε από την πρώτη θέση να πάω στην όγδοη. Τι να κάνουμε όμως, έτσι είναι οι αγώνες”

XC2


O Baylor ξεκίνησε από τις πιο πίσω θέσεις και χρειάστηκε να πιέσει πάρα πολύ για να φτάσει τον προπορευόμενο Robinson. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μία συνεχής μάχη μεταξύ αυτών των δύο, που κράτησε μέχρι το τέλος. Τελικά ο Baylor νίκησε με μόλις δύο δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Brad Bakken ανέβηκε στο βάθρο για δεύτερη φορά φέτος.
Baylor: “Οδηγούσαμε ρόδα – ρόδα για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Ήταν ένας φοβερός αγώνας.

Robinson: “ Ο καθένας μας ήταν πιο γρήγορος σε κάποιο κομμάτι και τα δίναμε όλα. Τελικά ο Baylor πήρε μία καλύτερη γραμμή στο τέλος και μαζί τη νίκη”

Αποτελέσματα

{arttinytable}

XC1

1. Paul Whibley (Yam)
2. Josh Strang (Suz)
3. Charlie Mullins (KTM)
4. Michael Lafferty (Hsb)
5. Kailub Russell (KTM)
6. Chris Bach (Bet)
7. Nate Kanney (KTM)
8. Rory Mead (Hon)
9. Kenneth Gilbert (KTM)
10. Nick Fahringer (Hsb)

 

XC2

1. Steward Baylor Jr. (KTM)
2. Jesse Robinson (KTM)
3. Brad Bakken (KTM)
4. Andrew DeLong (KTM)
5. Jason Thomas (Hsq)
6. Jordan Ashburn (Yam)
7. Scotty Watkins (Hon)
8. Zack Nolan (KTM)
9. Ryan Lojak (Yam)
10. Ted Mullins (Yam)

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

XC1

1. Josh Strang (123/1 win)
2. Charlie Mullins (121/2 win)
3. Paul Whibley (103/2 wins)
4. Cory Buttrick -81
5. Nate Kanney -72
6. Kailub Russell -69

 

XC2

1. Steward Baylor Jr. (131/3 wins)
2. Jason Thomas (113/1 win)
3. Andrew DeLong -94
4. Brad Bakken -90
5. Jesse Robinson -83
6. Jordan Ashburn -76

 

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 02:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GNCC, 4ος αγώνας, Big Buck GNCC, 6ος αγώνας, Snowshoe »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon