.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 11:41

RedBull X-Fighters, 3ος αγώνας, Μαδρίτη

Επικράτηση Pages

Ο Pagès επικράτησε στην πιο επική μάχη των καλύτερων FMXriders που έγινε ποτέ

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα της χρονιάς, ο περσινός πρωταθλητής Red Bull X-Fighters, ο Γάλλος Thomas Pagès, επιστρέφει γεμάτος μένος στην αρένα Las Ventas της Μαδρίτης για να γράψει ιστορία, εκτελώντας το πρώτο “Bike Flip” που έχει γίνει ποτέ σε επίσημη διοργάνωση.

Ψυχρός εκτελεστής

ΜΑΔΡΙΤΗ (Ισπανία) – Ο Thomas Pagès είναι ένας “ψυχρός εκτελεστής” σαν αναβάτης, όμως αυτή την φορά έπρεπε να βρεθεί σε καυτή φόρμα ώστε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη, στην 13η συνεχόμενη στάση του Red Bull X-Fighters στην Μαδρίτη. Σε μία μάχη που χωρίς αμφισβήτηση είχε τη μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία του πιο σπουδαίου θεσμού του παγκόσμιου freestyle motocross, ο Pagès ήταν ο καλύτερος ανάμεσα στους κορυφαίους, κλειδώνοντας την πρώτη θέση του βάθρου με το “Bike Flip” που όλοι περίμεναν.

Οι αναβάτες που βρέθηκαν στην δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα, ο Αυστραλός Josh Sheenan και ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood ήταν επίσης εντυπωσιακοί, προσφέροντας επιδόσεις που απλά θα τους έκαναν νικητές σε κάποιον άλλο γύρο. O Sheenan ήταν σαν να πετούσε εκτελώντας τρεις φορές μέσα στην ίδια βραδιά ένα διπλό backflip, και ο Sherwood παρουσίασε το νέο του “Rowedova Flip”, το οποίο παραδοσιακά εκτέλεσε άψογα. Και οι τρεις τους έπρεπε να εκτελέσουν τρικ με υψηλό ρίσκο σε κάθε σκέλος της διοργάνωσης, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στα τελικά της.

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη στην αρένα ταυρομαχιών Las Ventas, με 23,000 φαν να έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια και να σχηματίζουν μία θάλασσα από λευκό και κόκκινο που πανηγύριζε έντονα, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του φεστιβάλ του San Fermín, γνωστού για την κάθοδο των ταύρων. Ο Pagès σκόρπισε τον εξοπλισμό του στο κοινό και ο Sheenan βούτηξε ο ίδιος μέσα στην λαοθάλασσα, την ώρα που δεκάδες πυροτεχνήματα γέμιζαν τον ουρανό. Καθώς οι αναβάτες δέχονταν τα τρόπαιά τους, ο Pagès δήλωσε “Είμαι τόσο ευτυχισμένος. Οι επιδείξεις μας εδώ ήταν τόσο φορτωμένες με υψηλού επιπέδου τρικ, που έκαναν την βραδιά να μοιάζει με διαγωνισμό για το καλύτερο τρικ, όπου κάθε μα κάθε κόλπο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο”.

Καθώς ο Sherwood, ο πρωταθλητής του 2012, έχει κερδίσει τους δύο πρώτους γύρους της χρονιάς, η επάνοδος του πρωταθλητή του 2013 Pagès δίνει πάλι άγρια ομορφιά στο κυνήγι του τίτλου. Και είναι σίγουρα πολύ νωρίς να βγάλουμε από το παιχνίδι τον Sheenan, ο οποίος έχει δύο δεύτερες θέσεις μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του. Τα πυροτεχνήματα θα συνεχίσουν στις 19 Ιουλίου στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου και για πρώτη φορά στην ιστορία του FMX,ολόκληρη η διαδρομή θα επιπλέει επάνω σε μία λίμνη.

Τελικά Αποτελέσματα Μαδρίτη

1. Thomas Pagès (Γαλλία), 2. Josh Sheehan (Αυστραλία), 3. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία), 4. Dany Torres (Ισπανία), 5. TakaHigashino (Ιαπωνία), 6. MaikelMelero (Ισπανία), 7. Clinton Moore (Αυστραλία), 8. Mat Rebeaud (Ελβετία), 9. Rob Adelberg (Αυστραλία), 10. Libor Podmol (Τσεχία), 11. Rémi Bizouard (Γαλλία), 12. David Rinaldo (Γαλλία).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 12:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon