.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 17:13

Hard Enduro 2022, 7ος αγώνας, Red Bull Outliers (Καναδάς)

Θρίαμβος Lettenbichler και νέα ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το αμερικανικό σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2022 ολοκληρώθηκε με τον δεύτερο υπερατλαντικό αγώνα μετά τον προηγούμενο στο Τενεσί των ΗΠΑ, αυτή τη φορά στον Καναδά για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού – τόσο ως FIM Hard Enduro όσο και ως WESS προηγούμενως.

Εκκινώντας από την πόλη Calgary και συνεχίζοντας με δύο μέρες δράσης στα βουνά της περιοχής Badlands, ο αγώνας ανέδειξε έναν μεγάλο νικητή στο πρόσωπο του Manuel Lettenbichler (KTM).

Για να φτάσει εκεί όμως ο Γερμανός αναβάτης έπρεπε να περάσει από μια πολύ απαιτητική μάχη με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα, Trystan Hart (KTM), και τον βασικό του αντίπαλο στο πρωτάθλημα, Mario Roman (Sherco).

Οι τρεις τους πάλεψαν σκληρά για τη νίκη με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους και την πρωτοπορία του αγώνα να αλλάζει χέρια διαρκώς.

Τελικώς ο Lettenbichler κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη παρότι έκανε ένα λάθος που οδήγησε σε μικρή πτώση μόλις 20 μέτρα από τον τερματισμό, φτάνοντας πρώτος με μόλις 6 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο, Hart, ενώ ο Roman ακολούθησε στο βάθρο σε απόσταση τριών λεπτών.

Κάπως έτσι ο Lettenbichler προσπέρασε (ξανά) στην κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας στους 107 βαθμούς, ενώ ο Roman υποχώρησε δεύτερος με 103. Τρίτος παραμένει ο Graham Jarvis (Husqvarna) με 82 βαθμούς και τερματισμό στην 4η θέση του Outliers.

Πλέον απομένει ένας μόνο αγώνας για να κριθεί ο πρωταθλητής του 2022, στην Ισπανία και συγκεκριμένα το 24MX Hixpania Hard Enduro στις 7-9 Οκτωβρίου 2022.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Hard Enduro 2022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon