.
Κατηγορία Παγκόσμιο Supercross
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2025 12:59

WSX 2025, 2ος αγώνας, Βανκούβερ (Καναδάς)

Ο Eli Tomac ήρθε για έκτακτη συμμετοχή και πήρε τη νίκη από τον πρωτοπόρο Ken Roczen.

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross (WSX) για το 2025 φιλοξενήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδα με τη συμμετοχή του περσινού παγκόσμιου πρωταθλητή, Eli Tomac που πλέον μετακινήθηκε στην ΚΤΜ από τη Yamaha με την οποία αγωνιζόταν πέρυσι.

Ο 33χρονος Αμερικανός κατάφερε να αναδειχθεί νικητής του Καναδικού GP κερδίζοντας τα δύο από τα τρία σκέλη του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία SX1 και κρατώντας τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Ken Roczen (Suzuki) στη δεύτερη θέση. Ο Tomac κατέκτησε το πρώτο σκέλος, ήρθε δεύτερος στο επόμενο και ξανανίκησε στον τελικό τρίτο αγώνα.

Ο δεύτερος Roczen κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος, να νικήσει στο δεύτερο και να τερματίσει ακριβώς πίσω από τον Tomac στον τελικό, παίρνοντας έτσι τη δεύτερη θέση του αγώνα.

Ο μόνος άλλος αναβάτης που κατάφερε να κρατηθεί κοντά στους δύο πρωταγωνιστές ήταν ο Jason Anderson (Suzuki), ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στον Καναδά με τερματισμούς στις θέσεις 2, 3 και 4 στα τρία σκέλη αντιστοίχως, με τον Justin Cooper (Yamaha) να ανεβαίνει μια και μοναδική φορά στο βάθρο στο τρίτο σκέλος.

Ο Roczen οδηγεί την κατάταξη με 85 βαθμούς, με τον Anderson δεύτερο στου 65 και τον Cooper τρίτο στους 63, ενώ ο Tomac με αυτή τη wildcard συμμετοχή εκτοξεύτηκε κατευθείαν στην έκτη θέση της κατάταξης με τους 44 βαθμούς που αποκόμισε στο Βανκούβερ.

Στην SX2 ο Max Anstie (Yamaha) δεν έβλεπε αντίπαλο και μάζεψε τρεις νίκες στον Καναδά από τα ισάριθμα σκέλη. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Coty Schock (Yamaha) με τρεις δεύτερες θέσεις και το βάθρο συμπλήρωσε ο Enzo Lopes (Yamaha) τερματίζοντας τρίτος σε όλα τα σκέλη.

Αυτή η "συμμετρία" των τριών πανομοιότυπων βάθρων αντανακλάται και στη βαθμολογία, όπου ο Anstie οδηγεί με 90 βαθμούς, ο Schock ακολουθεί με 74 και Lopes είναι λίγο πιο πίσω στους 62 βαθμούς.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WSX 2025

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 29 Νοεμβρίου στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon