.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 13:17

FIM Hard Enduro 2021, 2ος αγώνας, Abestone Hard Enduro

Με το δεξί ξεκίνησε ο Billy Bolt της Husqvarna το ενοποιημένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα που προέκυψε από τη συνεργασία WESS και FIM για ένα ενιαίο θεσμό Hard Enduro άνοιξε τη σεζόν με τον μη βαθμολογούμενο αγώνα Extreme XL Lagares στην Πορτογαλία τον Μάιο, ενώ η δεύτερη στάση του στο Erzberg Rodeo στην Αυστρία ματαιώθηκε.

Έτσι φτάσαμε στον, τρίτο στα χαρτιά και δεύτερο στην πράξη, αγώνα στην πόλη Abetone της Ιταλίας. Το Abestone Hard Enduro συνιστά τον πρώτο βαθμολογούμενο αγώνα της σεζόν.

Ήδη από τις πρώτες χρονομετρημένες δοκιμές της Παρασκευής (9/7) ο Billy Bolt (Husqvarna) έδειξε τα δόντια του, γράφοντας τους ταχύτερους χρόνους με το TE300i του, και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και το Σάββατο (10/7).

Στον τελικό της Κυριακής 11/7, ο Bolt ανέλαβε την πρωτοπορία από την αρχή, με τον Manuel Lettenbichler (KTM) ως ισχυρότερο διώκτη του.

Στη διάρκεια των δύο γύρων στη διαδρομή των 15 δύσκολων και απαιτητικών χιλιομέτρων στους λόφους της Τοσκάνης, οι δύο αναβάτες αντάλλαξαν αρκετές φορές θέση στην κορυφή, για να επικρατήσει τελικά ο Bolt στο τελευταίο κατηφορικό της κομμάτι, όπου ήταν συνεπέστατα ταχύτερος όλων όλες τις μέρες του αγώνα.

Ο Lettenbichler τερμάτισε δεύτερος, ενώ στο βάθρο έφτασε τρίτος ο Graham Jarvis, έτερος αναβάτης της Husqvarna και πολύπειρος αναβάτης Hard Enduro στα 46 του χρόνια, πάνω από 13 λεπτά πίσω από τους δύο πρώτους.

Τον ακολούθησε ο Johny Walker, που φέτος καβαλά για λογαριασμό της Beta, ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Alfredo Gomez με την τρίτη Husqvarna στην πρώτη πεντάδα του αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες FIM Hard Enduro 2021

Ο επόμενος αγώνας, Red Bull Romaniacs, θα γίνει στις 27 Ιουλίου 2021 στο Sibiu της Ρουμανίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 13:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon