.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 10:19

FIM Hard Enduro 2021, 5ος αγώνας, Hero Challenge (Πολωνία)

Ο Wade Young πήρε τη νίκη και ο Billy Bolt την πρωτιά στο πρωτάθλημα,

Ο πέμπτος γύρος του νεοσύστατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro 2021, Hero Challengeμ φιλοξενήθηκε στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πολωνική πόλη Dąbrowa Górnicza. Κανονικά αυτός θα ήταν ο έκτος αγώνας της χρονιάς, ωστόσο η ακύρωση του Erzbergrodeo τον περασμένο Ιούνιο άλλαξε την αρίθμηση των φετινών GP.

Ο αγώνας άρχισε το Σάββατο (11/9) το πρωί με τον Πρόλογο, στον οποίο πρώτευσε ο τοπικός ήρωας, Πολωνός Dominik Olszowy (KTM), ενώ στη νυχτερινή ειδική διαδρομή SuperEnduro που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης νικητής αναδείχθηκε ο Alfredo Gomez (Husqvarna).

Στον τρίωρο κυρίως αγώνα της Κυριακής (12/9) οι 120 αναβάτες που είχαν περάσει από τον Πρόλογο ξεχύθηκαν στη μάχη. Αρχικά τον αγώνα οδήγησε ο Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ), ωστόσο στη διεκδίκηση της κορυφής ενεπλάκησαν και άλλοι αναβάτες, με τον Wade Young (Sherco) να βρίσκει τον τρόπο να περάσει πρώτος, κάνοντας ένα πολύ δυνατό δεύτερο μισό του αγώνα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Billy Bolt (Husqvarna), αφού έκανε μια τεράστια προσπάθεια να πιάσει τον Young, δίχως αποτέλεσμα. Για τον Bolt ωστόσο το βασικό ζητούμενο ήταν να τερματίσει μπροστά από τον Lettenbichler για να τον περάσει στην κατάταξη, όπερ και εγένετο. Ο Γερμανός της ΚΤΜ τερμάτισε μια θέση πιο πίσω, στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Bolt προσπέρασε πρώτος στην προσωρινή κατάταξη με 70 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Lettenbichler και 10 από τον Young που ακολουθεί στην τρίτη θέση.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Hard Enduro 2021

Απομένουν δύο αγώνες στο πρόγραμμα, με τον πρώτο εξ αυτών, Hixpania Hard Endurο, προγραμματισμένο για τις πρώτες τρεις μέρες του Οκτώβρη στην Ισπανία.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon