.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 14:43

WESS 2019, 6ος αγώνας, Hawkstone Park Cross-Country (Αγγλία)

Με μια σπουδαία εμφάνιση στον εντός έδρας αγώνα του ο Nathan Watson πήρε τη νίκη από τον Manuel Lettenbichler, αλλά ο δεύτερος διατηρείται στην πρώτη θέση της κατάταξης με δύο αγώνες να απομένουν.

Μετά από διακοπή δύο μηνών από τον προηγούμενο αγώνα, Romaniacs, η επιστροφή στη δράση άνοιξε με μια μέρα λουσμένη στη λιακάδα. Το Σάββατο 21/9 ο προκριματικός αγώνας Fast Eddy Sprint Enduro συγκέντρωσε πάνω από 500 συμμετοχές, όπου προς τέρψη του κοινού ο μεγάλος νικητής ήταν ένας Άγγλος αναβάτης, ο Nathan Watson της Red Bull KTM Factory Racing.

Ο αγώνας περιελάμβανε τέσσερεις γύρους σε μια κλειστή διαδρομή που χωριζόταν σε δύο κομμάτια, ένα Enduro κι ένα Motocross. Στο τέλος της ημέρας ο Watson αναδείχθηκε ταχύτερος όλων, αντιστεκόμενος στη δυνατή εμφάνιση δύο συμπατριωτών του, των Josep Garcia (KTM) και Alex Snow (Gas Gas) - παρότι ο τελευταίος έτρεχε με τραυματισμό στο χέρι.

Η δεύτερη μέρα του αγώνα έφερε ένα πιο Αγγλικό σκηνικό, καθώς η μέρα ήταν διάσπαρτη από ελαφριά βροχή, γεγονός που έκανε την κλασική διαδρομή του Original Fast Eddy Cross-Country πιο απαιτητική στην ύπαιθρο του Shropshire.

Για μια φορά ακόμη, ωστόσο, ο Watson δεν είχε αντίπαλο και αφού ξεπέρασε τη μάλλον υποτονική του αρχή, ανέβασε ρυθμό και πέρασε πρώτος για να φτιάξει γρήγορα μια ικανή διαφορά από τους διώκτες του.

Πίσω του τερμάτισαν δύο ακόμη ΚΤΜ με τους Manuel Lettenbichler και Johny Walker στις σέλες τους.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Lettenbichler (4,420 βαθμοί) διεύρυνε τη διαφορά του στην κατάταξη, καθώς ο Graham Jarvis (Husqvarna) περιορίστηκε στην 9η θέση και πλέον μετρά 3,920 βαθμούς στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τρίτος είναι ο Alfredo gomez (Husqvarna) με 3,654 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας είναι το BR2 Enduro Solsona στην Ισπανία στις 4-6 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WESS 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon