.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 13:43

WESS 2019, 7ος αγώνας, BR2 Enduro Solsona (Ισπανία)

Ο Garcia κερδίζει εντός έδρας, ενώ ο Lettenbichler κρατά πλέον τον τίτλο με το ένα χέρι.

Ο προτελευταίος αγώνας του World Enduro Super Series επισκέφτηκε την Ισπανία για έναν παραδοσιακό αγώνα Enduro, με περίπου 350 συμμετοχές και τον Γερμανό αναβάτη της ΚΤΜ, Manuel Lettenbichler να φτάνει εδώ προηγούμενος στην κατάταξη, μπροστά από μια αρμάδα έμπειρων αντιπάλων που τον ακολουθεί με μικρές μεταξύ τους αποστάσεις και τον Jonny Walker επικεφαλής της.

Η δράση στη Solsona ξεκίνησε με το Super Test το βράδυ της Παρασκευής (4/10), όπου ο Jonny Walker (ΚΤΜ) αναδείχθηκε ταχύτερος όλων, μπροστά από τους Christophe Nambotin (Gas Gas) και Nathan Watson (ΚΤΜ).

Στην πρώτη αγωνιστική μέρα, το Σάββατο 5/10, με ένα γεμάτο πρόγραμμα που περιείχε πολλά χιλιόμετρα, cross test, extreme test, enduro test και ένα ακόμη super test για το κλείσιμό της, ο Josep Garcia ήταν ξεκάθαρα ο ταχύτερος όλων. Κέρδισε τα cross και enduro tests, ενώ κράτησε τον δεύτερο ταχύτερο αναβάτη, Watson, 40 άνετα δευτερόλεπτα πίσω του, ενώ τρίτος της ημέρας ήταν ο Walker.

Σε αυτό το διάστημα ο Lettenbichler κρατούσε την 4η θέση, ενώ ο Taddy Blazusiak ολοκλήρωνε ένα top-5 αποκλειστικά με μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ!

Ξεκινώντας τη δεύτερη μέρα, Κυριακή 6/10, με το μεγάλο πλεονέκτημα χρόνου που είχε αποκομίσει την προηγούμενη, ο Garcia συνέχισε σε σπουδαίο ρυθμό, κέρδισε ξανά τα cross και enduro tests και δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει την εντός έδρας νίκη που φαινόταν από το Σάββατο πως ήταν δική του.

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο Watson, ο οποίος τα έδωσε όλα για να πιάσει τον Ισπανό την Κυριακή, αλλά με την τεράστια διαφορά που είχε να καλύψει από την πρώτη μέρα του αγώνα, δεν είχε και πολλές ρεαλιστικές ελπίδες.

Τρίτος τερμάτισε ο Walker, καταφέρνοντας να επικρατήσει του Lettenbichler σε μια σκληρή και αμφίρροπη μάχη.

Στο τέλος βέβαια αυτός που πρέπει να πανηγυρίζει είναι ο Lettenbichler, καθώς έφυγε από την Ισπανία με μια υγιέστατη διαφορά 870 βαθμών από τον δεύτερο Walker.

Με έναν αγώνα να απομένει στο πρόγραμμα και τον νικητή να παίρνει 1,000 βαθμούς, ακούγεται μάλλον δύσκολο να δούμε ανατροπή στην κατάταξη του WESS, ειδικά από τη στιγμή που η σεζόν κλείνει με το Getzenrodeo στις 2 Νοεμβρίου στην πατρίδα του Lettenbichler και με το Γερμανικό κοινό στο πλευρό του.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WESS 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon