.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 12:05

WESS 2019, 5ος αγώνας, Red Bull Romaniacs (Ρουμανία)

Ο θρυλικός αγώνας Hard Enduro στις πλαγιές των Καρπαθίων ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη νίκη για τον Manuel Lettenbichler, φέρνοντάς τον στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο αγώνας , που συγκέντρωσε αναβάτες από 50 χώρες, ξεκίνησε με τον Taddy Blazusiak (KTM) να παίρνει τη νίκη στον Πρόλογο, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε μια τεχνική πίστα μέσα στην πόλη Sibiu. Πίσω από τον Πολωνό, το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Johny Walker (KTM) Pol Tarres (Husqvarna).

Αφήνοντας πίσω τα αστικά εμπόδια του Προλόγου, η πρώτη μέρα του αγώνα πήρε τα βουνά και ανέδειξε πως μεγάλο νικητή τον Graham Jarvis (Husqvarna), ο οποίος επικράτησε σε πολύ δύσκολες συνθήκες των Wade Young (Sherco) και Lettenbichler.

Η δεύτερη μέρα του αγώνα σημαδεύτηκε από την εγκατάλειψη του περσινού νικητή, Young, που αντιμετώπισε ένα ανυπέρβλητο μηχανικό πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του. Θριαμβευτής στη δεύτερη off-road μέρα αναδείχθηκε ο Alfredo Gomez (Husqvarna), μπροστά από τους Jarvis και Lettenbichler.

Η τρίτη και προτελευταία μέρα δράσης είχε μια πολύ απαιτητική διαδρομή 142 χιλιομέτρων, από την οποία βγήκε κερδισμένος ο Lettenbichler, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση της προσωρινής κατάταξης του αγώνα ως εκείνη τη στιγμή.

Ο Γερμανός της ΚΤΜ πάλεψε σκληρά για να καταφέρει να κρατήσει πίσω του τον Blazusiak, αλλά και τον Jarvis που τερμάτισε τρίτος.

Η τελευταία μέρα του Romaniacs υποδέχτηκε τους αναβάτες με μια δυνατή βροχή που έκανε τη διαδρομή του αγώνα ακόμη πιο γλιστερή και δύσκολη

Στις συνθήκες αυτές έλαμψε ο Lettenbichler, καθώς ανέλαβε την πρωτοβουλία από την αρχή και έμεινε εκεί ως το τέλος, ενώ στο βάθρο της ημέρας ανέβηκαν ακόμη οι Gomez και Walker.

Με την ολοκλήρωση και της τελευταίας μέρας, ο Lettenbichler πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που τον φέρνει στην κορυφή της κατάταξης του WESS 2019. Πίσω του το βάθρο του Romaniacs συμπληρώθηκε από τους Gomez και Jarvis.

Στη βαθμολογία ο Lettenbichler προηγείται με 3,570 βαθμούς, με τον Jarvis να ακολουθεί εκ του σύνεγγυς 110 βαθμούς πιο πίσω και τον Gomez τρίτο στους 3,164 βαθμούς.

Απομένουν τρεις αγώνες στο καλεντάρι του WESS 2019, με τον πρώτο εξ αυτών να έρχεται στις 21 Σεπτεμβρίου, το Hawkstone Park Cross-Country στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon