.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 15:01

WESS 2019, 4ος αγώνας, Hixpania Hard Enduro (Ισπανία)

Ο Graham Jarvis επικράτησε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο WESS, κερδίζοντας και επί Ισπανικού εδάφους, γεγονός που τον εκτόξευσε στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η νίκη του Άγγλου αναβάτη της Husqvarna πάντως δεν ήρθε καθόλου εύκολα, αφού χρειάστηκαν σκληρές μάχες για να φτάσει ως το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κατά τον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου, Campoo de X-Treme, ο Jarvis έχασε για λίγο από τον Mario Roman (Sherco), ενώ οι 70 αναβάτες που προκρίθηκαν από εκεί πήγαν για τον κυρίως αγώνα της Κυριακής, το Lost Roads Hard Enduro, για δυόμιση ώρες αδυσώπητης μάχης σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο και το δάσος τριγύρω του.

Ο κυρίως αγώνας ξεκίνησε με μια εκκίνηση σε στυλ Le Mans, δηλαδή τους αναβάτες να τρέχουν με τα πόδια για να πάρουν τις μοτοσυκλέτες τους που περίμεναν μέσα σε μια σπηλιά! Πρόκειται για την εκκίνηση-σφραγίδα του συγκεκριμένου αγώνα.

Σε αυτήν πρώτος έφτασε και καβάλησε ο Roman, με τον Taddy Blazusiak (KTM) στο κατόπι του και οι δυο τους αρχικά οδήγησαν τον αγώνα.

Στο μεταξύ ο Jarvis ανέβαινε ολοένα και πιο ψηλά, φτάνοντας στους πρωτοπόρους λίγο αργότερα για να μονομαχήσει με τον Roman, ενώ ο Manuel Lettenbichler (KTM) κρατούσε την τρίτη θέση.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο του αγώνα, οι Jarvis και Roman μάχονταν για τη νίκη σώμα με σώμα, αλλάζοντας θέσεις μεταξύ τους αρκετές φορές, ώσπου στο τέλος ο Roman κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Στο σύνολο ωστόσο ο Jarvis βρέθηκε πρώτος στη βαθμολογία του Hixpania Hard Enduro, οριακά μπροστά από τον Alfredo Gomez (Husqvarna) που ως τον κυρίως αγώνα λογιζόταν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη πριν προδοθεί από την κούραση και τερματίσει 5ος στο Lost Roads.

Τρίτος στον αγώνα συνολικά αναδείχθηκε ο Roman.

Μετά και το Hixpania Hard Enduro, ο Jarvis έχει βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης με 2,690 βαθμούς, 120 πάνω από τον Lettenbichler και 376 από τον τρίτο Roman.

Επόμενος αγώνας στο πρόγραμμα είναι το θρυλικό Red Bull Romaniacs στις 30 Ιουλίου 2019.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WESS 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon