.
Κατηγορία Extreme Enduro
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 13:36

WESS 2019, Erzberg Rodeo - Ο γερόλυκος Graham Jarvis της Husqvarna πήρε την 5η του νίκη!

Στα 44 του χρόνια, ο Graham Jarvis κέρδισε για πέμπτη φορά τον επικό αγώνα Extreme Enduro του Erzberg Rodeo, καβάλα στην πιστή του Husqvarna TE300i. Δεύτερος τερμάτισε Manuel Lettenbichler της KTM, και τρίτος ο Mario Roman τηςSherco.

Graham Jarvis Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing 3

Σαράντα τέσσερα χρόνια. Δεν είναι και λίγα. Όμως ο Graham Jarvis δείχνει να έχει κάνει μια εκπληκτικά επιτυχημένη συμφωνία με τον διάβολο, ώστε να καταφέρνει σε αυτή την ηλικία να κερδίζει αγώνες σαν το κολασμένο Erzberg Rodeo που κάνει νεαρά ταλέντα να εγκαταλείπουν με κλάματα και σπασμένες μοτοσυκλέτες.

erzberg rodeo 7

Ο Jarvis κέρδισε έτσι τον 3ο αγώνα του Πρωταθλήματος WESS 2019, και βρίσκεται 3ος στην γενική βαθμολογία, με 1.690 βαθμούς, πίσω από τους Lettenbichler (1ος με 1.960 βαθμούς) και Roman (2ος με 1.770 βαθμούς). Τρεις αναβάτες με τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες στην πρώτη τριάδα.

Στο Erzberg, ο Lettenbichler ηγήθηκε σχεδόν σε όλο τον αγώνα, όμως ο Jarvis έκανε αυτό που κάνει σχεδόν πάντα, δηλαδή αργό ξεκίνημα με σταδιακό ανέβασμα, για να καταφέρει να περάσει πρώτος πριν το διαβόητο Karl’s Dinner, με τα φονικά βράχια.

Ο Lettenbichler πλησίασε τον Jarvis στο Green Hill climb, όμως τελικά ο αναβάτης της Husqvarna πήρε τη νίκη, 2 λεπτά πριν τερματίσει ο αναβάτης της ΚΤΜ.

mario roman sherco 2

Ο Cody Webb της ΚΤΜ αποσύρθηκε στα δοκιμαστικά λόγω ρήξης πρόσθιου χιαστού, ενώ ο τρίτος στον αγώνα Mario Roman είχε μια καταστροφική εκκίνηση που δεν του επέτρεψε να παλέψει για τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί και ο τερματισμός της Laia Sanz στην 39η θέση, Sanz που έγινε η πρώτη γυναίκα που έφτασε μέχρι το checkpoint του Karl’s Dinner.

Graham Jarvis Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Αποτελέσματα Erszberg Rodeo 2019

1. Graham Jarvis (Hus)
2. Manuel Lettenbichler (KTM)
3. Mario Roman (Sherco)
4. Alfredo Gomez (Hus)
5. Wade Young (Sherco)
6. Taddy Blazusiak (KTM)
7. Billy Bolt (Hus)
8. Jonny Walker (KTM)
9. Pol Tarres (KTM)
10. Travis Teasdale (KTM)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 13:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon