.
Κατηγορία Extreme Enduro
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 15:04

WESS 2019, 2ος αγώνας, Trèfle Lozérien (Γαλλία)

Μετά το Hard Enduro που αποτέλεσε το βασικό μενού του εναρκτήριου αγώνα Extreme XL Lagares στην Πορτογαλία, οι αναβάτες του World Enduro Super Series μετακόμισαν στη Γαλλία για έναν αγώνα Κλασικού Enduro.

misc Wess 2019 Rnd2 Trefle Lozerien 00236

Εκεί βέβαια ο καιρός αποφάσισε το Κλασικό να το αλλάξει σε κάτι πιο σκληρό, αφού και τις τρεις μέρες της διάρκειάς του έβρεχε σχεδόν ασταμάτητα, μετατρέποντας σε μια γλιστερή και λασπωμένη κόλαση τις δασικές διαδρομές στις παρυφές του Εθνικού Πάρκου Cévennes στη νότια Γαλλία, λίγο πιο βόρεια από το Montpellier.

misc Wess 2019 Rnd2 Trefle Lozerien 05022

Η πρώτη μέρα του αγώνα ήταν μια υπόθεση του Josep Garcia (KTM) ο οποίος χόρευε στο γλιστερό γρασίδι και τερμάτισε με διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον ομόσταυλό του, Nathan Watson, που ήρθε δεύτερος. Η τρίτη θέση της ημέρας πήγε σε έναν αναβάτη της Yamaha, τον Jamie McCanney.

Τη δεύτερη μέρα του αγώνα ο καιρός δεν άφησε κανέναν να καθησυχάσει καθώς, παρότι δεν έβρεχε ασταμάτητα, τα διαστήματα χωρίς βροχή δεν ήταν αρκετά για να στεγνώσει επαρκώς το έδαφος και διαρκώς οι αναβάτες ήταν αντιμέτωποι με απρόβλετο τερέν μπροστά τους.

josepgarcia

Ο ανταγωνισμός αυτή τη μέρα έγινε πολύ πιο δυνατός και ο Garcia ξεκίνησε μεν τη χτεσινή του φόρα κερδίζοντας το πρώτο σπέσιαλ τεστ, αλλά σύντομα υπέκυψε στην πίεση των διωκτών του, Julien Gauthier (Yamaha), McCanney και του “δικού του” Watson.

Ωστόσο στο πέμπτο και τελευταίο τεστ της ημέρας ο Garcia παρέδωσε άλλη μια παράσταση γρήγορης και ακριβούς οδήγησης, προσπερνώντας τους πάντες στην κατάταξη της ημέρας για να βρεθεί ξανά πρώτος, με τον Gauthier δεύτερο και τον Jeremy Tarroux (Sherco) τρίτο.

nathanwatson

Κάπως έτσι, ο Garcia ξεκίνησε την τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα με μια πρωτοπορία 30 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, έχοντας μπροστά του μια πολύ μεγάλη πρόκληση: να γίνει ο πρώτος μη Γάλλος νικητής του αγώνα στα 33 χρόνια που διοργανώνεται.

Παρότι ο καιρός εξακολούθησε να ρίχνει κάθε δυνατό εμπόδιο στις ρόδες των αγωνιζόμενων, ο Garcia συνέχισε με την ίδια δυναμική των προηγούμενων ημερών, κέρδισε δύο τεστ (2ο και 3ο) και ήρθε δεύτερος στο προτελευταίο τεστ του αγώνα, οπότε απλά έπρεπε να φροντίσει να οδηγήσει έξυπνα στο 15ο και τελευταίο τεστ του όλου αγώνα.

julien.gauthier Wess 2019 Rnd2 Trefle Lozerien 06347

Όπερ και εγένετο, ο Garcia αναδείχθηκε νικητής του Trèfle Lozérien, ένας Ισπανός που κέρδισε τον πιο κλασικό αγώνα εντούρο της Γαλλίας για πρώτη φορά.

gauthierwatsongarcia

Πίσω από τον νικητή, πάντως, παίχτηκε άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη ανάμεσα στον Watson και τον Gauthier για την κατανομή των υπολοίπων θέσεων του βάθρου, με τελικό νικητή τον Άγγλο ομόσταυλο του Garcia που κατάφερε να προσπεράσει τον Γάλλο αντίπαλό του για μόλις 1 δευτερόλεπτο στις τελευταίες στιγμές του αγώνα.

podium

Το WESS συνεχίζεται στις 30 Μαΐου 2019 με τον τρίτο αγώνα, το θρυλικό Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble στην Αυστρία.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WESS 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon