.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 11:30

EWC 2022, 1ος αγώνας, 24 Ώρες του Le Mans (Γαλλία)

Αρχή με νίκη, όπως έκλεισε το 2021, για την πρωταθλήτρια ομάδα της Suzuki.

Για δύο χρόνια ένας κάποιος κορωνοϊός κατάφερε να μη διεξαχθεί ο περίφημος αγώνας αντοχής 24 Heures Motos στην πίστα του Le Mans στη Γαλλία, ωστόσο φέτος τελικά η 45η έκδοσή του έγινε πραγματικότητα, ανοίγοντας το FIM Endurance World Championship (EWC) για το 2022.

Σε αυτόν μεγάλη θριαμβεύτρια ήταν η Yoshimura SERT Motul, με αναβάτες τους Gregg Black, Sylvain Guintoli και Xavier Siméon, η οποία άνοιξε τη σεζόν όπως την είχε τελειώσει πριν μερικούς μήνες, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα YART, δηλαδή η επίσημη ομάδα της Yamaha στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με αναβάτες τους Karel Hanika, Niccolò Canepa και Marvin Fritz. Έχοντας εξασφαλίσει την pole position, η ομάδα της Yamaha άρχισε στραβά τον αγώνα καθώς η R1 δεν πήρε αμέσως μπροστά στην εκκίνηση, ενώ στη διάρκεια του αγώνα χρειάστηκε να αλλάξει το τελικό της εξάτμισής της. Παρόλα αυτά και οι τρεις αναβάτες της κινήθηκαν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και κατάφεραν να καλύψουν το περισσότερο χαμένο έδαφος για να τερματίσουν δεύτεροι.

Το βάθρο συμπλήρωσε η F.C.C. TSR Honda France, με τους Mike Di Meglio, Josh Hook και Gino Rea, έχοντας οδηγήσει τον αγώνα για τις πρώτες 8 ώρες. Μάλιστα ο αγώνας τους δεν ήταν καθόλου απροβλημάτιστος, καθώς αντιμετώπισαν βλάβη στον επιλογέα ταχυτήτων, μετά δέχτηκαν μια ποινή χρόνου ride through (διέλευση από pitlane), ενώ τα χειρότερα ήρθαν νωρίς το πρωί της Κυριακής (17/4) όταν ο Rea είχε μια πτώση. Κι όμως, στο τέλος η κορυφαία ομάδα της Honda κατάφερε να φτάσει ως το βάθρο στον εναρκτήριο αυτόν αγώνα.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η ομάδα της Γαλλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore με μια Yamaha R1 παραγωγής, σε μια σπουδαία επίδοση που της έδωσε την πρωτιά στην κατηγορία Superstock όπου μετέχει.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες FIM EWC 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 2-5 Ιουνίου 2022 και είναι ένας ακόμη 24ωρος, ο 24H SPA EWC Motos που επαναφέρει στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος Αντοχής τη θρυλική βελγική πίστα Spa-Francorchamps για πρώτη φορά από το 2001.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon