.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 18:52

FIM EWC 2021, 4ος αγώνας, 6 Ώρες του Most (Τσεχία)

Θριαμβευτική παρθενική νίκη για τη BMW στο νήμα, στη Suzuki το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας της σεζόν του 2021 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, (Endurance World Championship, FIM EWC), ολοκληρώθηκε στην τσεχική πίστα Most. Εκεί το φαβορί, η ομάδα Yoshimura SERT Motul (Suzuki) τερμάτισε τρίτη και από το βάθρο πανηγύρισε τον τίτλο του 2021 με αναβάτες τους Gregg Black, Xavier Simeon και Sylvain Guintoli.

Στον εξάωρο αγώνα ανέλαβε να οδηγήσει ο Mike de Meglio της FCC TSR Honda France, ωστόσο σύντομα τον προσπέρασε ο Ilya Mikhalchik της BMW Motorrad World Endurance Team.

Με τη συμπλήρωση δύο ωρών αγώνα η ομάδα της Honda εγκατέλειψε από πτώση, ενόσω η YART–Yamaha Official EWC Team (Marvin Fritz, Karel Hanika, Niccolò Canepa) ανέβαινε διαρκώς θέσεις και κυνηγούσε την ομάδα της BMW για τη νίκη.

Αυτή η μονομαχία φούντωσε στο κλείσιμο του αγώνα, καθώς ξαφνικά οι τελευταίοι γύροι άρχισαν να θυμίζουν περισσότερο αγώνα ταχύτητας παρά αντοχής, με τη νίκη να κρίνεται στο νήμα για απειροελάχιστη διαφορά υπέρ της BMW.

Η ομάδα των Ilya Mikhalchik, Markus Reiterberger και Kenny Foray πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τη βοήθεια της οποίας κατάφερε να κλείσει τη χρονιά στη δεύτερη θέση της κατάταξης!

Το τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, έγινε αντικείμενο μιας ακόμη καυτής μάχης μεταξύ της SERT και της Webike SRC Kawasaki France Trickstar (Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon και David Checa), η οποία κρίθηκε υπέρ της νέας πρωταθλήτριας ομάδας της Suzuki. Θα κατακτούσε τον τίτλο και από την 4η θέση, αλλά, αν μη τι άλλο, είναι λίγο μεγαλύτερη η απόλαυση πάνω στο βάθρο.

Στους Κατασκευαστές ο τίτλος πήγε στη Yamaha με 202.5 βαθμούς, με δεύτερη την Kawasaki (141 β.) και τρίτη τη BMW (138 β.).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες FIM EWC 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 18:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon