.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 17:02

FIM EWC 2021, 2ος αγώνας, 12 Ώρες του Estoril (Πορτογαλία)

Θρίαμβος για τη Honda σε έναν αγώνα όπου σχεδόν όλοι οι πρωτοπόροι έπεσαν – μα κάποιοι εξ αυτών έφτασαν ως το βάθρο!

Ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Endurance 2021 φιλοξενήθηκε στην ιστορική πίστα του Estoril και σε 12 ώρες χάρισε άφθονο δράμα και ανατροπές στους φίλους της Αντοχής.

Αν κάτι χαρακτήριζε αυτόν τον αγώνα ήταν οι ανατροπές, καθώς τα φαβορί αρχικά επιβεβαίωναν τη θέση τους παλεύοντας στην κορυφή, μέχρι να πέσουν το ένα πίσω από το άλλο.

Κατά σειρά οι BMW Motorrad World Endurance Team, Yoshimura SERT Motul Suzuki και YART–Yamaha Official EWC Team οδήγησαν τη δράση και μετά έπεσαν.

Με το απρόβλετο μονίμως μέσα στο πρόγραμμα, ο αγώνες τελικά έφτασε σε ένα τελευταίο δραματικό μισάωρο όπου άλλοι προσπαθούσαν να εξαργυρώσουν την αντοχή τους με μια θέση στο βάθρο και άλλοι να μειώσουν τις απώλειές τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Νικήτρια αναδείχθηκε μια από τις ομάδες που επέδειξαν σταθερότητα στον αγώνα της μισής μέρας, η F.C.C. TSR Honda France, με αναβάτες τους Josh Hook, Yuki Takahashi και Mike di Meglio, με έναν γύρο διαφορά από την επόμενη ομάδα.

Η νίκη τους ωστόσο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο λάθος της Webike SRC Kawasaki France Trickstar (Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon και David Checa), καθώς μιάμιση ώρα πριν το τέλος του 12ωρου έμεινε από βενζίνη ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο που δεν μπόρεσε να αναπληρώσει.

Κατάφερε τουλάχιστον να κρατήσει δεύτερη θέση, δίνοντας μια αδυσώπητη μάχη με τη BMW Motorrad World Endurance Team των Javier Forés, Markus Reiterberger και Kenny Foray που είχε επανακάμψει δυναμικά της αρχικής της πτώσης, επικρατώντας με διαφορά μικρότερη του δευτερολέπτου. Σε 12ωρο αγώνα!

Η νικήτρια του πρώτου αγώνα, Yoshimura SERT Motul Suzuki(Gregg Black, Xavier Simeon και Sylvain Guintoli), κατάφερε να τερματίσει μόλις 17η, καθώς στην προσπάθεια να μαζευτεί ο χαμένος χρόνος από την πρώτη πτώση που ταλαιπώρησε την ομάδα έπεσε και δεύτερη φορά όταν ο Simeon έμπλεξε με έναν αργότερο αναβάτη.

Η άλλη πρωταγωνιστική ομάδα που είχε πτώση, η YART, κατάφερε να φτάσει ως τη 10η θέση στον τερματισμό.

Με τον δεύτερο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος η Webike SRC Kawasaki France Trickstar πέρασε πρώτη στην κατάταξη με 87 βαθμούς, δεύτερη ακολούθησε η F.C.C. TSR Honda France με 82 και τρίτη η BMW Motorrad World Endurance Team με 80, αφήνοντας την ως τώρα πρωτοπόρο Yoshimura SERT Motul Suzuki τέταρτη με 61.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες FIM EWC 2021

Ο επόμενος και προτελευταίος αγώνας είναι το θρυλικό 24ωρο Bol d’ Or στην πίστα Paul Ricard, προγραμματισμένος για 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon