.
Κατηγορία Endurance
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 14:16

FIM EWC 2021, 1ος αγώνας, Le Mans 24 Ώρες – Με το δεξί η νέα ομάδα της Suzuki

Έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσυκλετών με τον 24ωρο αγώνα του Le Mans να προσφέρει πλούσιο και δραματικό θέαμα με το καλημέρα.

Σπουδαία νίκη για τη νεοσύστατη Ιαπωνο-Γαλλική ομάδα Yoshimura SERT Motul με αναβάτες τους Gregg Black, Xavier Simeon και Sylvain Guintoli να παίρνει μια άνετη νίκη, 8 γύρους μπροστά από την Webike SRC Kawasaki France Trickstar των Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon και David Checa.

Στην 44η διοργάνωση του φημισμένου πια 24 Heures Motos στο Le Mans, το δράμα άρχισε από τους πρώτους γύρους, όταν τρεις μοτοσυκλέτες ενεπλάκησαν σε ένα τρομακτικό ατύχημα στη στροφή Dunlop. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα της Wójcik Racing Team πήρε φωτιά ενώ ο αναβάτης της, Sylvain Barrier, ήταν παγιδευμένος από κάτω της και ευτυχώς τον βοήθησε να ξεμπλέξει ο Hugo Clère της ομάδας της Γαλλικής Πυροσβεστικής, Team 18 Sapeurs-Pompiers CMS Motostore, που είχε πέσει στο ίδιο συμβάν. Στη συνέχεια ο Γάλλος τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Anthony Delhalle EWC Spirit Trophy για την πράξη του.

Η νικήτρια Yoshimura SERT Motul αρχικά πήρε την πρωτοπορεία μετά από μια δυνατή μάχη με την Tati Team Beringer Racing (που αργότερα αποσύρθηκε μετά από διαδοχικές πτώσεις των αναβατών της), ωστόσο το κεντρικό θέμα του 24ωρου αγώνα αποτέλεσε η ολονύχτια μονομαχία με τη YART, την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, η οποία κράτησε πολλές από τις μικρές ώρες του αγώνα και έληξε όταν στο R1 της YART έσπασε μια βαλβίδα.

Το βάθρο του πρώτου αγώνα του 2021 συμπλήρωσε η BMW Motorrad World Endurance Team με τους Markus Reiterberger, Ilya Mikhalchik και Javier Forés, κάνοντας μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Αν και η ομάδα είχε μια πτώση στα πρώιμα στάδια του αγώνα, και οι τρεις αναβάτες της τα έδωσαν όλα στη συνέχεια για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και εν τέλει το κατάφεραν πανηγυρικά με την άνοδό τους στο πρώτο βάθρο της χρονιάς.

24HMotos21 PodiumW

Πρώτη ομάδα με Honda στον τερματισμό ήταν η National Motos στην πέμπτη θέση, κατακτώντας παράλληλα την πρωτιά της κατηγορίας Superstock και το EWC Dunlop Independent Trophy, με αναβάτες τους Stéphane Egéa, Guillaume Antiga και Kevin Trueb.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος FIM EWC 2021

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα

Επόμενος αγώνας είναι οι 12 Ώρες του Estoril στην Πορτογαλία και είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021.

Δείτε παρακάτω ένα σύντομο βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon