.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 09:25

Παγκόσμιο Endurance 2019-2020, 4ος αγώνας, Estoril 12 Ώρες (Πορτογαλία)

Η Yamaha κερδίζει, η Suzuki παίρνει τον τίτλο!

Ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (Endurance) φιλοξενήθηκε στην πορτογαλική πίστα του Estoril και στις 12 ώρες της διάρκειάς του είχε να αναδείξει μια νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια καυτή μονομαχία μεταξύ της YART Yamaha (Karel Hanika, Marvin Fritz και Niccolò Canepa) και της F.C.C. TSR Honda France (Josh Hook, Freddy Foray και Mike di Meglio).

Οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες οδήγησαν τον αγώνα σχεδόν από την αρχή ως το τέλος με τη μεταξύ τους διαφορά να μην παίρνει ποτέ μεγάλες διαστάσεις. Στο τέλος οι αναβάτες της Yamaha πήραν μια σπουδαία νίκη, καθώς αυτές οι δύο ομάδες ήταν οι μόνες που έγραψαν από 421 γύρους έκαστη, με τους νικητές να παίρνουν την καρό σημαία με μια διαφορά 24.5 δευτερολέπτων – όχι ιδιαίτερα μεγάλη για τα δεδομένα ενός 12ωρου αγώνα.

Το βάθρο συμπληρώθηκε από μια ιδιωτική ομάδα, την πολωνική Wójcik Racing Team των Gino Rea, Broc Parkes και Sheridan Morais με Yamaha YZF-R1M – με 418 γύρους.

Οι πραγματικοί νικητές ωστόσο τερμάτισαν τέταρτοι και το πανηγύρισαν δεόντως. Η Suzuki Endurance Racing Team των Etienne Masson, Gregg Black και Xavier Simeon παρακολουθούσε την εξέλιξη του αγώνα αποζητώντας τον τερματισμό που θα της έδινε τον τίτλο με το λιγότερο δυνατό ρίσκο και η προσπάθειά της στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η τέταρτη θέση που πήραν στο Estoril την ανέδειξε παγκόσμια πρωταθλήτρια για το 2020, παρότι για ένα ικανό μέρος του αγώνα μια προειδοποιητική λυχνία για ενδεχόμενη βλάβη στον επιλογέα ταχυτήτων απειλούσε να τους αφήσει στα κρύα του λουτρού. Ευτυχώς γι’ αυτούς, αυτό εν συνέβη και ο τερματισμός τους βρήκε να επιστρέφουν στην κορυφή του FIM EWC μετά από 416 συμπληρωμένους γύρους.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία FIM EWC 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 17:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon