.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 11:08

Παγκόσμιο Endurance 2019-2020, 3ος αγώνας, Le Mans 24 Ώρες (Γαλλία)

Θρίαμβος της Honda στην επανέναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Endurance (Αντοχής) με τον πρώτο αγώνα για το 2020.

Η σεζόν του παγκοσμίου Endurance ξεκίνησε πανηγυρικά τον περασμένο Σεπτέμβρη με τον 24ωρο αγώνα του Bol d’Or και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο τον Δεκέμβρη με την πρώτη επίσκεψη του πρωταθλήματος σε έναν νέο αγώνα, τον 8ώρο της Sepang στη Μαλαισία.

Η συνέχεια ωστόσο καλύφθηκε από τη σκιά μιας πανδημίας, η οποία επέφερε τη ματαίωση του γερμανικού αγώνα στο Oschersleben, για να φτάσουμε στο θρυλικό Le Mans όπου δόθηκε η συνέχεια του πρωταθλήματος με τον πρώτο αγώνα του 2020 – χωρίς θεατές στις εξέδρες.

Όπως ακριβώς συνέβη και στους προηγούμενους δύο αγώνες, ο απρόβλεπτος καιρός έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα, ιδιαίτερα με την ξαφνική μπόρα που σημάδεψε το τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Εδώ στήθηκε το σκηνικό για τη νίκη της νέας Honda Fireblade, καθώς ήταν η ομάδα F.C.C. TSR Honda France που κατέκτησε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τους τρεις αναβάτες της, Josh Hook, Freddy Foray και Mike di Meglio.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Webike SRC Kawasaki France Trickstar με τους Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon και David Checa, ενώ ακολούθησε με έναν γύρο λιγότερο η ομάδα Suzuki Endurance Racing Team των Etienne Masson, Gregg Black και Xavier Simeon στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, χάνοντας τη δεύτερη θέση μετά από μια πτώση δύο ώρες πριν την καρό σημαία και ενώ κρατούσε μια άνετη διαφορά δύο γύρων από την Kawasaki Trickstar.

Η Yamalube Yamaha EWC Official Team by YART των Karel Hanika, Marvin Fritz και Niccolò Canepa τερμάτισε τέταρτη, μετά από μια σκληρή και θεαματική κούρσα που άρχισε με μειονέκτημα καθώς η πτώση στους αρχικούς γύρους του αγώνα την άφησε αρκετά πίσω για να μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού διατήρησε τη Suzuki Endurance Racing Team στην πρώτη θέση της κατάταξης (127 βαθμοί), όπου δεύτερη αναρριχήθηκε η F.C.C. TSR Honda France (87 β.), ενώ η τρίτη θέση προς το παρόν κρατείται από τη YART Yamaha με 82 βαθμούς, ακριβώς όσους έχει και η BMW Motorrad World Endurance Team – που στο Le Mans είχε την ατυχία να εγκαταλείψει από πτώση στο τέλος του αγώνα και ενώ κρατούσε την πέμπτη θέση.

Στη Superctock κατηγορία η ομάδα GERT56 by GS Yuasa χάρισε μια πρωτιά στη BMW με αναβάτες τους Stefan Kerschbaumer, Lucy Glöckner και Toni Finsterbusch.

Πλέον απομένει ένας αγώνας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι 12 Ώρες του Estoril στην Πορτογαλία στις 23-26 Σεπτεμβρίου, καθώς έχει ήδη ματαιωθεί ο 8ωρος αγώνας της Suzuka που παραδοσιακά θα σηματοδοτούσε το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος FIM EWC 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon